Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

millet kendine müslüman olur,sende başkalarına müslüman çıktın:roflol:başkalarını düşündüğün kadar kendinide düşün.bi engelde sana lazım ozaman.bebişin için:ecrin_bebek:

napiim bekledim bekledim gelmedi benneyaptımki
manayla bu ay pek kafama takmıyorum gamyoncuiremsu
herkes aaa ne kadar zayıflamıssın diyo bu ara
benimde iötikçe içesim geliyoo kaydirigubbakcemile3

napiim bekledim bekledim gelmedi benneyaptımki
manayla bu ay pek kafama takmıyorum gamyoncuiremsu
herkes aaa ne kadar zayıflamıssın diyo bu ara
benimde iötikçe içesim geliyoo kaydirigubbakcemile3

bak hala ne diyo bak :mymeka:
si sürü laf anlattık sana yukarda dimee :mymeka:

Kızlar DİLARA KOÇAK A SORULAN SORULAR VE VERDİĞİ CEVAPLARDAN BAZILARINI BURAYA AKTARIYORUM GÜZEL BİLGİLER VAR :)
Soru: Sabah kalkar kalkmaz ılık su için deniyor yağları yakar ya da yemekten önce ılık su için bunun bize ne kadar faydası var?
Cevap: Sabah ılık su içmeyi önermemizin nedeni günlük su tüketimini arttırmak içindir. Suyu sıcak, soğuk ya da ılık fark etmez, günde 1,5-2 Lt olacak şekilde tüketmeye özen gösteriniz. Ancak havaların ısınması ile birlikte vücuttan ter ile sıvı kaybı artacağı için tüketiminizi 2,5 Lt kadar çıkartabilirsiniz. Suyun görevleri arasında; Besinlerin sindirimi, Besinlerin emilimi ve taşınması, Eklemlerin kayganlığının sağlanması, Elektrolitlerin taşınması, Besin öğelerinin metabolizması sonucu oluşan artık maddelerin atılması, Vücut ısısının denetimi olarak sıralanabilir. Hiç bir besinin yağ yakma özelliği bulunmamaktadır. Su da yağ yakıcı özelliğe sahip değildir. Yemekten önce, sonra ya da sırasında su içmek kişinin alışkanlığına bağlı olarak değişmektedir.sıcak su ve soğuk su arasındaki tek fark mideyi terk etme hızıdır soğuk su mideyi 20 dakikada sıcak su ise 80 dakikada terk eder yağ yakma özelliği yoktur.

Soru : Fazla yağlarımdan kurtulmanın en kolay yolu nedir?
Cevap: Fazla yağlardan kurtulmanın en kolay yolu; diyet+ egzersiz+ davranış değişikliği yapmaktır. 3 Günde ana öğün 3 ara şeklinde beslenmek önemlidir. Öğünleriniz arasında max. 2-3 saat olmasına özen gösteriniz. Amaç kan şekerinizi dengede tutup çabuk acıkmanızı ve çok fazla yemenizi engellemektir. Egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirmeniz çok önemli. Kendinize vakit ayırıp egzersize gereken önemi verin. 8-12 saat uykudan sonra kanımızdaki serbest yağ asit miktarı en yüksek seviyede olduğu için sabah aç karnına yapacağınız kardiyo tarzı egzersizlerle (yürüyüş, koşu, bisiklet, yüzme) daha fazla yağ yakarsınız. Sabah kardiyo tarzı egzersiz yaptığınızda, metabolizma egzersiz sonrasında yüzde 7-12 daha hızlı çalışmaya devam eder. Eğer sabah aç karnına yapamıyorsanız yemekten 1 saat sonra olmak kaydıyla Haftada en az 3 gün 40-45 dakika egzersiz yapmalısınız. Ayrıca dokuları yumuşamış olan bölgelere ilave olarak masajda yaptırabilirsiniz sıkılaşmalarına yardımcı olacaktır. Günde 2 lt kadar su içmeyi de ihmal etmeyin. Günde 2 lt kadar su içmeyi de ihmal etmeyin. Bazı çalışmalar yeşil çay ekstresinin tablet olarak kullanımı ile karın bölgesi yağlarda azalma olduğunu bildiriyor hekim ve diyet uzmanı muayenesinden geçtikten sonra kullanmayı deneyebilirsiniz.

bugünkü güzel ve faydalı bilgilerin için teşekkürler serseri.a.s.
kızlar ya tavuk ve yumurta yemekten içim dışıma çıktı.sabah yumurta,öğlen tavuk fixledim resmen.:çok üzgünüm:akşam ne yiyeceksiniz,şöyle hem lezzetli hemde az kalorili tarifi olan varmı:uhm:

