Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
7 yaş erken ergenlik
- Konu Sahibi pelin-
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?⁹Tabiyki paylaşırım.hepimiz aynı kaygıları taşıyoruz.sizde paylasirsaniz Sevinirim.bu forumdaki konuyla ilgili tüm yazıları bir sürü makale okudum.safece meme gelişimde izlem veriyorlar ama bizden duyarlilik testi mr her şey iştendi.bakalim vardır bir bildikleri.genede başka doktorada göstericem.
Tabiyki paylaşırım.hepimiz aynı kaygıları taşıyoruz.sizde paylasirsaniz Sevinirim.bu forumdaki konuyla ilgili tüm yazıları bir sürü makale okudum.safece meme gelişimde izlem veriyorlar ama bizden duyarlilik testi mr her şey iştendi.bakalim vardır bir bildikleri.genede başka doktorada göstericem.
Kesin tani konulsun tahlilleri ciksin güvendiğiniz doktor bile olsa ikinci bir fikir alin ona gore gerekeln neyse yapin. Bu arada bende 4. Sinifa giderken adet olmuştum boyum 165 civarı ama tabiki kızınız küçük, inşallah güzel gelir sonuçlar
Tabiyki paylaşırım.hepimiz aynı kaygıları taşıyoruz.sizde paylasirsaniz Sevinirim.bu forumdaki konuyla ilgili tüm yazıları bir sürü makale okudum.safece meme gelişimde izlem veriyorlar ama bizden duyarlilik testi mr her şey iştendi.bakalim vardır bir bildikleri.genede başka doktorada göstericem.
Kizimin beyin mr çekildi.erken ergenlik için tedaviye engel durum olmadığını söyledi doktor. Kemik yasi geri hormonları çok artmamış 3 ay bekleyelim dedi.ben tüm tetkiklerle Abdullah Bereket hocaya gittim.farkli dr görsün istedim. O ciddi görünmüyor dedi.6 ay bekleyelim dedi.bizdeki durum bu arkadaslar.umarim bu süreçte meme dokusu küçülür.
Doktorla konuştunuz mu?boy uzaması duruyormuMerhaba bugun tahlil sonuclarimizi aldik. Erken ergenlik cikti sonucumuz. Tedaviye baslamamiz gerekiyormus 3 aylik igneler seklinde lucrin depot diye bir igne yazdi. Fakat bu igne ile ilgili nette bunu kullaninca kizimin boyu hic uzamiyor diye yazan anneler var. Bunu duyunca bi durdum. Yarin Prof. Sukru hatuna randevu aldim butun tahlillerimi
Merhaba bugun tahlil sonuclarimizi aldik. Erken ergenlik cikti sonucumuz. Tedaviye baslamamiz gerekiyormus 3 aylik igneler seklinde lucrin depot diye bir igne yazdi. Fakat bu igne ile ilgili nette bunu kullaninca kizimin boyu hic uzamiyor diye yazan anneler var. Bunu duyunca bi durdum. Yarin Prof. Sukru hatuna randevu aldim butun tahlillerimizi gostericem eger oda tedaviye baslamaniz gerekiyo derse basliycaz.
Kızınız kaç doğumlu?boyu kilosu ne idi?kızım aralık 2013 doğumlu.135 boy 33 kilo.erken ergenlik başlangıcı var gibi. Tahlil yaptırdık ama henüz doktor görmedi.Kizim tedaviye başlamadan yani igneye başlamadan önce de kontrole gidiyorduk iğneden once 1 yılda 12 cm uzamisti bu cok anormal bir uzama dedi doktorumuz...persentılı %127 olmustu
İğneden sonra 6 ay ki kontrolumuzde 2.5 cm uzamisti Doktor çok güzel yavaşladı normal uzuyor artik dedi rahatladık.uzuyor yani canim ama daha yavas olmasi gerektigi kadar
Merhaba 6.5 yasinda 132 cm 31 kilo belirti var miKızınız kaç doğumlu?boyu kilosu ne idi?kızım aralık 2013 doğumlu.135 boy 33 kilo.erken ergenlik başlangıcı var gibi. Tahlil yaptırdık ama henüz doktor görmedi.
1 aydır hafif göğüsleri çıktı ama bu birkaç ayda 4_5 kilo aldı.zaten hep hafif tükenmesi vardı.bacakta, sırtta, genital bölgede..bende de çocukken çok tüylenme vardı.birde biraz sanki genital bölgede tüy arttı gibi..salı günü göstereceğim tahlilleri..acaba ne diyecekMerhaba 6.5 yasinda 132 cm 31 kilo belirti var mi
Birde benim kızıma uzun derlerEk olarak memeleri büyümeye devam ediyor. 2. Sınıf öğrencisi ama 5 sanıyor gören. Boyu 151. İri doğup iri devam etti hep. Ben çok panikliyorum ama doktorlar durumun normal olduğunu söylüyor sürekli.
