- 17 Haziran 2024
- 1.524
- 7.869
- 73
- 33
- Konu Sahibi basucukelebegi
Gözünü ac diyorum gözünü başkada bişey demiyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Merhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
biz eşimle 2,5yıl sevgili 1 yıl nişanlı kaldık. akabinde evlendik. ailesine düşkünlüğünü zaten biliyorum ama aman aman bi düşkünlük değil mesela en ufak bi şeyde diş gösterip beni savunur biri bana şaka bile yapsa.altlı üstlü oturuyoruz ailesiyle. ben calıstıgım için geç dönüyrum annesi yemek hazır yapma diyor bu konuda söylenemem nankörlük olur ama mutfağımı ayırmak istiyorum makarna da yetişse o gün makarna yensin istiyorum söyleyemiyorum tabi. eşime söylüyorum tamam diyor eksikleri alıp eve geliyorum kayınvalidem yemek hazır kızım gel diyince kıramıyorum. ama mutfagı acilen ayırmak istiyorum. ağır bi hamilelik geçiriyorum o yüzden cok yoruluyorum ama yemek olayını yavaş yavaş halletsem de sorun yok benim için. tek sorun bu da değil. bebeğimin cinsiyeti kız kayınbabam tutturdu kayınvalıdemin adını koymak için baskı yapmaya, başlarda eşim yok merak etme halledicem dedi 5 gün önce de 2. bi isim seçer misin 2 isim koyalım dedi kabul etmedim. ama ailesi sanıyor ki 2 isimli olacak. benden habersiz kimlik cıkarılırsa ne olur bilmiyorum. ben eski isim koymak istemiyorum kızıma. mesela dün dogum guınuydu eşimin. yemekten sonra pastayı hazırladım üflemesi için görümcem iki cocugunu kucagına verdi eltim kendş cocugunu verdi ben de karnımda kızımla foto cektim onları. oysa her dogum gunlerinde herkesi ailesiyle bırakır fotoğraf cekerim. sonra pastayı kesti karsısında babası vardı babasına yedirdi. eve cıkınca söyledim sen kıymet veremiyosan evlenmeyecektin ailenle evli kalsaydın diye. bi kaç ay sonra benim dogum gunum kızım da dogmus olacak bizi cekeceksin o kare de sen olmayacaksın dedim. artık en ufak şeyler bile bana batmaya başladı fazlasıyla. yoruldum eğer evlenmek ağırsa hala evli oldugunu hissedemiyosa once olgun tavırlarla nasıl oldu da kandım bilmiyorum . iyi huyları bu huylarının önüne geçmese ne yapardım onu da bilmiyorum. çalışıyorum ve maaşım geldiği gibi tek kişi de birikmesi için eşime atıyorum. kendime ve ya eve bişey alacaksam ondan istiyorum. bu durmdan da sıkıldım alısık değilim hep ekonomi özgürlüğüm vardı ailemin kredi kartlarını ben yönetirdim şimdi elimde hiç paranın olmaması canımı sıkmaya başladı. bi yere gidemedik 7 aylık evliyiz baş başa gittiğimiz bi yer yok. gitsek bile muhakkak birileri dahil oluyor. ailesine hayır eşimle gidicem diyemiyor. bi plan yapıyorum ya biri hastalanıyor ya araba arızalanıyor lanetlenmiş gibi asla özgürce kapımı cekip cıkamıyorum. siz olsaydınız ne yapardınız ?
