• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

ay deguşum senin mesajını yeni gördüm kızzzz pardonn.
o kadar da benzemiyom kız abartma azcık yanaklar benziyo o kadder:)
yaza düğün yok ne acele yaza anca söz olur:))
bende senin gibi yaşam biçimi yapabilirim inşallah sağlıklı beslenmeyi:))
sevgiler anacım hepinize:))

benziyon iştee sositososito
hadii bakalım nikahda keramet vardırrr:utangac:

julyetcim eşin için üzüldüm ama hiçdeğilse işden çıkarmamışlarr bu krizde parasızlık daha bi zor canım
bak daha maaşları alamadık biz hala :kızgın:
almira sayfamı ziyaret etmişşsin bi selaam attsaydın barii kaydirigubbakcemile3
şirincim sanada geçmiş olsun
buarada erdek ile zeytin nerelerde kızlarr onlardan haberiniz varmı

iyi akşamlar kızlar a.s.

sabah: bi dilim ekmek peynir
öğlen: salata 1 kepek ekmek (yine yemek kötüydü) yarım kase mercimek corba
ara:çeyret simit yedim oda sinirden :mymeka:
akşam: 3 kasık brokoli bi dilim ekmek

üff hala carsıya cıkıp meyve alamadım :kızgın:

dilencim öğle sade meyve ile geciştirilmez emii :mymeka:
degusum sizidemi vurdu bu kriz illeti. yarın yine üretim duracak hemde 4 gün coğu kişi gelmiyor işe tabi ben gidiyorum 5-10 kişi takılıyoz şirkette kaydirigubbakcemile3
zeytin geri dönmek üzere ayrıldı pc bozukmuz
erdek in işler yoğundur gelir cuma günü

Son düzenleme:
günaydın takimcim Şeniz
dün ki menüm:
sabah:5 zeytin,1 dilim peynir,1 kepek kemeği
ara:4 kuru kayısı
öğle:4 yk kıymalı patates,az makarna,1 kase yoğurt,1 dilim ekmek
ara:form bisküvi ve 3 kare çikolata :oklava: (iş yerindeki müdürümüz aldı dayanamadım napim zaten muayyen zamandayım çikolataya saldırasım geliyo
akşam:5 yk ıspanak,1 kase yoğurt,1 dilim kepek kemeği
ara:1 elma,1 portakal,1 mandalina
yatarken:1 sb süt

günaydınmirmirmirmiruykusuz bi gün gripli bi gün sorunlu bi günbenneyaptımkisude sabaha kadar öksürdü geçmedi bi türlü ya:çok üzgünüm:antibiyotiği bitirdik öksürük şurubunu bitirdik ama hala geçmedi gıcık öksürük :mymeka:bitkisel şeyler bi bakayım bari ek olarakbenneyaptımkidilencim bulabilirsen 2 bağ al tazesini limon sık sık ye yemekten önce... sen bi başla hele evlilik hasırlığına :1rolleyes: juju kendi çapında eğleniyosun yani iş yerinde:roflol:

günaydınmirmirmirmiruykusuz bi gün gripli bi gün sorunlu bi günbenneyaptımkisude sabaha kadar öksürdü geçmedi bi türlü ya:çok üzgünüm:antibiyotiği bitirdik öksürük şurubunu bitirdik ama hala geçmedi gıcık öksürük :mymeka:bitkisel şeyler bi bakayım bari ek olarakbenneyaptımkidilencim bulabilirsen 2 bağ al tazesini limon sık sık ye yemekten önce... sen bi başla hele evlilik hasırlığına :1rolleyes: juju kendi çapında eğleniyosun yani iş yerinde:roflol:

gemiş olsun sirserim :teselli: pekmez ver iyi gelir öksürüğe yada bal, ballı süt-pekmezli süt ver hem direnci arttırır. bronşit falan değildir insallah :Saruboceq:

he valla kendi kendime takılıyom kaydirigubbakcemile2 boş boş oturmaktan nefret ediyorum :kızgın:
santrali cebime aktarsam evde baksam olmaz mıı
en iyisi bu fikrimi müdürmle paylasayım
uff cok zekiyim haa sabah sabah -tatlicadiarzu-

hayırlı sabahlar arkadaşlarımmm Şeniz

dünnn neler yedim bi bakalımmm

sabah : peynirli sandöviç+çay
ara : nescafe
öğlen: 2 kepçe çorba + 1 kalın dilim kepekli ekmek
ara : elma
ara : 1 sb süt+kansızlık için biraz kuru kara üzüm
akşam : çorba+3 yk fasulye+yoğurt+1 dilim kepekli

