70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

kızlar iyi bir haber aldım sizle de paylaşayım dedim.
biz barınaktan bir köpek almıştık. eşimin işyerinde bakmak için. köpeği kısırlaştırıp verelim dediler tabii olur dedik bizde. köpek geldi 3-4 gün çok halsizdi bizde herhalde ameliyattan diye çok üstüne düşmedik. sonra hayvan zayıflamaya hiç birşey yememeye ve devamlı yatmaya başladı. cuma veterinere götürdük. gençlik hastalığına yakalanmış. bu köpekler için çok öldürücü ve riskli bir hastalık. fakültede ki hoca %5 ihtimal yaşar demiş. çok üzüldük :KK14: neyse biz başka bir veteriner arkadaşı aradık o kendi hocası ile konuştu. internette araştırdık falan kurtulan hayvan çokmuş. %50 ihtimal hastalık başlangıç aşamasında ise yaşaya biliyormuş. bir serumu varmış ama heryerde bulunmuyor. ankaradan bir yerden bu ilacı temin ettik. ama hayvan çok kötü durumdaydı. cumartesi pazar artık hareket bile edemiyordu. dün barınakla konuştuk ilacı biz uygularız getirin dediler. dün ilaç kargo ile geldi. 2 gündür barınakta. serum vitamin antibiyotik alıyor. bugünde ilaca başlamışlar. biraz önce eşim aradı yemek yemeye başlamış. çok sevindim. köpek bile olsa oda bir can ya. ölürse çok üzüleceğim umarım iyileşip ayağa kalkar. yemek yemesi bile mucize şuan :KK52::KK52::KK52:

gel anlaşalım 1 ısırık :KK53:

1 ??? ama doymamkiiiii:18:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

:18: bende kendime sütlü kahve yaptim :26: sütlü tarcinde güzel oluyor :nazar:

bende türk kahvemi yapsamki????

Bende tıka basa yemek yemek istiyorum ama böyle iskenderler beytiler falan...

Tabi ki tatlı bişeyler sonrasında...En çok patates kızartmasını özledim. :KK43:

iskender deme ne olur ağlayasım geliyor.hele patates kızartması hiç demeeee:KK14:

kızlar bu hata kı tartımı salı yanı dun yaptım ama halen 76 gosterıyor hafta sonu sehır dısındaydım tam uyamadım menume:) ve regl gunum gecıktı ve halen olmadm ondanda olabılır dglmı????

sbh:08:00:1bardak sıcak taylot(grıbımde)
10:301 brdk su
11:00 1 tane haslanmıs yumurta,2 yesıl zeytın,1bardak sekrsız yesıl cay 1 dılım ekmek,1kıbrıt kutusu buyuklugunde beyaz peynır:))
ara:3brdk su
öglen:komsularlar patatessalatası yaptık parkta,5 catal patates salatası,2kasık yogurtlu kuru patlıcan kavurması,ceyrekte yufka ekmegı,2bardak azsekerlı cay
ara:su ıcmeyı dusunuyorumm aksamda ne yerım allahbılır marketegıdersem salata malz.alıp bol salata yapmayı dsunuyorummmm

kızlar:))

unuttum yazmayı hanı yemek yasakya:))

aksam esım markete gıttı seker pare ve sam tatlısı almıss ve yanında dondurmaaa ne zamandır cnm ıstıyordu

ama rejım de olunca yasak lıstesıne gırdı ve unuttum dunde esım almıs gelmıs cok kotu oldummm esım normalde kılo veremessın sen dıyodu tartıyı gosunce ınnandıkı dun cok ısrar ettı gunumde gecıncı bırsey ne olur dıye bollısrar ettı bende 2 seker pare yanındede 1kasık dondurma yedımmm bılıyorum sucluyummmm ama ne yapımmm

