Merhabalar 7 yıllık nişanlımın bana attığı kazığı size anlatmak çin üye oldum. 2015de internetten o öğrenciyken tanışmış uzak mesafe olsa da ilişkimizi güzel bir şekilde sürüyorduk. O zamanlar ben 19 o 17 yaşındaydı. Ama aramızda hiç yaş sıkıntısı olmadı. Beni özlediğini söyleyip görüntülü konuşurken ağlıyordu. Beni sevdiğine o kadar inanmıştım o kadar güvenmiştim ki kendisine gerçekten çok iyi bir rolcuymuş
bu arada o mühendis ben de lise mezunuyum aramızda sınıf farkı olduğunu hiç hissetmemiştim ama varmış. (Ondan mühendis diye bahsedeceğim) Mühendis beni özlediğinde Ankara’ya geliyor kalacağı bir yer olmadığı içinde anneme yalvarıyordum anne nolur bizde kalsın babamı ikna et diye. Ailem haklı olarak nişan yok biley yok olmaz dediler. Ama onlarda benim gibi mühendise güvenip yazık kalsın bari deyip izin verdiler. Yılda 3 kere felan bize geliyordu mühendis. Mühendis 2021 yılında atanınca kardeşinden borç aldı ve evde ufak bir söz yaptık. Ben ona o kadar kıyamadım ki sadece teneke bir yüzük yeter dedim. Hiç bişey aldırmadım, ailesi sorumsuz ve maddi durumu el vermiyor diye, bu arada sözde ailesi hiçbirşey takmadı
ne düğün ne kına hiç bişey istemiyordum ama bu mühendise özgü bir fedakarlık değil Sabancı’nın oğluyla evlensemde düğün yapmam diye sabit düşünüyordum. Herneyse bizim adetlerde erkek tarafına bohça götürülür. Biz de alışverişimizi yaptık ve onların memleketine yola çıktık. Mühendiste atandığı şehirden memleketine geliyordu. Ailesini sadece istemede ve bohça götürürken görmüştüm, bu arada babası hasta diye beni istemeye gelememişti, annesi ve kardeşleriyle söz yapıldı. Bohça götürdüğümüzde de evlerinde yine annesi ve kardeşleri vardı babası işe girmiş çalışıyordu. Uzun yol şoförüydü, İyileşmiş yani
bu benim canımı sıktı taaa ne zamanda geleceğimiz belli izin alamamış mı baban? bu nasıl saygısızlık diye mühendisle tartıştık. O da ben ne yapabilirim ben burda değildim ki sizinle birlikte geldim şimdi haberim oldu dedi. Mühendislerde 1,5 gün kalıp geri Ankara’ya döndük mühendiste atandığı şehre döndü ve kaldığımız 1,5 gün içinde babasını hiç görmedik arayıp özür bile dilemedi. Bu arada ailem mühendisin babası için hiçbirşey demedi üzüldüler ama bana bişey demediler. Ankara’ya gelince ben mühendise çok ağır konuştum baban babamdan babalık öğrensin seni kendi evladı gibi gördü, sevdi. Nasıl bir ailesiniz siz ya dedim. Mühendis benimle 2 gün konuşmadı telefonlara dönmedi, mesajıma cevap vermedi. 2 gün sonra upuzun bir mesaj yazıp ikimizde değiştik birlikte olamayız artık dedi. O an boğazıma oturan yumruyu size anlatamam. 10 kere aradım açmadı en sonunda açtı, ağlamamak için kendimi zor tuttum zar zor "7 yılımı mahvettin, beni geçte annem ve babam gibi kayınvalide ve kayınbabayı asla haketmiyorsun yazıklar olsun” diyebildim. Helalleşmek için mühendisin ailesini ve kardeşlerini aradım, ama mühendis öğrenci parası yok, el alem ne der demeden kendisine evini açan annemle babamdan helallik almadı. Tabi ben bu ayrılık evresinde mahvoldum. Yataklardan çıkamadım yemek yiyemedim ruh gibiydim. Gelelim bombaya söz atılalı 1 sene olmadı bugün nişanlandığını gördüm. Kıza dünyanın takısı ve parası takılmış. Samimiyetimle söylüyorum kıskanmadım. Ama aptallığıma ağladım. Üstelik beni istemeye gelmeyen babası gelinine nasıl sarılmıştı. Gelin Hanım benim gibi vasıfsız biri değil öğretmen. Sonuca gelicek olursak babasının beni eğitimsiz ve vasıfsız gördüğünü ve oğlunu etkilediğini düşünüyorum. İster kabul edin ya da etmeyin davul bile dengi dengineymiş kızlar.