7 yaş erken ergenlik

kızımda tüylenme asla başlamamıştı, sadece memede şişlik gözlemledim, ve hala tğylenme falan yok şükür, ama hormon değerleri ve kemik yaşı cocugun durumunu zaten gösterdiği için, tedavi basladı devam etti, misal bu yaz sadece 1 ay iğne yapılmadan izlemek ıstedı doktor ve netıcede öyle cok hızlı artmıs kı degerler iğneler şuan 3 haftada 1'e indirildi :KK43:

Anladım, teşekkür ederim.
Kızım ocakta 9 yaşına girecek, meme büyümesi 8 yaşına doğru başladı. Genital bölge ve koltuk altında tüylenmeyle devam etti.
Biz de kontrollere gidiyoruz ama hormonları ergenlik öncesi süreçte görünüyor. 8 yaş itibariyle bu belirtiler normal kabul edildiğinden tedavilik bir durum yok dendi bize. Hoş, tedavi dense de ben iğneleri yaptırmayı düşünmüyordum zaten, sadece sürece hakim olabilmek için gidiyoruz kontrollere.
Kızınızın hormonları yüksek mi çıkıyordu acaba?
Bizimkinde azar azar yükselme var ama hala ergenlik değil dediler. Kontrol zamanı geldi belki şu an yükselmiştir artık.

kızımda tüylenme asla başlamamıştı, sadece memede şişlik gözlemledim, ve hala tğylenme falan yok şükür, ama hormon değerleri ve kemik yaşı cocugun durumunu zaten gösterdiği için, tedavi basladı devam etti, misal bu yaz sadece 1 ay iğne yapılmadan izlemek ıstedı doktor ve netıcede öyle cok hızlı artmıs kı degerler iğneler şuan 3 haftada 1'e indirildi :KK43:
Evet bize de meme büyümesi ya da tüylenme değil önemli olan hormon değerleri dediler. Kızımda diğer unsurlar olmasına rağmen hormonları normal çıktığı için tedavi teklif edilmedi hiç.
Allah hepimize kolaylıklar versin, çocuklarımız da bu süreçleri hasarsız bir biçimde atlatsın inşallah.

amin inşallahhh

ben endokrıncı yakın bı arkadasımla detaylı görüştüm
, tedavi bittiğinde yapmam gerekenler konusunda, anne olarak baska ne yaparım dıye, 3 şey önerdi
1: protein ağırlıklı beslenmeli
2:mutlaka erken uyumalı
3: spor yapmalı......

spora baslayalı zaten 1 ay oldu, boyunun kısa kalma ıhtımalı hala canımı sıkıyor, tevekkuldeyım artık....

Evet bize de meme büyümesi ya da tüylenme değil önemli olan hormon değerleri dediler. Kızımda diğer unsurlar olmasına rağmen hormonları normal çıktığı için tedavi teklif edilmedi hiç.
Allah hepimize kolaylıklar versin, çocuklarımız da bu süreçleri hasarsız bir biçimde atlatsın inşallah.

amin inşallahhh

, tedavi bittiğinde yapmam gerekenler konusunda, anne olarak baska ne yaparım dıye, 3 şey önerdi

spora baslayalı zaten 1 ay oldu, boyunun kısa kalma ıhtımalı hala canımı sıkıyor, tevekkuldeyım artık....
Bizler elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonrası gerçekten tevekkül. Bazı şeylerin önüne geçebilmemiz mümkün değil. Kızım şu an akranlarına göre oldukça uzun ama birden regl olup boy uzamasının durma ihtimali beni de üzüyor. Hayırlısı inşallah