Ne yazık ki diploma cehaleti götürmüyor. Korunma yöntemlerini doğru uyguluyor olsaydınız ilk aydan hamile kalmazdınız. Ayrıca eski mesajlarınıza göre siz hamile kalmayı istemişsiniz korunmamışsınız burda yalan söylemeye gerek yok. Sizin evliliğiniz oturmadan daha eş kişisini görmeden aileyi anlamadan bir insan dünyaya getirip eşinizle aranızda sonsuz bir bağ kurmanız ne yazık ki kolay kolay kimsenin mantığına yatmıyor.Tşekkür ederim salak saçma o kadar yorum yapılmış ki sanki buraya yazan insan korunma yöntemlerini bilmiyor ve cahilmiş gibi :) diploma düzeylerimizi karşılaştırsak böyle acımasız yorum yapamazlar. ben karakter olarak da sessiz sakin uyumlu bi insanım, son raddeye gelene kadar isyan etmem. arkadaşlar çok başka algılayıp yerden yere vurmuslar beni :)
Diploma düzeyinizi neye göre karşılaştıracaksınız? Diploma düzeyi sizden düşük bir sürü kadın aile apartmanında oturmayı kabul etmiyor, maaşını kocasının eline saymıyor, ilk aydan hamile kalmıyor, kocasının kayınvalidesinin emir eri olmuyor. Korunma yöntemini bilmek için yüksek lisans vs yapmaya gerek yok. Gerçekleri okuyunca acımasız yorumlar diyorsunuz, uyduruyor muyuz? Bir de eşinizle ve eşinizin ailesiyle diploma karşılaştırması yapmayı deneyin belki onlarda işe yarar.Tşekkür ederim salak saçma o kadar yorum yapılmış ki sanki buraya yazan insan korunma yöntemlerini bilmiyor ve cahilmiş gibi :) diploma düzeylerimizi karşılaştırsak böyle acımasız yorum yapamazlar. ben karakter olarak da sessiz sakin uyumlu bi insanım, son raddeye gelene kadar isyan etmem. arkadaşlar çok başka algılayıp yerden yere vurmuslar beni :)
Fotoğrafın bir kere çekilme şartı mı var. Yeğenlerden sonra sizde karnındaki kızın ve kocanla tekrar cekilseydinMerhaba arkadaşlar, kimseyle paylaşmak istemediğimden burdan fikir almak istedim. ben 7 aylık evliyim, 6aylık da hamileyim. Korunuyorduk ama her korunma kesin çözüm değilmiş bebeğimiz gelme zamanı buymuş diyorum kendi kendime. Zaten cocugumuzun oluyor olmasından pişman da değilim.
bunu ben mi düşüneceğim yoksa eşim elimi tutup fotoğrafa mı dahil edecek?Fotoğrafın bir kere çekilme şartı mı var. Yeğenlerden sonra sizde karnındaki kızın ve kocanla tekrar cekilseydin
Oysa yorumlar degil, yaşadığın durumlar saçma salaktı.Tşekkür ederim salak saçma o kadar yorum yapılmış ki sanki buraya yazan insan korunma yöntemlerini bilmiyor ve cahilmiş gibi :) diploma düzeylerimizi karşılaştırsak böyle acımasız yorum yapamazlar. ben karakter olarak da sessiz sakin uyumlu bi insanım, son raddeye gelene kadar isyan etmem. arkadaşlar çok başka algılayıp yerden yere vurmuslar beni :)
aa zeka küpü, bu platformda anne grubuna yazdıgımda zaten gebeliğimden şüpheşenmiştim kürtaj mı olsaydım :-DNe yazık ki diploma cehaleti götürmüyor. Korunma yöntemlerini doğru uyguluyor olsaydınız ilk aydan hamile kalmazdınız. Ayrıca eski mesajlarınıza göre siz hamile kalmayı istemişsiniz korunmamışsınız burda yalan söylemeye gerek yok. Sizin evliliğiniz oturmadan daha eş kişisini görmeden aileyi anlamadan bir insan dünyaya getirip eşinizle aranızda sonsuz bir bağ kurmanız ne yazık ki kolay kolay kimsenin mantığına yatmıyor.
Siz eşinizi değiştiremez ve boşanmak isterseniz o çocuk sayesinde sürekli iletişimde olacaksınız. Boşansanız çocuklu olarak boşanacaksınız ve bir bebek sahibi olmak önemli bir karar hadi en duygusuz mantık çerçevesinden bakalım en en en iyi ihtimalle 18 yıl birinin yaşam koşullarından, eğitiminden vs sorumlusunuz. İşin içinde bir de evlat sahibi olmanın verdiği duygusal ve derin bağlar var.
O kadar diploması olan çalışan ekonomik özgürlüğü olan bir kadın, hem aile apartmanını kabul ediyor hem de aynı eve girdiği 30. günden bir çocuk yapıyor ? Maalesef kendi düşen ağlamaz, tüm bunları siz seçmiş ve kabul etmişsiniz şimdi nasıl döndürmeyi planlıyorsunuz ? Şu an hadi mutfağı ayırmak kolay olsun çocuk doğduğunda hepten o eve taşınacaksınız benden demesi :) Umarım sizin ve bebeğiniz için en iyisi olur ancak bundan sonraki hayatınızda biraz daha düşünerek hareket etmenizi öneririm.
korkuma engel olmuş salak saçma yorum yapan bilmem kaçıncı insan. eşime dilekçe yazıp seni şikayet edip kimliği değiştirebildiğimi avukat arkadaşımla konustugumu, benden habersiz sakın isim koyma dedim dün :) sizin gibi kavga etmeyince korkak mı olduk :) ben buraya sadece fikir almak için sordum hakaret edilmesi için değil.Oysa yorumlar degil yaşadıgın durumlar saçma salaktı.