biz barınaktan bir köpek almıştık. eşimin işyerinde bakmak için. köpeği kısırlaştırıp verelim dediler tabii olur dedik bizde. köpek geldi 3-4 gün çok halsizdi bizde herhalde ameliyattan diye çok üstüne düşmedik. sonra hayvan zayıflamaya hiç birşey yememeye ve devamlı yatmaya başladı. cuma veterinere götürdük. gençlik hastalığına yakalanmış. bu köpekler için çok öldürücü ve riskli bir hastalık. fakültede ki hoca %5 ihtimal yaşar demiş. çok üzüldük :KK14: neyse biz başka bir veteriner arkadaşı aradık o kendi hocası ile konuştu. internette araştırdık falan kurtulan hayvan çokmuş. %50 ihtimal hastalık başlangıç aşamasında ise yaşaya biliyormuş. bir serumu varmış ama heryerde bulunmuyor. ankaradan bir yerden bu ilacı temin ettik. ama hayvan çok kötü durumdaydı. cumartesi pazar artık hareket bile edemiyordu. dün barınakla konuştuk ilacı biz uygularız getirin dediler. dün ilaç kargo ile geldi. 2 gündür barınakta. serum vitamin antibiyotik alıyor. bugünde ilaca başlamışlar. biraz önce eşim aradı yemek yemeye başlamış. çok sevindim. köpek bile olsa oda bir can ya. ölürse çok üzüleceğim umarım iyileşip ayağa kalkar. yemek yemesi bile mucize şuan :KK52::KK52::KK52:

geçmiş olsun canım.ne kadar duyarlısınız eşin ve sen.umarım tamemen iyileşir eski sağlığına kavuşur.ben de eşime sorayım belki bir fikri vardır.bişey öğrenirsem sana iletirim.

Ya ben aç olmasam da yemek istiyorum yani yemek saati gelsin diye takla atmadığım kaldı bi...

Çok sinir boozucu bişey. Siz buna nasıl çare buluyosunuz ?

Ya ben aç olmasam da yemek istiyorum yani yemek saati gelsin diye takla atmadığım kaldı bi...

ben bu konuyu daha sabah düşündüm.sürekli gözüm saatte öğle yemeği saatimi bekledim.ve sinirlerim çok bozuldu.
ama alışırım diye bekliyorum:KK50:

merhaba kızlar,
yoktum yine kaç gündür..cumartesi bir çıktım,balıkseir,bursa,istanbul...iyi gezdik.tabi gezince ne oldu diyet yalan oldu.sonuç:bu gün itibarıyle +300 gr!!!!:KK17::KK17:moralim çok bozuldu motivasyonum düştü derken toparladım.sabah_ öğle menüm kötüydü anca uyandım dinlendim derken..ama akşam için çorbamı ve kabağımı pişirdim eski düzenime dönmeliyim.bikinilerimi denedim bugün eskisine göre çok güzel olsa da daha göbeğim duruyor.bisiklete de binmedim kaç haftadır akşama mekik aletimi çıkarcam artık yarın da bisiklete başlıycam.gitmeye 10 gün kaldı..havalar ısınacak inşllh artık.burda ne var ne yok herkes iyidir herşey yolundadır inşllh..

Kızlar Regl döneminde neden kilo aldığımızı ve başedebileceğimizi anlatan bi yazı...Bu konuda dertli olanlar okusun...

Adet döneminde kilo alma

Bazı kadınların adet dönemi öncesi ve sırasında farklı şikayetleri olur. En sık karşılaşılanlar; mide krampları, adet döneminde kilo alma, huzursuzluk, sırt ve bel ağrısı, bacak ağrısı gibi rahatsızlıklardır. Adet döneminde kilo almak çok ciddi bir sorun değildir, aynı zamanda bu dönemde alınan kilolardan kurtulmak zor değildir.

Bazı kadınların adet dönemi öncesi ve sırasında farklı şikayetleri olur. En sık karşılaşılanlar; mide krampları, adet döneminde kilo alma, huzursuzluk, sırt ve bel ağrısı, bacak ağrısı gibi rahatsızlıklardır. Adet döneminde kilo almak çok ciddi bir sorun değildir, aynı zamanda bu dönemde alınan kilolardan kurtulmak zor değildir.

Adet Döneminde Kilo Almanın Sebepleri
PMS (Adet Öncesi Sendromu) sırasında kilo almaya nelerin sebep olduğunu bilmemiz gerekir. Sebepleri öğrendiğimiz zaman sorundan kurtulmak için uygun adımları atabiliriz.