işte bunlarr a.s

hayırlı sabahlar arkadaşlarımmm Şeniz

dünnn neler yedim bi bakalımmm

sabah : peynirli sandöviç+çay
ara : nescafe
öğlen: 2 kepçe çorba + 1 kalın dilim kepekli ekmek
ara : elma
ara : 1 sb süt+kansızlık için biraz kuru kara üzüm
akşam : çorba+3 yk fasulye+yoğurt+1 dilim kepekli

işte bunlarr a.s

sende neskafecisin galiba. bi ara o kadar bağımlıydım ki günde 4 tane içiyordum. bide şekersiz içemem zaten neskafeyi. şimdi teke düşürdüm bazende hiç içmiyorum selülüt yapıyor. birde kola bağımlılığı vardı günde 1 lt içiyordum. zaten bu kilolar ordan kalma :kızgın: neyseki kolayı bıraktım. asitli bişi canım cektiği zaman limonlu soda içiyorum. koladan iyidir.

sağolun kuzularŞenizgece ılık süt verdim zaten bal bitti eşim alacak bugün ablamda zencefille balı karıştırıp ver dedi hepsini yapim bari:delphin:dimple avatarına bayıldım tam diyete uygun:roflol:ben sizinle paylaşmak için yazı kestim bi gazeteden ama ne yaptım sonra bilmiyorum:roflol:sanırım eşofmanın cebinde kaldı yağ yakmak için öneriler vardıfisfisfis aklımda kalanları söliyim barikaydirigubbakcemile210 dakika yürüyüş yapıp 30 tane ip atlayın yazıyordu günde 3 kez yapsak bunu 30 dk yapar dimi.....haftada 2 kez ağırlık çalışması 3 kez kardiyo egzersizleri yapın yazıyordu ( kardiyo egzersizlerine örnek belirteyim yürüyüş bisiklet ve hafif koşu )şimdilik aklıma gelenler bunlarfisfisfis

günaydın kızlar.bugün bizim burda hava çok güzel,güneşi özlemişiz valla.
serseri sanada geçmiş olsun.allah şifa versin evladına.bizimki iyileşti çok şükür,onlar hasta olunca elin ayağın dolaşıyor,aklın hep onda kalıyor dimi?çok bilmediğin bitkileri karışımları kullanma pek ya,ıhlamur içirebilirsin ama, o hem göğsünü hemde boğazını yumuşatır.türkiyede satılan kurutulmuş bitkiler,veya karışımlar hatta o zayıflama kapsülleri gibi ilaç formatına sokulmuş hiçbir bitkisel içerikli preparat sağlık bakanlığı onaylı değil.en iyisi tarım ve köy işleri bakanlığından onaylıdır. dağa çıkan,mevsimini toplanma,kurutma şartlarını biilmeden toplayıp önümüze getiriyor.
ayrıca geçen juliett de bi zayıflama ilacı kullandığından bahsediyordu.bence senin gibi hamilelik düşünen biri asla sağlık bakanlığı onayı olmayan bişe kullanmamalı.bazı ilaçların,bitkilerin vücuttan tamamen atılması aylar hatta yıllar alıyor.ve bunlar hep teratojen,yani hamile bayanlarda asla bulunmaması gereken maddeler.biraz uzattım ama en basit adaçayı bile hamile bayanlarda düşüğe sebep olabiliyor. bence juliett sende kullanma.zaten zayıfsınki,ilac kullanmayı gerektirecek kilon yok bence.
bunlar naçizane tavsiyelerim,yinede siz bilirsiniz.ben birazda hastalarıma bakayımyerimseniben

Göbeğinizden kurtulmak için en ideal sporlar pilates ve yüzme. Dr. Hürriyet Yılmaz'a göre futbola bu konuda güvenmeyin göbeğiniz üzerine olumlu hiçbir etkisi olmuyor!..

Formed Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hürriyet Yılmaz egzersiz ve sporla göbek eritmek için neler yapılacağına dair soruları yanıtladı:

* Göbek eritmek kolay mı?
Göbekten kurtulmak çok zordur. Çünkü göbek bir anda ortaya çıkmaz, göbeğiniz çıktıysa aslında bunun pek çok nedeni vardır. Genetik yapınız uygun olabilir, zayıf karın kasları ve de egzersiz yapmadan geçen hareketsiz bir hayat ya da sürekli oturmak göbeğinizin nedeni olabilir. Masa başında bir hayat geçirmek karın bölgesinde yağlanma yapar, karın kasları zayıflar. Göbek ofis insanlarının çoğunun ortak sorunudur.

