• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaş erken ergenlik

Önce çocuk doktoruna götürdüm sonra onun sevk ettigi cocuk endokrinolojiye, ozelde sebahat yilmaz agladioglu, devlette zeynep kamile ayla hanima goturdum (soyadini hatirlayamadim) ikisinin de soyledikleri ayniydi.
Bu ateşrada evet bitkisel takviyeleri birakinca durum duzeldi, su an hala kizimda hicbir ergenlik belirtisi yok (4 ay sonra 9 yasinda olacak)

tesekkurler cevap verdiginiz icin şuan çok çaresizim. kızim daha 6 yasında Bu söylediginiz doktorlar ankaradami.

Önce çocuk doktoruna götürdüm sonra onun sevk ettigi cocuk endokrinolojiye, ozelde sebahat yilmaz agladioglu, devlette zeynep kamile ayla hanima goturdum (soyadini hatirlayamadim) ikisinin de soyledikleri ayniydi.
Bu arada evet bitkisel takviyeleri birakinca durum duzeldi, su an hala kizimda hicbir ergenlik belirtisi yok (4 ay sonra 9 yasinda olacak)
Bitkisel neler kullanıyordunuz öğrenebilir miyim?

Evet bitkisel olarak kullandiklariniz nelerdi ben propolis ve udi hindinyagı kullandim onlardan oldugunu dusunuyorum propolisin böyle etkileri oldugunu okudum bir kac yerde. Çocuk doktoru acele etme 3 ay gözlemleyelim dedi. 3 ay bekleyimmi baska doktorada mi gostereyim karar veremedim

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.

Ozelden yazanlar icin son guncelleme: 8.5 yasina geldi kızım, herhangi bir ergenlik belirtisi yok, doktorumuz da bundan sonra anormal bir durum gozlemlemediginiz surece rutin kontrol icin getirmenize gerek yok dedi. 10 yasindan once herhangi bir belirti gorursek götüreceğiz. Ayni durumu yasayanlara bilgi olsun.

Lavanta ile ilgisini anlamadim aciklar misiniz?.kizim 6 aylik dogdugundan beri memesi şiş.doktor hormonal dedi. Ve ben evde lavanta yağı kullanırım.korktum şimdi 🤔

Bitkisel neler kullanıyordunuz öğrenebilir miyim?
Evet bitkisel olarak kullandiklariniz nelerdi ben propolis ve udi hindinyagı kullandim onlardan oldugunu dusunuyorum propolisin böyle etkileri oldugunu okudum bir kac yerde. Çocuk doktoru acele etme 3 ay gözlemleyelim dedi. 3 ay bekleyimmi baska doktorada mi gostereyim karar veremedim
Lavanta ile ilgisini anlamadim aciklar misiniz?.kizim 6 aylik dogdugundan beri memesi şiş.doktor hormonal dedi. Ve ben evde lavanta yağı kullanırım.korktum şimdi 🤔

Ayla Güven Hocamin ilk sorusu lavanta, lavanta yağı vs kullaniyor musunuz oldu, lavanta bitkisi erkek cocuklarda bile meme gelisimine neden oluyormuş, google da ararsaniz detayli bilgiye ulasabilirsiniz, ben evde hem burun tikanikligina iyi geldigi hem de sinekleri uzaklastirdigi icin lavanta yagi da ekledigim dogal bir karisim kullaniyordum. Ayrica kizim icin de kullanidigim bitkisel organik şampuanın iceriginde de hammamelis ve lavanta vardi, bunlar hemen çöpe gitti tabi.
Ben genel olarak çok ot çöp kullanan organik annelerdendim ozetle, adacayi, papatya cayi vs hepsini zaman zaman kullaniyorduk, hepsi hayatimizdan çıktı.
Gida takviyesi olarak da kışın propolis veriyordum, bu zaten erken ergenligi en cok tetikleyen takviyeymis onu da kestik.
En onemli degisiklikler bunlar oldu ve her sey normale döndü.

Parfüm, şampuan, duş jeli hatta yumuşatıcı bile etkiliyor

Lavanta ile ilgili haber sitelerinde de bilgi bulabilirsiniz ben ilk bulduğumu ekledim sizin için

Ayla Güven Hocamin ilk sorusu lavanta, lavanta yağı vs kullaniyor musunuz oldu, lavanta bitkisi erkek cocuklarda bile meme gelisimine neden oluyormuş, google da ararsaniz detayli bilgiye ulasabilirsiniz, ben evde hem burun tikanikligina iyi geldigi hem de sinekleri uzaklastirdigi icin lavanta yagi da ekledigim dogal bir karisim kullaniyordum. Ayrica kizim icin de kullanidigim bitkisel organik şampuanın iceriginde de hammamelis ve lavanta vardi, bunlar hemen çöpe gitti tabi.
Ben genel olarak çok ot çöp kullanan organik annelerdendim ozetle, adacayi, papatya cayi vs hepsini zaman zaman kullaniyorduk, hepsi hayatimizdan çıktı.
Gida takviyesi olarak da kışın propolis veriyordum, bu zaten erken ergenligi en cok tetikleyen takviyeymis onu da kestik.