Su Tutulumu
Adet döneminde kilo artışı genellikle su tutulumundan kaynaklanmaktadır. Su tutulumu aynı zamanda sıvı retansiyonu olarak da bilinir. Normalde bu dönemde meydana gelen hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Bazı kadınlar su tutulumunu, şişkinlik olarak fark edebilir. Genellikle adet dönemi öncesi ve süresince, normal olarak bağırsak hareketiyle ilgili sorunlar da yaşayabilirsiniz. Bu da su tutulumuna neden olur.

Şişkinlik
Menstrual şişkinlik genellikle bağırsaklarda gaz birikmesi nedeniyle oluşur. Bu adet döngüsü öncesi ve sırasında vücutta meydana değişikliklerden veya hareketsizlikten kaynaklanabilir. Şişkinlik, şiddetli adet sancılarına da neden olabilir.

Aşırı Yeme ve Şiddetli Yeme İsteği
Adet döngüsünde kilo artışı, aşırı yeme nedeniyle de olabilir. Kadınlar adet dönemlerinde metabolizma seviyelerindeki artış nedeniyle fazla yemek yeme eğilimindedir. Kadınlar genellikle adet dönemlerinde normalde tükettiklerinden yaklaşık 100 ila 200 kalori fazlasını tüketir. Çoğu kadın bu dönem öncesi ve süresince şiddetli yeme isteği içinde olduğunu fark eder. İstek uzun bir süre devam etmez ve kendiliğinden kaybolur. Aşırı yemek yeme, bu istekten kaynaklanır.

Adet Döneminde Kilo Artışının Tedavisi
Adet döneminde kilo artışını tedavi etmek çok zor değildir. Yeme alışkanlığınızda yapacağınız küçük bir değişiklik, su tutulumu sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir. Bu sorunla mücadele etmek için bu süre boyunca sodyum alımını azaltmak isteyebilirsiniz. Daha az sodyum, su tutulumu olasılığını azaltır. Tavsiye edilmez ancak, şişkinlik çok fazla rahatsızlık duymanıza neden oluyorsa bir idrar söktürücü deneyebilirsiniz. Kalsiyum, su tutulumu sorununun önlenmesinde ve düzeltilmesinde önemli bir rol oynar. Yeterli miktarda kalsiyum aldığınızdan emin olun. Hayvansal ürünler içermeyen bir diyet yapan kadınların özellikle kalsiyum alımına dikkat etmeleri gerekir çünkü çalışmalar böyle bir diyet uygulayan kadınlarda sıklıkla kalsiyum eksikliği görüldüğünü ortaya koyuyor.

Kadınların adet dönemi öncesi egzersiz yapmayı, ihmal ettiği çok sık görülür. Aynı zamanda, bu dönem boyunca çok hareketli değillerdir ve bu kilo artışına neden olur.

Şiddetli yeme isteğiniz olmasına karşın sağlıklı yiyeceklerle beslenmeniz çok önemlidir. Yüksek miktarda rafine şeker içeren yiyeceklerden kaçının. Diyetiniz kompleks karbonhidratlar, yağsız protein ve lif yönünden zengin olmalıdır. Düzenli aralıklarla ve yeterli miktarlarda tüketilen küçük sağlıklı öğünler, bu süre zarfında yeme isteğinizle başa çıkmanıza yardımcı olur. Yemekleriniz hızlı sindirilen türde olmalıdır. Kafein alımını sınırlandırın ve vücudunuzdaki su miktarını yeterli seviyede tutun. Yeterli su miktarı için meyve ve sebze suları ya da hindistan cevizi suyu tüketebilirsiniz.

Adet döneminde ortalama kilo artışı 0,5 ila 2 kilogram arasındadır. Ancak bazı kadınlarda adet döneminde fark edilir bir kilo artışı olmayacaktır. Adet döneminde ortaya çıkan bu kilo artışı ile ilgili unutmamanız gereken tek şey rahatsız olmamanız gerektiğidir. Bunun normal olduğunu ve adet döneminden sonra ortadan kaybolacağını bilin.

ben bu konuyu daha sabah düşündüm.sürekli gözüm saatte öğle yemeği saatimi bekledim.ve sinirlerim çok bozuldu.
ama alışırım diye bekliyorum:KK50:

Psikolojik yani...Diyette olduğumuzu düşündüğüm için sürekli açmışız gibi bi sinayl mii oluyo beynimizde anlamadım ki... Aynı durumdayız :KK14:

Zaman geçmiyo sanki şuan aç değilim ama akşam yemeği biran önce gelsin diye saçmaladım...Kitap okuyorum ondan film izlemeye atlıyorum evin içinde boş boş dolanıyorum vs.

