• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaş erken ergenlik

Gittiniz mi doktora sonuçlar ne çıktı? Doktordan memnun kaldınız mı? Aklımda hep
Evet gittik doktordan memnun kaldım çok ilgili ve her şeyi anlatan bir doktor bazı hormonlarinda yükselmeler olmuş ama çok şükür tedavi aşaması kadar değil şu an dietmiz ve sporumuz olucak gerek kalmazsa müdahale yapilmiycak biraz kilo sorunumuz varmis

Kizlar bu arada aklınızda olsun paketli gıdaları kesinlikle kullandırma mız gerekiyormuş böyle dönemde özellikle soyalı ürünler diye uyardı doktorumuz

Evet gittik doktordan memnun kaldım çok ilgili ve her şeyi anlatan bir doktor bazı hormonlarinda yükselmeler olmuş ama çok şükür tedavi aşaması kadar değil şu an dietmiz ve sporumuz olucak gerek kalmazsa müdahale yapilmiycak biraz kilo sorunumuz varmis
Tedaviye gerek olmadığına çok sevindim , inşallah büyüme süreci normal şekilde ilerler. Doktor konusunda da içim rahatladı, insan önerince sorumluluk hissediyor.

Merhaba benim kızımda 7 yaş 8 aylık, bikini bölgesinde tüylenme farkettim, bütün mesajları okudum dr.a gitmeliyiz ama covid tehlikesi geçene kadar gidemeyeceğiz. Bu süreçte tüylerini almalı mıyım nasıl etkilenir, bilmiyorum. Daha bebek benim gözümde..Bir ay önce kardeşi oldu stres mi tetikledi acaba..

Merhaba benim kızımda 7 yaş 8 aylık, bikini bölgesinde tüylenme farkettim, bütün mesajları okudum dr.a gitmeliyiz ama covid tehlikesi geçene kadar gidemeyeceğiz. Bu süreçte tüylerini almalı mıyım nasıl etkilenir, bilmiyorum. Daha bebek benim gözümde..Bir ay önce kardeşi oldu stres mi tetikledi acaba..
Bence almayin dökülebilir. Daha minik ya benim oglumda 7 yasinda.abur cuburu sekeri falan kesi n yiuorsa. bence paketli gida yemesin.suan virusten dolayida gidilmez ortalik ķotu.

Sakın ha kesinlikle ellemeyin tüyleri bizim hala devam ediyor ve ellemiyoruz hem kotu etkilenir hemde daha çoğalır

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.
Geçmiş olsun yeğenim için bir ara bu hastalık olabilir dendi sonra senede 2 kontrol olacak dendi ablam uzun zaman Dr gitti sonra tam bilmiyorum ama doktoru bıraktı annem bu süt bezesi birşey olmaz dedi kafana takip çocuğu kurcalatma dedi şimdi yeğenim 12,yaşında boyu gelişimi gayet iyi hala adet vs olmadı sağlıklı günler

Geçmiş olsun yeğenim için bir ara bu hastalık olabilir dendi sonra senede 2 kontrol olacak dendi ablam uzun zaman Dr gitti sonra tam bilmiyorum ama doktoru bıraktı annem bu süt bezesi birşey olmaz dedi kafana takip çocuğu kurcalatma dedi şimdi yeğenim 12,yaşında boyu gelişimi gayet iyi hala adet vs olmadı sağlıklı günler

Teşekkür ederim, kizimin belirtileri de ortadan kalkti, umarim normal zamanina kadar boyle devam eder.

benimde 8 yaşında bir kızım var dün genital bölgesinde kıllanma gördüm ve çok endişeliyim şuan doktorlara da gidemiyoruz. kızım biraz kilolu benim 6 ay önce çocuk doktoruna getirmiştim horman testleri yapıldı normal çıkmış tı.

Teşekkür ederim, kizimin belirtileri de ortadan kalkti, umarim normal zamanina kadar boyle devam eder.
Bana normal geldi.
Benim de o yaşta sertlik olmuştu.
Çok iyi hatırlıyorum.
Hatta ilkokulda konuştuk kızlarla senin ki ne zaman öyle oldu felan diye.
Herkes 7 ya da 8 yaş civarini söyledi.
Aylık hormon iğneleri çok sakıncalı bizim çocuk doktoru çok kızıyor.
Bütün hormon yapısını altüst ettigini söylüyor.
Normal süreçler bunlar diyor.
Esmer tenliler daha erken ergenliğe girebilir diyor.
Bu arada ben 15 yaşında ilk adet oldum.

Merhaba kızimda da suan ayni sikayet var memede sertlik durumu nedir kızinizin ben yarin hastaneye goturecem. hangi doktora göturdunuz lütfen yardimci olurmusunuz

Acaba hangi hastaneye gittiniz özele mi yardimci olurmusunuz suan ayni problemleri yasıyorim kızinizin son durumu nedor

Merhaba kızimda da suan ayni sikayet var memede sertlik durumu nedir kızinizin ben yarin hastaneye goturecem. hangi doktora göturdunuz lütfen yardimci olurmusunuz

Önce çocuk doktoruna götürdüm sonra onun sevk ettigi cocuk endokrinolojiye, ozelde sebahat yilmaz agladioglu, devlette zeynep kamile ayla hanima goturdum (soyadini hatirlayamadim) ikisinin de soyledikleri ayniydi.
Bu arada evet bitkisel takviyeleri birakinca durum duzeldi, su an hala kizimda hicbir ergenlik belirtisi yok (4 ay sonra 9 yasinda olacak)

Back
X