• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

7 yaş erken ergenlik

genital bolgede tuylenme var di kime sorduysam herkes normal diyordu cok hizli oldu gogsu tomurcaklandi hemen regl oldu anlayamadim

Aslında ikincil ergenlik gelisimleri baslamis, meme gelisimi basladiktan sonra ortalama 2-4 yil icerisinde regl olduklari görülüyor, o yüzden 8 yas oncesi ilk belirtide doktora götürmek gerekiyor, aksi halde mudahale icin cok gec kalmis oluyoruz.
Umarim bu sureci sorunsuz bir şekilde atlatirsiniz.

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.

Ozelden yazanlar icin son guncelleme: 8.5 yasina geldi kızım, herhangi bir ergenlik belirtisi yok, doktorumuz da bundan sonra anormal bir durum gozlemlemediginiz surece rutin kontrol icin getirmenize gerek yok dedi. 10 yasindan once herhangi bir belirti gorursek götüreceğiz. Ayni durumu yasayanlara bilgi olsun.

Merhaba,

Şubat 2012 doğumlu kızım tek memesindeki sertlik nedeniyle çocuk endokrinolojisine sevk edildi, tüm sonuçlar çıkmadı ama doktorumuzun dediğine göre yüzde 90 erken ergenlik :KK43:
Bu süreci yaşayanlardan destek bekliyorum, aylık iğneleri yaptırdınız mı, ergenliği ne kadar geciktirebildiniz, her cevap benim için çok kıymetli,
cevap yazamasam da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.
Kızım 128 cm 23 kilo bu arada kilolu değil, yapay beslenme ve fast food alışkanlığı yok. memedeki sertlik dışında bir ergenlik belirtisi de yok.
Şimdiden herkese teşekkürler.

Güncelleme: Kızıma meme ve pelvik ultrason, kemik yaşı ölçümü ve lh duyarlılık testi yapıldı, 6 ayda bir kontrol edilecek.
Peki biz bu surecte ne yaptik, kokulu sampuanlardan, yumusaticiya kadar kozmetik urunleri mumkun oldugunca hayatimizdan cikardik, bunun dışında eve paketli gida sokmuyoruz, propolis, vitaminler, basta lavanta olmak uzere kokulu ot ve bitkiler ve bunların çayları tamamen yasak.
Şu an meme gelisimi de dahil ergenlik belirtileri ortadan kalkmis durumda.

Ozelden yazanlar icin son guncelleme: 8.5 yasina geldi kızım, herhangi bir ergenlik belirtisi yok, doktorumuz da bundan sonra anormal bir durum gozlemlemediginiz surece rutin kontrol icin getirmenize gerek yok dedi. 10 yasindan once herhangi bir belirti gorursek götüreceğiz. Ayni durumu yasayanlara bilgi olsun.
Merhaba ben ilk adetimi 11 yaşımda oldum. 8 yaşından sonra tüylenmelerim de belirgin artışlar olmaya başladı. Bu süre zarfında birçok endokrinoloji doktoruna muayene oldum. Ancak hiçbiri kesin bir tedavi uygulamadı bu yüzden çok sitemliyim. Şu an 20 yaşındayım göğüs gelişimim çok az oldu 70b takıyorum. Aynı şekilde ailemde herkesin boyu uzun ama benim boyum uzamadı 1.55 te kaldım. Tüylenme polikistik over tedavimi yeni yeni görmeye başladım. Size tavsiyem kesinlikle çocuğunuzun hormon takibini yapın gelişimini diğer yaşıtları gibi sağlasın. Sadece kan alıp hormonlarına bakıp sizi gönderen doktorlardan uzak durun lanet olsun öyle insanlara 10yıl boyunca gittim geldim bir tanesi bile uygulamalı tedavi yapmadı ... Artık gına geldi bende bastım parayı Özel hastanede yaptırıyorum tedavimi çok memnunum ama çoğu şey için iş işten geçti... Dediklerimi dikkate alın lütfen