Beynim yoruldu düşünmekten :44:

Psikolojik yani...Diyette olduğumuzu düşündüğüm için sürekli açmışız gibi bi sinayl mii oluyo beynimizde anlamadım ki... Aynı durumdayız :KK14:

Zaman geçmiyo sanki şuan aç değilim ama akşam yemeği biran önce gelsin diye saçmaladım...Kitap okuyorum ondan film izlemeye atlıyorum evin içinde boş boş dolanıyorum vs.

Beynim yoruldu düşünmekten :44:

şimdi ben çalıştığım için vakit daha çabuk geçiyor.ama anladığım kadarıyla sen evdesin işte ozaman işin çok zor cnm.
hafta sonları ben evde dört dönüyorum ne yesem diye.bi türlü aşamıyorum bu durumu.kilo verdikçe mutlu oluyorum ama
bi yandan da sürekli cnm bişeler yemek istiyor.diyete başlayalı 2 ay oldu.alışamadım hala.inş ileriki günlerde alışırım temennim bu:KK50:

merhaba kızlar,
yoktum yine kaç gündür..cumartesi bir çıktım,balıkseir,bursa,istanbul...iyi gezdik.tabi gezince ne oldu diyet yalan oldu.sonuç:bu gün itibarıyle +300 gr!!!!:KK17::KK17:moralim çok bozuldu motivasyonum düştü derken toparladım.sabah_ öğle menüm kötüydü anca uyandım dinlendim derken..ama akşam için çorbamı ve kabağımı pişirdim eski düzenime dönmeliyim.bikinilerimi denedim bugün eskisine göre çok güzel olsa da daha göbeğim duruyor.bisiklete de binmedim kaç haftadır akşama mekik aletimi çıkarcam artık yarın da bisiklete başlıycam.gitmeye 10 gün kaldı..havalar ısınacak inşllh artık.burda ne var ne yok herkes iyidir herşey yolundadır inşllh..

Selam şeker:KK3:
Süper gezmişsin ve +300 gram güzel bence:KK1:
Bi tuvaletlik işin var:KK60:

Anammm yirim siziii duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim canım.
Çoğu insan önemsemiyor ne de olsa hayvan diye...
Çok sevindim insaallah gün geçtikce daha iyi olur bıdık.

kekten 2 ısırık alsam olurmu:18::18::18:

Yemin et :KK36::KK36:
Yemin etttt :KK36::KK36:

kaç gündür yediklerimi yazamıyorum
şu saate kadar yediklerimi yazayımda saçımdan sürüklesin dilek beni buna ihtiyacım var:26:
sabah: 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 yumurtyla yapılmış pastırmalı yumurta, domates maydonoz

ara: 4 yemek kaşık special k(sade yedim çatır cutur canım tatlı istedi )

öğlen : borkoli haşlama, 5-6 yaprak marul,çeri domates

ara:4 tane benimo

akşam:4-5 kaşık bezelye,yoğurt salata

İyiymiş şekerim Saçından çekilcek benimo ve kfleks var bi :KK4::KK4::KK4:

Bende tıka basa yemek yemek istiyorum ama böyle iskenderler beytiler falan...

Tabi ki tatlı bişeyler sonrasında...En çok patates kızartmasını özledim. :KK43:
patates kizartmanin tadini unuttum ben sanirsam ama canimda istemiyor nedense herhalde löpür löpür yag olduguna kendi kendime kandirdim :KK53:
tabii kide onunda cani var ve bazi insanlardan daha dostdur insana :KK31: ay cok sevindim isallah düzelir canim :KK16:
1 ??? ama doymamkiiiii:18:

bende türk kahvemi yapsamki????
yap bence tatli istegini belki bastirir :26:

unuttum yazmayı hanı yemek yasakya:))

