• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaş erken ergenlik

Benim kızımda 7 yaş başında anne memem acıyor dedi, sonrasında bende elleyince sertlik hissettim bunun üzerine önce çocuk doktoruna sonra endokrine gittim doktor testlerine baktı herşey normal deyip başka herhangi bir değişim görürseniz beklemeden gelirsiniz deyip gönderdi (bende dedim değişim olmadan önlenebilir birşeyse yapmamız gereken birşey var mı deyince bu aşamada yapılacak birşey yok dedi) ama hala bile her anlamda kızımı takip ediyorum, endişelerinizi anlıyorum, inşallah süreç normal ilerler
merhabalar , inşallah ergenlikleri yavaş ilerler sanırım başladığı yaş 7-8lerde ise sadece hızını kontrol ediyorlar. kızınız şuanda kaç yaşında? bu süreci ne zaman yaşadınız. sabah büyük kızım ile konuştuk , kardeşinden hep daha iri bir çocuktu . belki benimde 8,5 yaşında memelerim çıkmaya başlamıştı ama acımadığı için sende bende anlamadık dedi. onun 9buçuk yaşında acımaya başladı o zaman fark ediliyordu.

Merhaba bizde de öyle tek memeyle başladı 8 yaş 7 aylık falandı ve sonrası hızlı ilerledi şuan tam 9 bu 5 ay içinde tüyler kalınlaştı meme ortaya çıktı yani diğer memede çıktı. Acaba diğer 9,5 da başlayan kızınızda iki sene sonra regl olan süreç böyle hızlı ilerledi mi ? Ben de şunu merak ediyorum acaba iki seneyi bulmadan regl olur mu ?

Merhaba bizde de öyle tek memeyle başladı 8 yaş 7 aylık falandı ve sonrası hızlı ilerledi şuan tam 9 bu 5 ay içinde tüyler kalınlaştı meme ortaya çıktı yani diğer memede çıktı. Acaba diğer 9,5 da başlayan kızınızda iki sene sonra regl olan süreç böyle hızlı ilerledi mi ? Ben de şunu merak ediyorum acaba iki seneyi bulmadan regl olur mu ?
9,5 yaşında kızımın memelerde ağrı başlamıştı belki öncesinde de vardı tomurcuklanma ama ağrı olmayınca fark etmedim ben. 10,5 yaşında tüylenme başladı 11,5 yaşında da regl oldu. benim okuduklarıma göre genetik olan ergenlik yaşı 11,5 ise mesela, ergenlik belirtileri 8 yaşında 9 yaşında 10 yaşındada başlasa belirtilerin hızı değişerek nihai yaşında regl oluyorlar. aslında 10 yaşından önce başlayan belirtilerde ergenliğin hızı önemli bunu doktorumuz söyledi bize. 8 yaşında ergenlik belirtilerinin normal olduğunu hızının da normal ise endişe etmeye gerek olmadığını söyledi. kemik yaşı çok önemliymiş benim kızım 8 yaş 3 aylık kemik yaşı 8 çıktı . siz doktora gittiniz mi?

9,5 yaşında kızımın memelerde ağrı başlamıştı belki öncesinde de vardı tomurcuklanma ama ağrı olmayınca fark etmedim ben. 10,5 yaşında tüylenme başladı 11,5 yaşında da regl oldu. benim okuduklarıma göre genetik olan ergenlik yaşı 11,5 ise mesela, ergenlik belirtileri 8 yaşında 9 yaşında 10 yaşındada başlasa belirtilerin hızı değişerek nihai yaşında regl oluyorlar. aslında 10 yaşından önce başlayan belirtilerde ergenliğin hızı önemli bunu doktorumuz söyledi bize. 8 yaşında ergenlik belirtilerinin normal olduğunu hızının da normal ise endişe etmeye gerek olmadığını söyledi. kemik yaşı çok önemliymiş benim kızım 8 yaş 3 aylık kemik yaşı 8 çıktı . siz doktora gittiniz mi?
büyük kızımda tam 2 sene sürdü ama memede ağrı başlaması ile sayıyorum belki öncesinde de meme gelişimi başlamıştır. zaten belirtiler başlaması ile birlikte 2-4 yıl içerisinde regl bekleniyor.

Evet biz de yazın baktırdık hormonları normaldi ama şuan sizin dediğiniz gibi hızlı ilerleme var biz de biranda hepsi oldu kemik yaşına bakılmadı ama yaşıtlarından en az iki yaş önde gidiyor. Bu yüzden erken ergenliğe girecek belli. Ocak da tekrar bakılacak.

Evet biz de yazın baktırdık hormonları normaldi ama şuan sizin dediğiniz gibi hızlı ilerleme var biz de biranda hepsi oldu kemik yaşına bakılmadı ama yaşıtlarından en az iki yaş önde gidiyor. Bu yüzden erken ergenliğe girecek belli. Ocak da tekrar bakılacak.
kemik yaşı en önemlisi dedi bize doktor ona da bakılır ocak ayında sizde. sağlıkla ergenliğe girsin inşallah

Back