• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaş erken ergenlik

Kizim tedaviye başlamadan yani igneye başlamadan önce de kontrole gidiyorduk iğneden once 1 yılda 12 cm uzamisti bu cok anormal bir uzama dedi doktorumuz...persentılı %127 olmustu

İğneden sonra 6 ay ki kontrolumuzde 2.5 cm uzamisti Doktor çok güzel yavaşladı normal uzuyor artik dedi rahatladık.uzuyor yani canim ama daha yavas olmasi gerektigi kadar🙏
Cok teşekkür ederim biraz icim rahatladi. Bu konu bizim icin cok yeni. Cevremizdede daha once hic duymadim. Cok bilgisizim bu konuda. Benim kizimda bu pandemi doneminde hizli kilo aldi ve cok hizli uzadi. Ben biraz buna bağlıyorum. Ama tabi gidecegim ikinci dr.da ayni seyleri soylerse tabiki yaptiricam. İleride keske demek istemiyorum.

Arkadaşlar bize de kan tahlilleri ve bilek röntgeni çekildi rahim ultrason 9 aralıpa gün verdi Göztepe deki şehir hastanesine götürdüm gögsündeki beze küçüldü gibi yumuşadı gibi ama bakalım yarın gidip kan tahlil sonuçlarını sorucam dpmtora aralıkta da rahim usg sonucu alınca göstericem inşallah korktuğumza uğramayız çok kafama takıykrum

Kızım ayın 20. Sinde 7 yaşına giricek daha boy 118 kilo 23 ya ama doktor tedavi başlar mı bilmiyorum bu arada bütün vitamin ve paketli yiyecekleri kestim umarım faydası olur çok korkuyırum

Kızım ayın 20. Sinde 7 yaşına giricek daha boy 118 kilo 23 ya ama doktor tedavi başlar mı bilmiyorum bu arada bütün vitamin ve paketli yiyecekleri kestim umarım faydası olur çok korkuyırum
Boyu ve kilosu normal aslında..meme dokusu da küçüldü diyorsunuz...kemik yawi kac çıktı..Belki igne baslamayabilir...

Boyu ve kilosu normal aslında..meme dokusu da küçüldü diyorsunuz...kemik yawi kac çıktı..Belki igne baslamayabilir...
Ya rahim ultrason 9 aralık gün verdiler acaba onu çektirmeden şimdi sadece kan ve rontgene göte doktor birşey söyleyebilir mi inanın bilmiyorum napacağımı şaşırdım peki şampuan olarak siz ne kullanıyorsunuz gerekirse onuda değişeyim dalin kullanıyordum

Ya rahim ultrason 9 aralık gün verdiler acaba onu çektirmeden şimdi sadece kan ve rontgene göte doktor birşey söyleyebilir mi inanın bilmiyorum napacağımı şaşırdım peki şampuan olarak siz ne kullanıyorsunuz gerekirse onuda değişeyim dalin kullanıyordum
Dalin cok katkili. Daha saglikli sodyumsuz bir sampuan kullansaniz? Mustela mesela ?

Aslında beklemeseniz gidebiliyorsaniz ozele gotirseydiniz daha çabuk sonuclanirdi tahliller falan..
Sampuana dikkat etmiyorum ben pek..doktor bana tabi kullandığımız urunler de etkiler ama %85 genetik kaynaklı erken ergenlik dedi..igne kullandığımız için diyet falan.pek vermedi...ayda 1 igne oluyoruz

Aslında beklemeseniz gidebiliyorsaniz ozele gotirseydiniz daha çabuk sonuclanirdi tahliller falan..
Sampuana dikkat etmiyorum ben pek..doktor bana tabi kullandığımız urunler de etkiler ama %85 genetik kaynaklı erken ergenlik dedi..igne kullandığımız için diyet falan.pek vermedi...ayda 1 igne oluyoruz
Peki iğne bu tahlil sonucuna göre mi veriliyor olmazsa o rahim ysg yi özelde çektirip götürsem doktor bakar sanırım değil mi özel biraz pahalı geldi diye devlet hastanesine götürdüm malesef evet bende erken adet oldum ama eskiden böyle tedavilwr ailem bilmiyordu sanırj. Beni hiç doktora vs götürmediler olmazsa özelde çektirip o sonucu alıp öyl3 gideyim hastaneye