OFİS GÖBEK YAPAR

* Ofis hayatı mutlaka göbek mi yaratır?
Bu daha çok nasıl yaşadığınıza bağlı. Eğer hayatınızın büyük bir bölümü masa başında geçiyorsa ve geri kalan bölümünde de çok fazla hareket etmiyorsanız göbek sizin kaderinizdir. Masa başında oturan insanlar yalnızca göbek sahibi olmazlar, boyun ve sırt bölgesinde sağlık sorunlarıyla da karşı karşıya kalırlar. Masa başında oturanların ciddi şekide egzersiz yapmaları gerekir. Egzersiz dediğimizde algılanan şey yürüme bandının üzerine çıkmak oluyor ama bu egzersiz şekli sizi göbeğinizden kurtarmaz! Koşu bandında göbek eritemezsiniz. Kardiyo egzersizlerinde göbek genelde ihmal edilir. Ne kadar kardiyo yaparsa yapsın göbeğinden kurtulamayabilirsiniz. Kardiyo sırasında vücudun duruşu bile vücut yapısını etkiler. Karın kaslarınız için mutlaka özel egzersizler yapmanız gerekir.

* Sadece spor yaparak göbekten kurtulmak mümkün mü?
Karın kaslarını hedefleyen egzersizler düzenli yapıldığında, kilo kontrolüne de dikkat edildiğinde göbekten kurtulmak mümkündür. Sanıldığı kadar zor ve zaman alan egzersizler değildir karın egzersizleri, günlük hayatta da bazı basit uygulamalarla karın kasları çalıştırabilir. Ancak şunu da itiraf etmek gerekir, karın egzersizleri sıkıcıdır, yatarak yapılır ve günde 20 dakikanızı ayırmanız gerekir.

FUTBOL İŞE YARAMAZ

* Sizce en iyi hangi spor göbekten kurtulmayı sağlar?
En iyisi; spesifik karın kaslarını hedeflediği için pilatestir. Binicilik, yüzme ve kürek çekmek en idealleridir. 'Haftada iki gün futbol oynuyorum' demeyin, çünkü futbolun göbek eritme gibi bir özelliği yoktur. Ne kadar futbol oynarsanız oynayın göbeğiniz sabit durabilir. Yağ yaktığınız için her türlü egzersiz yağ birikimini azaltır ama kuvvetli karın kasları için yeterli değildir. Pilates özellikle duruşu; sırt ve bel kaslarını, karın kaslarını hedefleyen yoğun egzersiz içeren bir programdır. O nedenle çok etkilidir ve daha ritmik olduğu için sevilerek yapılabilir. Genellikle insanlar karın egzersizlerini sıkıcı bulurlar. Yürümek daha kolaydır ama karın kasları için yatay pozisyonda egzersizler vardır. Daha kolay ihmal edilir ama önemi anlaşılsa kişiler daha dik durur, daha pik olur, bel bölgesindeki biçimsel özelliklere kavuşabilirler.

* Kadınların mı, erkeklerin mi egzersizle göbeklerini eritmeleri daha kolay?
Erkeklerin biraz daha kolaydır çünkü kadınlarda zamanla, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hormonal değişiklikler yani menopoz süreci kasların daha güçsüz olmasına neden oluyor. Kadınlardaki gebelikle bunun sonrası iyi egzersizlerle karın kasının güçlendirmemesi ve günümüzde çok sık sezaryen yapılması kadınların göbeklerini artırıyor.

İDRAR KAÇIRANLAR DİKKAT!

* Herkes standart hareketlerle kendi kendine göbek eritme egzersizi yaparak karnından kurtulabilir mi?
Herkes kendi kendine bu egzersizleri yapamaz ya da yapmamalı. Bazı kişilerin mutlaka hekim gözetiminde karın kaslarının değerlendirilip fizyoterapist tarafından yoğunlaştırılarak egzersizleri sürdürmesi gerekir. Bel ağrısı yaşayanlar, karın bölgesinde fıtığı bulunanlar, gebeler, yeni doğum yapanlar, uzun süreli hareketsiz kalanlar, bir operasyon ya da sağlık sorunu geçirmiş olanlar ve idrar kaçırma problemi olanlar mutlaka bir hekim tarafından görülmeli. Bu kişilerin egzersiz programları kendi kas kuvvetlerine göre başlatılarak giderek yoğunlaşan egzersizlere doğru artırılmalı.