şekercim şimdi ıspanak ve karnıbahar mevsimi a.s
şöyle karnıbaharı haşla salatasını ye,üzerine yoğurt da dökebilirsin
yada ıspanak yemeği de çok güzel olur bol yoğurtlu
ben bu aralar bunlarla takılıyorum şekercim :1hug:

ben alırım canım,sen yeterki favorilerinden birini seç.ama nolur içinde ıspanak,karnabahar ve brokoli olmasın.hımmm bide sarımsaklı yoğutta olmasın.eşim sarımsaktan nefret ediyorda:roflol:

nan baska ne kaldı :mymeka: su an tam mevsimi ve hepsi diyet için cok uygun
yada dondurucuya fasulye falan attıysan ondan yap
ben yazda atıyorum dondurucuya bezelye fasulye bide bamya
şimdi karnıbaharda hazırlayıp içine biraz havuc ve patates koyup attım buzluğa gelince yapması kolay oluyor a.s

PATATES DOLMASI
--------------------------------------------------------------------------------

Malzemeler

4 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy domates
3 Adet taze soğan
1 Su bardağı az yağlı kaşar rende
½ demet maydanoz veya fesleğen
Tuz
Karabiber

Yapılışı :

Patatesleri yıkayın,
Micro dalga fırında 4 dakika yada normal fırında yumuşayıncaya kadar pişirin,
Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın,
Tuz ve karabiber ilave edin,
Bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz yada fesleğen ve kaşar
peyniri ile karıştırın.
Patatesleri fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın,
Patates içini domatesli karışıma ilave edin, iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın.
Sıcak olarak servis yapın.

KABAK MÜCVER
Malzemeler,
2 kabak
2 dal dereotu
1 çorba kaşığı un (30 gr)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı
rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın.
Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın.
Dereotunu yıkayıp kıyın.
Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın.
Dereotu ve kabağı ekleyip karıştırın.
Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin.
Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin.
İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Sıcak olarak servis yapın.

bir de ben mercimek salatası yapıyorum enfes bi lezzet istersen onun tarifini vereyim :)

SEBZELİ TAVUK

Malzemeler, (3 kişilik)
100 gram kuşbaşı doğranmış tavuk
2 adet doğranmış domates
1 adet ince kıyılmış pırasa
1 adet ince kıyılmış soğan
Çeyrek demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı,

Doğranmış tavuk, domates, pırasa, soğan ve maydonozlar bir tencerede birleştirilir.
İçerisine tuz, karabiber ve az miktarda su ilave ederek tatlar birbirine karışıncaya kadar pişirilir.

1 porsiyon Sebzeli Tavuk yemeğinin enerji ve besin değerleri;
Kalori : 99 k.cal
Protein : 8 gram
Yağı : 4 gram
Kolestrol : 22 miligram
SEN İSTEDİĞİN SEBZEYİ EKLERSİN

jujum teflon tavada çok az yağ koyarak yapabilirsin kuzumyerimsenibenmercimek salatasının tarifinide vereyim....

1 su bardağı mercimek
soğan (yeşilde olabilir)
maydanoz
sumak
limon
baharat istediğinizi koyun
dereotu
tarife yarım su bardağı pirinçte eklenmiş ben bazen koyuyorum bazen koymuyorum:1rolleyes:

yapılışı: mercimekler ve pirinç haşlanıyor soğanlar az yağda kavruluyor mercimek ve pirinç karıştırılıp soğanlar baharat ve yeşillikler ekleniyor .bu kadar afiyet olsun ben bu tarifte dereotuna bayılıyorum daha geçen hafta yaptım çocuklara da yemeğini yaptım yoksa yemiyolar:roflol:

şekercim sen eczacıydın dimi
yaa benim kabızlık sonunda hazin sona ulastı hemoroid galiba meme gibi bişi var
allaam yaa oturamıyom

dktora cıkamam bana ilaç ismi versene bide bu hemoroid mendilleri işe yarıyormu

nan nerdesiniz :mymeka: yardım edin plis pliss senağlama

canım proctolog krem ve fitil al.kremin içinde bi aparat var onu kullanma,kerimi dış yüzeyden her levaboya gittiğinde,fitilide sabah akşam kullan.2.gün hiçbişeyin kalmaz.yalnız fitil bitene kadar kullanmaya devam.ayrıca acı hissi çok fazlaysa anestol krem kullanabilirsin,ağrıyı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…