Lavanta ile ilgili haber sitelerinde de bilgi bulabilirsiniz ben ilk bulduğumu ekledim sizin için

Ben de bocekleri uzaklaştırdığı için kullaniyordum 🙄 bir de deterjanları bile lavantali.insanin frekansıni yükselttiği için eve de kullaniyorum camaşıra da 🤔 hay Allah demek ondan memeleri büyüdü birden çünkü yeni kullanmaya başladım.sag olun bırakayım ben de 🖐

Bütün bitkiler ve bitki çayları çocuklara zararlı mı yani

Benim kızım da 7 yaşına yeni girecek tek gçgsünde yap bezesi gibi birşey oldu doktora götürdüm erkeb ergemliktem şüphelenildi ve endrokine gidinn dediler acaba hangi doktora gittiniz bende götüreceğim sanırım kızım kilolu bir çoçuk değil aksine zayıf ve 7 yaşına yeni girecek sizce bi kaç ay daha beklwyeyim mi yoksa götüreyim mi endokrine

İstanbuldaysaniz Zeynep Kâmil de Ayla Güven i tavsiye ederim.
Ozele gidecekseniz de sabahat yilmaz agladioglu.

Bitkiler konusunda da lavanta, papatya ve adacayi ozellikle belirtildi, ben de tum bitkisel çayları kestim.

Evet ben lütfi kırdara yakın oturuyorum oraya götüreceğim önce çoçuk doktoruna sanırım sevl edecek peki sizce bekleyeyim mi yoksa götüreyim mi hemen hani belirti geçer mi acaba ya gögsüm ağrıyor dedi sağ gögsü elimle baktıpımda beze gibi birşey geldi hemen acile götürdüm ultrason çekildi kan tahlili yapıldı temiz dendi ama üç doktor baktı bi tanesi erken ergenlik olabilir dedi ama çoçupum zayıf bir çoçuk anlamıyorum sizin şikayetinizfe gögüs ağrısı ile mi başladı acaba

Evet ben lütfi kırdara yakın oturuyorum oraya götüreceğim önce çoçuk doktoruna sanırım sevl edecek peki sizce bekleyeyim mi yoksa götüreyim mi hemen hani belirti geçer mi acaba ya gögsüm ağrıyor dedi sağ gögsü elimle baktıpımda beze gibi birşey geldi hemen acile götürdüm ultrason çekildi kan tahlili yapıldı temiz dendi ama üç doktor baktı bi tanesi erken ergenlik olabilir dedi ama çoçupum zayıf bir çoçuk anlamıyorum sizin şikayetinizfe gögüs ağrısı ile mi başladı acaba

Evet once cocuk doktorundan sevk almalisiniz, bence simdiden gotururn, bir sorun varsa ne kadar erken mudahale o kadar iyi. zaten cocuk endokrinolojisi randevusu almak tahmininizden daha zor olabiliyor...
Bu arada benim kizim da zayif bir çocuk, nerdeyse 9 olacak hala 30 kilo bile degil.

Tamam teşekkür ederim hemen randevu almaya çalışacağım özeller çok mu pahalı acaba bilginiz var mı bir de tahliller vs çok uzun günler sürüyor mu acaba

Kurtköy ersoy hastanesinde dediğiniz doktor değil mi bugün aradım sadece muayene 300 tl dediler ama diğer testler vs ne kadar tutar acaba ona göre para ayarlayıp götürsem birde bu özeldek endokrine de mi sevk edilmesi gerek yoksa özelde direk randevu alıp götürebiliyor muyuz

2012 temmuz doğumlu kızım 1 aydır göğüslerinde sertlik gordum ve hemen doktora görürdüm hormonları sorun yok el grafitinde 7 ay önde cikti boyu 135 kilo 30 bilmiyorum ne olcak ilk sayfada yazanları yapıp şampuan ve düş jelini değiştireceğim

Doktor heehangi birşey önerdi mi peki devlete mi götürdünüz özele mi ya açıkçası devlette pek umursmaıyorlar o yüzden götğmek istemiyorum ama tahliller vs çok pahalıysa mecbur götüreceğim sizce napmalıyım

1.sayfadaki hanımın dediklerini dedi devlet gülhane tip-a götürdüm ankaradayım kanuniye yada bakirkoye cerrah paşaya nereye bulursanız alın istanbuldaykende oralara götürüyordum samatya felan

O zaman evime yakın hastaneye alayım randevu teşekkürler umarım sorun çıkmaz teşekkür ederim

Back
X