Oncelikle ayni sorunu yasayan herkese gecmis olsun,
Ben de son durumu paylasayim, gectigimiz ay kontrole gittik, hormonlarda artis gozlemlenmedi, tuylenme yok, memedeki tomircuklanma bir oluyor bir geciyor nasil is anlamadim, beslenmesi konusundaki ozenimiz aynen devam ediyor, paketli gidalari tamamen cikardik, cok nadiren bitter cikolata falan yiyor, tavuk, yumurta, misir, her turlu kozmetik urun (sivi sabundan duş jeline kadar) kullanilmiyor, hatta bitkisel bit onleyiciler bile yasak, zaten ilk kontrolde kesinlikle lavanta vs gibi kokulu otlari kullanmamamiz konusunda uyarilmistik.
Somestr tatilinde tekrar gelin dedi, ama bu surecte ani bir boy atma, tuylenme ter kokusunda degisim, vajinal akinti gibi bir durum gorursek hemen gidecegiz.
Umarim hicbiri olmaz cunku benim kizim zaten cok minyon, ne fiziksel ne psikolojik olarak boyle bir sureci karsilayabilecek durumda degil.

benim çocugumdada benzer sıkıntılar var fakat buludugum yerde çocuk endokrın doktoru yok.yetişkin endokrın doktoru var. yetişkin endokrın doktoruna mı gotureyim yoksa cocuk doktoru mu?

amin inşallahhh

benim çocugumdada benzer sıkıntılar var fakat buludugum yerde çocuk endokrın doktoru yok.yetişkin endokrın doktoru var.acaba arkadaşınıza sorar mısınız yetişkin endokrın doktoruna mı gotureyim yoksa cocuk doktoru mu?

Merhaba,

Yalvarıyorum konum hemen taşınmasın, ne kadar çok kişiye ulaşırsam o kadar rahatlayacağım zira günlerdir anksiyete krizleri geçiriyorum.
Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

9 10 yasinda olan arkadaslarim vardi 16 yasinda olanda 7 yasi ilk defa duydum

Ozellikle tavuk yemesin organik olani yesin.tavuklar cok tehlikeli.

Dünyada son 10 yılda, ülkemizde de son 5 yılda özellikle dikkati çeken oranda erken ergenlik problemine rastlanıyor. Yapılan araştırmalar aldığımız gıdalar içinde bulunan hormon ve katkı maddelerinin çocuklarda bu duruma neden olduğunu gösteriyor. Büyüme hormonu eklenerek yetiştirilen meyveler (çilek vs) sebzeler (domates, brokoli vs), yine hormon (özellikle östrojen) eklenerek hızlı büyütülen tavuklar ve yumurtalar, etler ve sütler çocuklarda hormon uyarısına neden olabiliyor. Normal şartlarda çocukluk döneminde bu hormon uyarı sistemi beyinde, ergenliğe kadar sessiz bir bekleme sürecindeyken bu dış uyarıların artışı ile aktif hale geliyor. Aynı zamanda katkı maddeleri kadar olmasa da iklim değişiklikleri ve fiziksel koşullar, kullanılan plastik malzemeler, oyuncaklar içindeki hormon benzeri etki oluşturan kimyasallar da erken ergenliği başlatabiliyor. Fast food tarzı ve yapay endüstri ürünleri ile beslenme alışkanlıkları obeziteye neden olarak vücut yağ oranını arttırmak koşuluyla erken ergenliğe neden olabiliyor.

Alinti

yani çocuk endokrıncı hiç yoksa götürün fikir alın...

benim çocugumdada benzer sıkıntılar var fakat buludugum yerde çocuk endokrın doktoru yok.yetişkin endokrın doktoru var.acaba arkadaşınıza sorar mısınız yetişkin endokrın doktoruna mı gotureyim yoksa cocuk doktoru mu?

henuz dr.goturemedim fakat bugun tekrar baktım tuyler sert ve siyah değil sankı bebeklıgınde olan tuyler uzamış gibi.tuylerin şeklinin nasıl olması gerekiyor acaba ayrıca memelerde hafif belirginik var ama tomurcuk yok.hafif göbüşlü o yuzden olabilir mi acaaba

Kızım 4 buçuk yaşında geçen banyo yaptırırken sol meme de sertlik hissetim araştırdım erken ergenlik olabilirmiş nedeni de propolis takviye kullandığı tek ilaç o paketli gıda filan hiç yemez aşırı üzgünüm kestim hemen propolisi bekliyorum inş geçer geçmezse endokrin uzmanına gidicem 😢😔

Kızım 4 buçuk yaşında geçen banyo yaptırırken sol meme de sertlik hissetim araştırdım erken ergenlik olabilirmiş nedeni de propolis takviye kullandığı tek ilaç o paketli gıda filan hiç yemez aşırı üzgünüm kestim hemen propolisi bekliyorum inş geçer geçmezse endokrin uzmanına gidicem 😢😔
Bununla ilgili çok ünlü ve güvenilir bir firmayla görüştüm ben. Propolisin kesinlikle ergenliğe sebep olmadığını söylediler, konuyla ilgili makaleleri de mailime gönderdiler ama okumadım işin doğrusu.