Diploma düzeyin doğacak bebegine ikinci isim olarak k.validenin adının koyulması ve senden gizli kimlik çıkarırsalar n'aparım ben korkuna da engel olamamış gördün mü ?
Şimdi o elindeki diplomayı yavaşça yerine bırak
Neyse bu düşünceyle ve bu kocayla daha cooook üzülürsünbunu ben mi düşüneceğim yoksa eşim elimi tutup fotoğrafa mı dahil edecek?
Salak saçma konuya anca bu kadar salak saçma yorumlar yapabiliyor canım kadınlar, buna ben de dahil.korkuma engel olmuş salak saçma yorum yapan bilmem kaçıncı insan. eşime dilekçe yazıp seni şikayet edip kimliği değiştirebildiğimi avukat arkadaşımla konustugumu, benden habersiz sakın isim koyma dedim dün :) sizin gibi kavga etmeyince korkak mı olduk :) ben buraya sadece fikir almak için sordum hakaret edilmesi için değil.
Canım şüphelendim yazmamışsın ki enfeksiyon falan geçirdim çocuk fikrine enfeksiyon geçene kadar ara verdik demişsin. Anonim olduğun bir sitede, diploma kıyası yaptığın(ki emin ol yapamazsın) kadınlara yalan söyleme ihtiyacı neden diyorum ben de :) Zeka küpü iltifatı için de teşekkür ederim çok şükür arkamda bir sürü kanıt bırakıp üstüne yalan söylemeyecek kadar zekiyim. 15 aylık evliyim buna da şükür yaptığın hataların da hiçbirini yapmadım :)aa zeka küpü, bu platformda anne grubuna yazdıgımda zaten gebeliğimden şüpheşenmiştim kürtaj mı olsaydım :-D
Yakın oturmasa ne kışın gelirler yaza kadar da gitmezlerBiz bir kac ay önce kizim dogmadan koye kayinvaldemlere yakin taşınacaktik esimin tumm akrabalari koyde Allah biliyor ya hic istemiyordum kızım dogmaya bir ay kala eşim issiz ken evimiz satılmışken pat diye annemlerin yakınından ev aldık kızım kolik annem cok yardimci oluyor ama gecen tartistik esim tutup annemi aramış nefret ederim evden disari kavga cikmasi benim ailemde olsa istemem sürekli bir yere giderken onlarda gelsin diyor koye taşınsaydik sinir krizi gecirirmisim anladım kuzum evini tasimadan rahat edemezsin yakin olmak iyi değildir kendi ailende olsa esinin ailesi de olsa iyi değildir neden altli üstlü oturmayı kabul ettin
şüphelendim fikrinde zaten hamileydim diyorum zeka küpü :) annem yakın 2 kız kardeşim var neden kvye ihtiyacım olsun gurbete evlenmedimCanım şüphelendim yazmamışsın ki enfeksiyon falan geçirdim çocuk fikrine enfeksiyon geçene kadar ara verdik demişsin. Anonim olduğun bir sitede, diploma kıyası yaptığın(ki emin ol yapamazsın) kadınlara yalan söyleme ihtiyacı neden diyorum ben de :) Zeka küpü iltifatı için de teşekkür ederim çok şükür arkamda bir sürü kanıt bırakıp üstüne yalan söylemeyecek kadar zekiyim. 15 aylık evliyim buna da şükür yaptığın hataların da hiçbirini yapmadım :)
Sen şimdi burdan nasıl döneceksin onu düşün bence. Uygularsın uygulamazsın orası sana kalmış ama maaşını daha düzgün harcamayı öğrenip kendine saklarsan ve en azından çocuğun kreşe gitmeye başlayınca da (o arada boşanmazsan) evi taşırsan senin için daha iyi olur. Çocuk kreşe gidene kadar zaten hem ağırlaşacaksın hem lohusalık küçük bebek falan derken kv ye epey ihtiyacın olacak. Sonrası da allah kerim.