Merhaba ben ilk adetimi 11 yaşımda oldum. 8 yaşından sonra tüylenmelerim de belirgin artışlar olmaya başladı. Bu süre zarfında birçok endokrinoloji doktoruna muayene oldum. Ancak hiçbiri kesin bir tedavi uygulamadı bu yüzden çok sitemliyim. Şu an 20 yaşındayım göğüs gelişimim çok az oldu 70b takıyorum. Aynı şekilde ailemde herkesin boyu uzun ama benim boyum uzamadı 1.55 te kaldım. Tüylenme polikistik over tedavimi yeni yeni görmeye başladım. Size tavsiyem kesinlikle çocuğunuzun hormon takibini yapın gelişimini diğer yaşıtları gibi sağlasın. Sadece kan alıp hormonlarına bakıp sizi gönderen doktorlardan uzak durun lanet olsun öyle insanlara 10yıl boyunca gittim geldim bir tanesi bile uygulamalı tedavi yapmadı ... Artık gına geldi bende bastım parayı Özel hastanede yaptırıyorum tedavimi çok memnunum ama çoğu şey için iş işten geçti... Dediklerimi dikkate alın lütfen

Verdiginiz bilgiler cok kiymetli cok teşekkürler, burda cok fazla soru işareti olan anne var, durumu birebir deneyimlemis birinin yonlendirmeleri çok değerli.
Benim kizimin son kontrolunun uzerinden henuz 6 ay gecmedi, tuylenme yok, meme gelisimi yok, koku vs yok, su an gelişimi yaşına tamamen uyumlu gorunuyor. Korona yuzunden hastaneye çok sık goturmek istemiyorum buna ragmen 6 ayda bir kontrole goturuyorum, bu sekilde de devam edeceğiz bakalim, umarim her sey normal olmasi gereken surecte gerceklesir.

Aslında ikincil ergenlik gelisimleri baslamis, meme gelisimi basladiktan sonra ortalama 2-4 yil icerisinde regl olduklari görülüyor, o yüzden 8 yas oncesi ilk belirtide doktora götürmek gerekiyor, aksi halde mudahale icin cok gec kalmis oluyoruz.
Umarim bu sureci sorunsuz bir şekilde atlatirsiniz.
Benim ilk defa başıma boyle birsey geldi kendimi suçluyorum tecrubesizligimden normalde 12 yaş oncesi olmaz diyordum ama hic beklemedigim anda oldu insallah boyu uzar gelisimi iyi olur diyorum artik

Benim ilk defa başıma boyle birsey geldi kendimi suçluyorum tecrubesizligimden normalde 12 yaş oncesi olmaz diyordum ama hic beklemedigim anda oldu insallah boyu uzar gelisimi iyi olur diyorum

Umarim bu sureci sorunsuz bir şekilde atlatirsin

acaba adet kanamasi cok az mi olur benim kizimin 4 gun sadece gunde bir kac leke geliyordu ilk gun sadece ic camasiri batmisti

Hepinize gecmis olsun arkadaslar.
Bu durumu yasayan birisi olarak biliyorum ki dunyanin sonu degil evet, cok daha kotu seyler olabilir evet, yanlarinda bizim gibi onlara destek olacak, bu durumu kormadan, utanmadan atlacak anne babalarinin olmasi cok guze evet.
Ama yine de yapabilecegimiz ne varsa elimizden ne gelirse onlara yardim etmek, ileride keskelerin sayisini azaltabilmek icin dektek almak da onemli.
Ve malesef, tip bilimi cogunluk uzerinden giden bir bilim.
Son 6 aydir neredeyse her gordugum arastirmayi okumaya calisiyorum. Bir gun papatya cayi iyi geliyor, bir gun kesmemiz gerekiyor diye karar veriyorum. Gercekten cok yipratici ve yorucu bir surec.

Sizinle bulduklarimi paylasmak istedigim;
  1. Evde birileri hormon tedavisi icin jel kullaniyorsa, estrojen veya testesteron, onlarin kiyafetleriyle birlikte yikamamaniz gerekiyor ailenin diger gertlerinin kyafetlerini. Bir sekilde herkese bulasiyor ve evet cocuklarda erken ergenlige yol acabiliyor.
  2. Lavanta, tea-tree yaglarini, caylarini cikarin hayatinizdan. benzer sekilde nane, papatya da.
  3. Et urunlerini mumkun mertebe azaltin (biz hafta da bire dusurduk), soya urunleri benzer sekilde.
  4. Sut urunleri, hormonsuz olanlari tercih edin.
  5. A vitami - bol yesil sebze, a vitamini yuksek meyveler gelisimi oldukca yavaslatiyor. Bol bol salata yani.
  6. Tursu, yogurt gibi bagirsaklari guclendirecek yiyecekleri, gunluk olmasada hafta 4-5 kere eklemekte fayda var.
  7. Sekeri azaltmakta onemli, ve de bol lif. Lif vucuttan estrogeni atmak icin cok onemliymis. Yoksa tekrar tekrar kan dolasimina giriyormus.
Sorum;
Benim okudugum ama cok fazla yayin bulamadigim bir konu Metformin. PCOS tedavisinde kullaniliyor ve malesef PCOS kucuk yasta cok teshis edilemiyormus - anladigim kadariyla baska bir tani bulamazlarsa bunu deniyorlar ve tedavi cevap verirse devam ediliyor.
Benim sorum acaba Metformin, ergenligi ertelemede etkili midir, ve tabiiki ne gibi yan etkileri vardir.
Bu konuda bir bilgisi olan var mi?