Peki iğne bu tahlil sonucuna göre mi veriliyor olmazsa o rahim ysg yi özelde çektirip götürsem doktor bakar sanırım değil mi özel biraz pahalı geldi diye devlet hastanesine götürdüm malesef evet bende erken adet oldum ama eskiden böyle tedavilwr ailem bilmiyordu sanırj. Beni hiç doktora vs götürmediler olmazsa özelde çektirip o sonucu alıp öyl3 gideyim hastaneye
Tabi tabi kabul ederler ben de öyle yaptım o belgeyle de tekrar endokrine gittim+sol el filmi+beyin emari+ayrintili kandan hormon testleri hepsini toparladı doktorumuz ve sonuc kesin erken ergenlik tanısı kondu...
Ben de 9 yasinda adet oldum:KK43: demek ki 7 8 yaslarindayken ergenlik baslamis..
Zaten doktor.kizim icin 7.5 8 yaşını bulmazdi erken farketmeseydiniz adet olmasi dedi :KK43:

Tabi tabi kabul ederler ben de öyle yaptım o belgeyle de tekrar endokrine gittim+sol el filmi+beyin emari+ayrintili kandan hormon testleri hepsini toparladı doktorumuz ve sonuc kesin erken ergenlik tanısı kondu...
Ben de 9 yasinda adet oldum:KK43: demek ki 7 8 yaslarindayken ergenlik baslamis..
Zaten doktor.kizim icin 7.5 8 yaşını bulmazdi erken farketmeseydiniz adet olmasi dedi :KK43:
Tamam teşekkür edeyim vera hastanesine yakınum orda rahim usg çektirip yarın da öğleden sonrra göztepe ye götüreyim vakit geçmeden halledeyim bari. Umarım korktuğumuz gibi olmaz. Çoçuklarımız normal şekilde büyürler

Tamam teşekkür edeyim vera hastanesine yakınum orda rahim usg çektirip yarın da öğleden sonrra göztepe ye götüreyim vakit geçmeden halledeyim bari. Umarım korktuğumuz gibi olmaz. Çoçuklarımız normal şekilde büyürler
Umarım canim...Doktor bana onemli olan erken ergenlik bar ise zamanında müdahale edebilmek cok onemli dedi yoksa igne kullanmak falan önemli değil dedi...
Gercekten de kizim 1 yılda 12 cm uzamisti ergenlik atması imiş...igneye başladık 2.5.cm uzadı sadece baya yavaslattik cok sukur..bu arada kizim 6.yasinda ve 132 cm 30 kilo..kilosu cok iyi de iste boyu cok uzadı unu da bastirdik yoksa gidiyordu

Evet bugün sonuçlarla beraber gittik Doktor tahliller normal usb vs normal dedi kemik yaşı geri dedi ama ona da birşey yapılcak yada ilaç vermemiz gerekn bir durum yok dedi göğsündeki şişin biri gitmişti birinde çok az var sönmesini umuyorum dedi diğer belirtiler yok çünkü dedi 3 ay sonra tekrar kontrole çağırdı kemik yaşı geri olması bir sorun mu acaba bilginiz var mı

Arkadaslar merhaba benim kızımda 10 yasında 6 aylîk adet oldu hic beklemiyordum boyu 148 uzar mı çok kötüyüm

Arkadaslar merhaba benim kızımda 10 yasında 6 aylîk adet oldu hic beklemiyordum boyu 148 uzar mı çok kötüyüm

Oncesinde hicbir belirti olmadı mi, meme gelisimi, tuylenme vs. birden regl mi oldu cocuk? Benim bildigim kadariyla regl olduktan sonra sureci durdurmak cok zor zaten.
Uzamasi konusunda da cocuk endokrinoloji uzmanları kemik yaşı ölçümü yapip ne kadar uzayacagi ile ilgili tahminde bulunabiliyorlar.

Oncesinde hicbir belirti olmadı mi, meme gelisimi, tuylenme vs. birden regl mi oldu cocuk? Benim bildigim kadariyla regl olduktan sonra sureci durdurmak cok zor zaten.
Uzamasi konusunda da cocuk endokrinoloji uzmanları kemik yaşı ölçümü yapip ne kadar uzayacagi ile ilgili tahminde bulunabiliyorlar.
genital bolgede tuylenme var di kime sorduysam herkes normal diyordu cok hizli oldu gogsu tomurcaklandi hemen regl oldu anlayamadim

adetten sonra gelisim duruyor diyorlar ben doktora goturdum yapacak birsey yok artik dedi gelisimi olmus

Back
X