7 yaş erken ergenlik

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.
Merhaba acaba sonucunuz ne oldu benimde kızım 2012 Mayıs doğumlu ve sol memesinde biraz şişlik farkettim daha önce bütün tahliller yapıldı dört ay kadar önce ama o zaman meme yoktu ve herşeyi normal düzeyde çıktı

9 yasında regl oldum boyu dert etme sen ve eşin kısaysanız çocuk kısa uzunsanız uzun olacak tabi dayılar halalarda önemli (istisnalar kaideyi bozma:)172 boyum..kızım 8 yaşına girecek memeler bizde de var fakat kiloda var boyu dert etmiyorum 4.sınıflarla aynı boyda bu kadar kasmayın ölümcül bir durum değil artı isterseniz durdurulabiliyor..tabi bu yazdıklarım bu yaşlar için geçerli daha küçük yaşlar panik oluşturmalı.
Siz baktirdiniz mi acaba sekize dört ayımız kaldı ve meme oluşumu başladı çok endiseliyim

Evet oje ruj parfüm hormonlu paketli gıdalar özellikle lavanta lavanta kokusu propolis bildırcın yumurtası yememeleri gerekiyormuş ben bir ay takip edicem ondan sonra çocuk doktoruna göstericem ilk bütün takviyeleri kestim sadece balık yağı kullanıyor inş geçer

Çok geçmiş olsun , inşallah test sonuçları normal değerlerde çıkar .
Kızımın 3 seneden beri kontrollerini yaptırdığımız hoca Servet Erdal Adal. Eğer özele gitme durumunuz varsa tavsiye ederim . Oldukça açık konuşan bir hocadır .
Fiyatlarla ilgili bilginiz var mı acaba bende ona götüreyim testler ne kadar tutar tahmini

Fiyatlarla ilgili bilginiz var mı acaba bende ona götüreyim testler ne kadar tutar tahmini
Biz en son 300 civarı ödedik sanırım el grafisi, hormon testi vs. Sgk nız varsa hastanede bazı işlemlerde geçerliydi galiba. Çok geçmiş olsun inşallah hepsi temiz çıkar.

Biz en son 300 civarı ödedik sanırım el grafisi, hormon testi vs. Sgk nız varsa hastanede bazı işlemlerde geçerliydi galiba. Çok geçmiş olsun inşallah hepsi temiz çıkar.
Çok teşekkür ler SGK mız var eğer öyleyse sevindim ben daha çok tutar diye korkmustum

İllaki değişmiştir olmassa sorarım bu arada sizin iğne var mı ne gibi belirtilerle gittiniz ne aşamada siniz
Memede şişlik nedeniyle takipteydik ,başlangıçta yağ dokusu dendi bize senelik kontrole gidiyorduk, hormonlar son kontrolde biraz yüksek çıktı ama iğneye başlamadık.

Memede şişlik nedeniyle takipteydik ,başlangıçta yağ dokusu dendi bize senelik kontrole gidiyorduk, hormonlar son kontrolde biraz yüksek çıktı ama iğneye başlamadık.
Çok teşekkür ler çok soru sordum ama yaşı kaç acaba kızınız 7 yaş sekiz aylık benimkisi medipolde randevumu alıyoruz aç karnına mi gotureyim hemen o gün kan falan alırlar mı

Çok teşekkür ler çok soru sordum ama yaşı kaç acaba kızınız 7 yaş sekiz aylık benimkisi medipolde randevumu alıyoruz aç karnına mi gotureyim hemen o gün kan falan alırlar mı
Estağfirullah ne demek , Bizimki artık 9 oldu. Evet randevuyu hastaneden alıyorsunuz, kan testi ihtimaline karşı aç karnına gitmeniz daha iyi, aynı gün kan verip bir kaç saat sonra sonuçları için doktoru arayabiliyorsunuz. El grafisi isterse hemen çöküyor zaten doktor hemen değerleri söylüyor.

Estağfirullah ne demek , Bizimki artık 9 oldu. Evet randevuyu hastaneden alıyorsunuz, kan testi ihtimaline karşı aç karnına gitmeniz daha iyi, aynı gün kan verip bir kaç saat sonra sonuçları için doktoru arayabiliyorsunuz. El grafisi isterse hemen çöküyor zaten doktor hemen değerleri söylüyor.
Sağol tekrardan umarım ilaçsız atlatiriz bu gün aradım muayene 425 gerisini bilmiyorum artık kaç tutar telefonda bilgi verilmiyormus

Sağol tekrardan umarım ilaçsız atlatiriz bu gün aradım muayene 425 gerisini bilmiyorum artık kaç tutar telefonda bilgi verilmiyormus
Bayağı artmış fiyat :KK43: Doktor çok iyi ama fiyat çok çok uçmuş. Allah korkularınızı yersiz çıkarsın inşallah. Daha uygun başka iyi doktor vardır belki biraz araştırın isterseniz.

Bayağı artmış fiyat :KK43: Doktor çok iyi ama fiyat çok çok uçmuş. Allah korkularınızı yersiz çıkarsın inşallah. Daha uygun başka iyi doktor vardır belki biraz araştırın isterseniz.
Amin inşallah geçen sefer bezmialem goturmustum oda 200 lira ama randevu almak biraz zor oluyor hepimizin kuzularina sağlıklı ömürler versin Rabbim

Merhaba erken ergenlik belirtilerin de 4 buçuk yaşta süt dişinin çıkması var mı iki ay sonra beş yaş olucak süt dişi çıktı endişelendim

Merhaba bayanlar bizde yenice doktordan geldik 1.telarş evre dedi. Kemik yaşı 1 yaş büyük çıktı. 9 cıktı yani. Hormon testleri pazartesi cıkacakmış öğleden sonraya yetişmez dedi.

Testler yapıldı kemik ölçümü hormonlar falan o zaman normal çıktı iyi.kez gittik alti ay arayla bir artış olmamıştı böbrek üstü bezi tahlileri falanda yapıldı onlarda da sıkı nti yoktu ama.meme gelişimi olursa getirirsin demişti doktor
Meme gelişimi bizde de yok ama bikini bölgesinde kıllanma var

Merhaba erken ergenlik belirtilerin de 4 buçuk yaşta süt dişinin çıkması var mı iki ay sonra beş yaş olucak süt dişi çıktı endişelendim
Merhaba erken ergenliğin dişlerle alakası yok diye biliyorum ama cok aklınıza takıldıysa Dr ye sorabılırsınız.

X