Tesekur ederim .

Benim kızım 7 yaşında. 3 hafta önce meme gelişimi olduğunu farkettim. Doktor hormon testi, mr, ultrason hepsine baktı. Tekrar hormon testi istedi. İlaç tedavisine başlayacağımızı söyledi. Haftaya gidip 2. Kez hormon testi yapılacakmış. İlaçla tedavi olan var mı? Başka doktora goturmeliyim bilmiyorum 🙄

Benim kızım 7 yaşında. 3 hafta önce meme gelişimi olduğunu farkettim. Doktor hormon testi, mr, ultrason hepsine baktı. Tekrar hormon testi istedi. İlaç tedavisine başlayacağımızı söyledi. Haftaya gidip 2. Kez hormon testi yapılacakmış. İlaçla tedavi olan var mı? Başka doktora goturmeliyim bilmiyorum 🙄

Merhaba bizde aynı sorunu yaşıyoruz.2 hafta kadarr once 6 yasindaki kizimin sel memesinde şişlik farkettim.dr görürdük.ultrason pelvik ultrasoni kan tahlili ve kemik yasi ölçümü yapıldı.het şey normal cıktı.doktor .birde uyarlilik testi yapalim dedi onuda yaptık maalesef orda erken ergenlik dedi.crt günü beyin mr çalışacak.2 haftadır ne uyku kaldı ne bir şey o kadar mutsusuzki.tum tetkikleri birde Abdullah bereket hocaya göstermek için randevu aldık.

Merhaba bizde aynı sorunu yaşıyoruz.2 hafta kadarr once 6 yasindaki kizimin sel memesinde şişlik farkettim.dr görürdük.ultrason pelvik ultrasoni kan tahlili ve kemik yasi ölçümü yapıldı.het şey normal cıktı.doktor .birde uyarlilik testi yapalim dedi onuda yaptık maalesef orda erken ergenlik dedi.crt günü beyin mr çalışacak.2 haftadır ne uyku kaldı ne bir şey o kadar mutsusuzki.tum tetkikleri birde Abdullah bereket hocaya göstermek için randevu aldık.
Pelvik ultrason normal mi peki? Kızımın yumurtalari gelişmeye başlamış.

Pelvik ultrason normal mi peki? Kızımın yumurtalari gelişmeye başlamış.
Her seyi normal kemik yasi 5.5 kan degerleri normal yasi ile uyumlu sadece meme dokusu oluşmuş.duyarlilik yesti yuksek cıktı.beyin mr çekilip tedaviye başlıycaz dedi dr

8 yaş üstünde ilaç kullanmaya gerek yokmuş genellikle. Ama 7 yaş ve altı sıkıntılı. Sanırım ilaç başlıyorlar. Doktora gidince dediklerini bizimle de paylaşırsanız sevinirim.

8 yaş üstünde ilaç kullanmaya gerek yokmuş genellikle. Ama 7 yaş ve altı sıkıntılı. Sanırım ilaç başlıyorlar. Doktora gidince dediklerini bizimle de paylaşırsanız sevinirim.
Tabiyki paylaşırım.hepimiz aynı kaygıları taşıyoruz.sizde paylasirsaniz Sevinirim.bu forumdaki konuyla ilgili tüm yazıları bir sürü makale okudum.safece meme gelişimde izlem veriyorlar ama bizden duyarlilik testi mr her şey iştendi.bakalim vardır bir bildikleri.genede başka doktorada göstericem.

Back
X