Benim kızımda da sertlik vardı çok ağrı yapıyordu bizde erken ergenlik ten şüphelendik önce bilmediğimiz için pediatriye gittik ultrasonda bakıldı ve göğsünde göğüs dokusu oluştuğunu söyledi ve endokrine yönlendirdi bir kaç gün sonra endokrine gittik ordada tüm tahliller yapıldı hepsi temiz çıktı. Kemik yaşına ,hormonlara ve ultrasonda kasıktan bakıldı.Doktorumuz paket gıda hormonlu yiyecekler yememesini söyledi ayrıca kozmetik ürünlerde hormonlara etki ediyormuş oyüzden çocuklara oje ruj parfüm kullanan varsa bilgilendirin bu konuda lütfen ben dahi bilgisizdim bu konularda 1 hafta sonrasında göğsünde ki sertlik yavaş yavaş kayboldu

Arkadaşlar bunu kafaya takip uzuleceginize endonrinde hormon testleri kemik olcumleri pelvik ultrasonlari var bu kadar dert etmeyin yani biz 7 yasindan beri tedavi goruyoruz erken ergenlikten ,boyle zorlu ve kotu bir sey degil baska hastaliklar olmasin insallah.Meme cekirdeklenmesi zaten ilk belirti hormonlu gidalardan uzak tutun ama ne mumkun ki..

Kızım doğduğundan beri hormonlu ürünü bırak organik olmayan gıda bile sayılı yemiştir hala kullandığım deterjana kadar özeldir sadece ek olarak propolis kullandım meme de acı yok sadece içinde meme başında sol meme de sertlik var 15 gün önce geniz eti kulak tüpü ameliyatı oldu bu sene okula anaokuluna başladı çok fazla iğne antibiyotik kullandı o yüzsen hastene fobisi oluştu biraz geçmesini bekleyip öyle ni testler yaptırsam aşırı üzgünüm umarım geçer

Kızım doğduğundan beri hormonlu ürünü bırak organik olmayan gıda bile sayılı yemiştir hala kullandığım deterjana kadar özeldir sadece ek olarak propolis kullandım meme de acı yok sadece içinde meme başında sol meme de sertlik var 15 gün önce geniz eti kulak tüpü ameliyatı oldu bu sene okula anaokuluna başladı çok fazla iğne antibiyotik kullandı o yüzsen hastene fobisi oluştu biraz geçmesini bekleyip öyle ni testler yaptırsam aşırı üzgünüm umarım

Uzun zaman olmadıysa sertligi farkedeli
Biraz bekleyebilirsin tabi çokta ara verme erken ergenlikse ona göre zamanında tedavi edilir ayrıca doktorumuz adaçayının bile östrojen hormonunu arttırdığını söylemişti[/QUOTE]

Kızım doğduğundan beri hormonlu ürünü bırak organik olmayan gıda bile sayılı yemiştir hala kullandığım deterjana kadar özeldir sadece ek olarak propolis kullandım meme de acı yok sadece içinde meme başında sol meme de sertlik var 15 gün önce geniz eti kulak tüpü ameliyatı oldu bu sene okula anaokuluna başladı çok fazla iğne antibiyotik kullandı o yüzsen hastene fobisi oluştu biraz geçmesini bekleyip öyle ni testler yaptırsam aşırı üzgünüm umarım geçer
Bazen genetik kodlamamizda ne varsa onu da yasiyor cocuklar yedigi ictiginden ziyade ,bu yuzden kendini suclama tabiiki birsey olacak anlamina gelmez ama cok oteleme zorlu islemler degil sol el rontgeni cekilecek korkutmadan gotur.Sonrasina dr karar veriyor can yakan bir surec degil

X