* Doğru bir egzersiz programı ile ne kadar sürede kaç santim bel incelir?
Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bir insanda belirlenmiş olan 8-10 karın egzersizi ile 8-10 tekrardan başlayıp 20-25 tekrara ulaşılırsa üç ay içinde belirgin olarak artmış karın kasları olabilir. Karın çevresindeki yağ ve birikimlerin oranı ile ilgilidir. Bu; karın egzersizi ile diyet ve kilo önemli ama göbek çevresinde hafif yağlanması olan bir insan için üç ayda üç santim bir incelme olabilir. Tercih olarak aslında her gün ya da en büyük ihmalle gün aşırı yapılmalı. Aslında gün içinde 15 ile 20 dakikanızı alır. Son zamanlarda ciddi ölçüde bel ağrısı problemi yaşayan 30-40 yaş arası ofis insanı bulunuyor. Test ettiğimizde karın kaslarının çok zayıf olduğu ortaya çıkıyor. İkinci sırada bel desteğini sağlayan sırt kasları geliyor.

ayrıca geçen juliett de bi zayıflama ilacı kullandığından bahsediyordu.bence senin gibi hamilelik düşünen biri asla sağlık bakanlığı onayı olmayan bişe kullanmamalı.bazı ilaçların,bitkilerin vücuttan tamamen atılması aylar hatta yıllar alıyor.ve bunlar hep teratojen,yani hamile bayanlarda asla bulunmaması gereken maddeler.biraz uzattım ama en basit adaçayı bile hamile bayanlarda düşüğe sebep olabiliyor. bence juliett sende kullanma.zaten zayıfsınki,ilac kullanmayı gerektirecek kilon yok bence.
bunlar naçizane tavsiyelerim,yinede siz bilirsiniz.ben birazda hastalarıma bakayımyerimseniben

saol şekercim bilgiler ve tavsiyen için
maalesef bütün zararlarını biliyorum ama bile bile yapıyorum neden bende bilmiyorum
denk gelmesin diye adetten hemen sonra basladım 5 gün sonrada bitecek haplar
aslında 2 arkadasımı engelledim bu hapları kullanasınlar diye zararlarını anlattım
ama ben kullanıyorum
delimiyim neyim :delphin:

sende neskafecisin galiba. bi ara o kadar bağımlıydım ki günde 4 tane içiyordum. bide şekersiz içemem zaten neskafeyi. şimdi teke düşürdüm bazende hiç içmiyorum selülüt yapıyor. birde kola bağımlılığı vardı günde 1 lt içiyordum. zaten bu kilolar ordan kalma :kızgın: neyseki kolayı bıraktım. asitli bişi canım cektiği zaman limonlu soda içiyorum. koladan iyidir.

evet neskafeciyim bende yaww.. napayım :delphin:
ama günde 1 kez içiyorum 2 şekerli.. şeker ihtiyacımıda burdan kapatmış oluyorum :jeyyar:
ama koladan kurtulmana sevindim o illet bişeyy yasakkelime

maalesef bütün zararlarını biliyorum ama bile bile yapıyorum neden bende bilmiyorum
aslında 2 arkadasımı engelledim bu hapları kullanasınlar diye zararlarını anlattım
ama ben kullanıyorum

evet tatlım yeri gelmişken bende şekercime katılıyorum ve tşk ediyorum a.s.
bi yakınımız bazı sağlık sorunları nedeniyle tahlil vermişti
dr : sen daha önce zayıflama hapı vs. kullandın mı diye sormuşş
yakınımız da diyor ki nerdeyse hatırlayamayacak kadar uzun süre önce kullanmıştım
vücut hala atamamış diyo :1shok:.. ve zarar vermiş
dikkatli ol ve bencede hemen bırak derim :mymeka: ve de bebek düşünürken :oklava: amann

Son düzenleme:
ama ben kullanıyorum

millet kendine müslüman olur,sende başkalarına müslüman çıktın:roflol:başkalarını düşündüğün kadar kendinide düşün.bi engelde sana lazım ozaman.bebişin için:ecrin_bebek:

Back