Duyarlılık testi nedirHer seyi normal kemik yasi 5.5 kan degerleri normal yasi ile uyumlu sadece meme dokusu oluşmuş.duyarlilik yesti yuksek cıktı.beyin mr çekilip tedaviye başlıycaz dedi dr
Hormon yuklemesi yapılıyor yükleme sonucu .30.ve 60.Dakikada kandaki hormon değerlerine bakılıyor LH Ve FSH değerleri artisina r bakılıyor.belli değerin üzerinde ise tani konuyor.ilk muayenede hemen yapılan bir test değil aslında bizden hepsini istedi.ilk muayene meme ultrasoni kan tahlili pelvik ultrasoni çektirdik.bizde hepsi normal cıktı.meme dokusu oluşmuş sadece.duyarliliktaa istedi orda LH yuksek cıktı.3 ay gozlem dedi.bakalim 3 ay sonra kontrol var.hala tel memede doku var.kizim 6 yasinda 118 cm boyu 18.5 kilo.Duyarlılık testi nedir
Birde kemik yasi ölçüldü.Hormon yuklemesi yapılıyor yükleme sonucu .30.ve 60.Dakikada kandaki hormon değerlerine bakılıyor LH Ve FSH değerleri artisina r bakılıyor.belli değerin üzerinde ise tani konuyor.ilk muayenede hemen yapılan bir test değil aslında bizden hepsini istedi.ilk muayene meme ultrasoni kan tahlili pelvik ultrasoni çektirdik.bizde hepsi normal cıktı.meme dokusu oluşmuş sadece.duyarliliktaa istedi orda LH yuksek cıktı.3 ay gozlem dedi.bakalim 3 ay sonra kontrol var.hala tel memede doku var.kizim 6 yasinda 118 cm boyu 18.5 kilo.
Tedaviye basladinizmi?Biz de bugün benzer şekilde 7 yas 2 aylik kızıma memede tomurcuklanma sikayeti ile gerekli testleri yaptırdık ve sonucunda hormon seviyemiz yüksek cikti dr umuz aylık ignelere başlamamız gerektiğini söyledi ne düşüneceğimi bilemiyorum Allah çocuklarımızın yardımcısı olsun
Kızım Mart 2013 doğumlu. Martta 8 bitecek. Az önce tişörtünü degistirirken koltuk altında kıllanma fark ettim. Biraz kilosu da var bu sebeple hafif memelerinde de büyüme var, kilosuna bağladım. Ama kıllanmayı görünce çok endişelendim. Benim de erken çıkmıştı koltuk altı kıllarım. Alamadığım için kısa kollu dahi giymeye çok çok utanırdım. 9 yaşında yazın bile uzun kollu ile dolaşırdım. Annem arada eliyle koparırdı, canım çok yandığı için kaçardım. Aynı şeyleri kızımın yaşamasını istemiyorum. Çok üzgünüm,ne yapmam gerek yaşayanlar bir akıl versin nolur. Bu arada 12 yaş civarı ilk regl olmuştum ben.
Meme dokusu umarım küçültür demişsiniz..kızımda da var...peki nasıl durduk yere küçültür mü? Nasıl küçülecekKizimin beyin mr çekildi.erken ergenlik için tedaviye engel durum olmadığını söyledi doktor. Kemik yasi geri hormonları çok artmamış 3 ay bekleyelim dedi.ben tüm tetkiklerle Abdullah Bereket hocaya gittim.farkli dr görsün istedim. O ciddi görünmüyor dedi.6 ay bekleyelim dedi.bizdeki durum bu arkadaslar.umarim bu süreçte meme dokusu küçülür.
Doktorumuz küçülebilir dedi.orneklleri varmis.bazi durumlarda aynı kalabiliyor bazen tamamen yok oluyor bazen ileliyor.umatim sizinki küçülür.bizim 2 ay oldu hala tek memede var oda bir küçülüyor bir buyuyor.ben keciboynuzu pekmezi çok vermiştim o yapabilir dedi.onu bıraktık onun yanında tüm yediklerini gözden geçirdik.paketli gıdaları bıraktık.tavuk vermiyorum.fazla süt içmek bile yapabilir malum hayvanlar hormonlu.bakalim şubat sonu kontrolümüz var.Meme dokusu umarım küçültür demişsiniz..kızımda da var...peki nasıl durduk yere küçültür mü? Nasıl küçülecek
Her sabah keçiboynuzu pekmezi yer..çok da süt içer tavuk yemeyiz.Doktorumuz küçülebilir dedi.orneklleri varmis.bazi durumlarda aynı kalabiliyor bazen tamamen yok oluyor bazen ileliyor.umatim sizinki küçülür.bizim 2 ay oldu hala tek memede var oda bir küçülüyor bir buyuyor.ben keciboynuzu pekmezi çok vermiştim o yapabilir dedi.onu bıraktık onun yanında tüm yediklerini gözden geçirdik.paketli gıdaları bıraktık.tavuk vermiyorum.fazla süt içmek bile yapabilir malum hayvanlar hormonlu.bakalim şubat sonu kontrolümüz var.
Doktora gittiniz mi siz ??Her sabah keçiboynuzu pekmezi yer..çok da süt içer tavuk yemeyiz.