aksam esım markete gıttı seker pare ve sam tatlısı almıss ve yanında dondurmaaa ne zamandır cnm ıstıyordu

ama rejım de olunca yasak lıstesıne gırdı ve unuttum dunde esım almıs gelmıs cok kotu oldummm esım normalde kılo veremessın sen dıyodu tartıyı gosunce ınnandıkı dun cok ısrar ettı gunumde gecıncı bırsey ne olur dıye bollısrar ettı bende 2 seker pare yanındede 1kasık dondurma yedımmm bılıyorum sucluyummmm ama ne yapımmm
zaten esler genelde planimizi bozuyorlar :KK47:
aynen anlatılmaz yaşanır.incecik olmayı yiyip kilo almamayı okadar isterdimki.
böyle olunca dünyanın tadını almıyormuşum gibi geliyor:KK9:
bence incecik olmak her tatliya bedel kizlar :KK34:arada birde unuttum yemesem :KK37:

ben buraya takilinca yemegi unutuyorum :KK1:

ALLAH'ım, ÇİRKİN Şansından Vazgeçtim, Bana Yiyip Yiyip de Kilo Almayan İNSANLARIN Şansından Ver. :) diyorummm ve aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn:KK34:

şimdi ben çalıştığım için vakit daha çabuk geçiyor.ama anladığım kadarıyla sen evdesin işte ozaman işin çok zor cnm.
hafta sonları ben evde dört dönüyorum ne yesem diye.bi türlü aşamıyorum bu durumu.kilo verdikçe mutlu oluyorum ama
bi yandan da sürekli cnm bişeler yemek istiyor.diyete başlayalı 2 ay oldu.alışamadım hala.inş ileriki günlerde alışırım temennim bu:KK50:

Herkes için tek temennidir heralde...Aynen dediğin gibi evde olduğumdan evde dört dönüyorum...

patates kizartmanin tadini unuttum ben sanirsam ama canimda istemiyor nedense herhalde löpür löpür yag olduguna kendi kendime kandirdim :KK53:

tabii kide onunda cani var ve bazi insanlardan daha dostdur insana :KK31: ay cok sevindim isallah düzelir canim :KK16:

yap bence tatli istegini belki bastirir :26:

zaten esler genelde planimizi bozuyorlar :KK47:

bence incecik olmak her tatliya bedel kizlar :KK34:arada birde unuttum yemesem :KK37:

Evet buraya takılınca dediğin gibi geçiyo zaman öyle unutuyosun yemeği falan. Ama burası da her zaman yoğun olmuyo. Kimsenin olmadığı zamanlar oluyo işte o zaman kopuş anı benim için :KK14:

yemedim abla valla yemedim:KK14::KK14:

incecik olmak güzelde ben doğuştan ince olmak isterdim:KK9:
valla ben unutamıyorum yemeği.çünkü sürekli yanımda birileri bişeyler yiyor.
biraz öncede baklava yediler bol fıstıklı :KK14::KK14:
çok ısrar ettiler ye diye yemedim ama çok içim acıdı:KK50:
incecik olduğumu hayal ettim.36 beden olduğumu.yemedim :KK50:

Selam şeker:KK3:
Süper gezmişsin ve +300 gram güzel bence:KK1:
Bi tuvaletlik işin var:KK60:

Anammm yirim siziii duyarlılığınızdan dolayı tebrik ederim canım.
Çoğu insan önemsemiyor ne de olsa hayvan diye...
Çok sevindim insaallah gün geçtikce daha iyi olur bıdık.

İyiymiş şekerim Saçından çekilcek benimo ve kfleks var bi :KK4::KK4::KK4:
ay çok sevindim kızmadın bana:KK66:)olan oldu işte gezince yemeden olmuyor bakalım cumaya bir mucize olcak mı bari +300 kurtulsam..
ALLAH'ım, ÇİRKİN Şansından Vazgeçtim, Bana Yiyip Yiyip de Kilo Almayan İNSANLARIN Şansından Ver. :) diyorummm ve aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn:KK34:

ay aminnnn aminn ben de en çok o gıcık tiplere sinir olurum bu hayatta.yer yer kilo almazlar bana mısın demezler.Allahım onlar nasıl bir cinstir diye sorar dururum:KK47:

X