66 kilodan 50 kiloya yolculuk

Masanitsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2015
590
350
39
Herkese merhabalar,
diyetisyen eşliğinde 1450 kalorilik bir diyete başladım. ve günlük tutmaya karar verdim. hem kendimi takip edeceğim, öğünlerimi paylaşacağım hem de motive olmak için sohbet ortamı oluşturacağım.
yarın sabah kahvaltımla beraber menüleri paylaşmaya başlıyorum.

Neden 1450 kalorilik bir diyet?
kilo vermeye başladıktan belli bir süre sonra kilo verimi duruyor. kilo durmasından sonra diyetin kalori miktarı düşürülüyor ve kilo verimi tekrar başlıyor.
Bende aşırı derecede kansızlık var kan ilacımı iştah açılmasına karşın gece yatarken alıyorum. kepekli ürünler kullanmıyorum çünkü kepek kansızlık yapıyor. tam buğday ekmeği tüketiyorum. yoğurt ve ayranda yarım yağlıya daha geçmedim. çünkü kalori azaltımında kozum olsun istedim.

BOY: 166 cm
KİLO:66.1 kg

Herkese günaydın,
bugün 6'da kalktım. çalışıyorum fakat evden 12buçuk gibi çıkıyorum. erken kalkınca metobolizmada erken çalışmaya başlıyor. önemli!
1 lt suyumu içeceğim 8-9 arası da kahvaltımı yapacağım.
kahvaltı menüm 08.00-09.00
*yarım tost
*yeşil çay
Yarım tostu 1 dilim tam buğday ekmeğini ikiye bölüyorum arasına light peynir koyuyorum kızartıyorum. yanında sınırsız yeşillik de tüketebilirim ama sabahları bana yıkamak bazen zor geliyor:)
Eğer kahvaltı da çok açılırsam ilerleyen saatlerde iştahım daha çok açılıyor.
kahvaltım diyetisyenimin verdiği menüdür. demir eksikliğim olduğu için peynir yediğim kahvaltılarda yumurta yemiyorum. yumurtadaki demiri peynir engelliyormuş.
Öğlen menümüzde görüşmek üzere...

kansızlık için isirgan otu çayı ve sabah aç karma 1 tatlı kaşığı siyah kuru üzüm arkadaş yapmıştı doktor şaşırmış sonucu gorunce

çok azimlisin tebrikler ben yeşillik lerin hepsini yakarım kurutucuda kuruturum sonra havlu pencereye sararim :) e sonra hepsi hazır olur

kansızlık için isirgan otu çayı ve sabah aç karma 1 tatlı kaşığı siyah kuru üzüm arkadaş yapmıştı doktor şaşırmış sonucu gorunce
ısırgan var evde hemen deneyeceğim. kuru üzümde var ama ama diyetisyen üzüm muz ve incir vermedi çok kalorili :)
kudüs hurması aldım o da kalorili fakat çikolata krizlerine birebir

ısırgan var evde hemen deneyeceğim. kuru üzümde var ama ama diyetisyen üzüm muz ve incir vermedi çok kalorili :)
kudüs hurması aldım o da kalorili fakat çikolata krizlerine birebir
bende çikolata krizlerinde farzetmek ki yedim yaparım :) çok işe yarıyor tatlı tamamen kesmek gerek az spor çoğaltmak kuru üzüm yakar sin sağlık daha önemli

öğle menüm,
13.00-14.00 arası tüketilecek
*6 yemek kaşığı tam buğday makarna (haşlanmış,yağlanmamış)
*light ayran
*marul ve rokadan oluşan salata(limonlu ve sirkeli)
öğlen çalıştığım için okula et götürmüyorum. bu menü de diyetisyenimin verdiği menü. makarna tam buğday olarak satılıyor. haşlıyorum süzüyorum oldukça da lezzetli. salata yağsız limonlu ve sirkeli olduğu sürece sınırsız veriliyor. bazen kekik ve pul biber serpiyorum. tuz aramıyorum. ayranda da yağ olduğu için yağ da tüketmiş oluyorum.

kilo vermek istiyorşey yem tatlıyı çıkaracağız hayatımızdan. meyvelerden aldığımız şeker yeterli. beyaz şekerin hiç bir faydası yok vücuda
İnsan alısıyor bnde baslarda zorlandım ama simdi tatlı namına hiç bir sey yemiyorum kuru meyveler,meyveler yetiyorda artıyor bile

ara öğün; 10.30-11.00
*bir meyve (yeşil elma en güzeli)
*yarım su bardağı süt veya yoğurt.
ben ara öğünü kaçırdım süpürge yapıyordum. kaçırdığım öğünleri yemeden saatlerime devam ediyorum. bu benim tercihim diyetisyen böyle bir şey yapmamı söylemedi

Öğle yemeğinden sonraki ara öğünüm saat 16.00
*2 adet kuru Kayısı
*2 adet wasa
*200 ml süt

Gün içinde 2 lt suyumu tamamladım akşam 1 lt suyun daha var

Akşam menüm 19.00
Teflonda yıkadığım tavuk budunu çok Kısık ateşte yağsız kendi haline bırakılma sonra sulanıyor pişiyor en son cızırdıyor kızarmış gibi oluyor, ayran ve bulgur pilavı.
Yağ olarak sadece Fındık Yağı ve Zeytinyağı kullanıyorum

Yoğun bir hafta geçirdim yazamadım Ayrıntılı. Dün misafirlikteydim ah şu diyetlerin düşmanı bu misafirlikler. En kısa zamanda toparlayacağım

Akşam aktif olucam bu akşam evdeyim ve misafir yok bir kaç günlük menü ve Açıklamalar yazıcam diyetisyeninin notlarından

Yarınki menümü hazırladım... diyetime 2 gün ihanet ettim ama diyetisyen öncesi toparlanmam lazım yoksa çok utanıyorum orda:)
Kahvaltım-08.00-09.00
*tam buğday ekmeği ve light peynirden oluşan yarım tost
*limonlu tere
*yeşil çay
Ara Öğün-10.30-11.00
*1 yeşil elma
*200 ml süt
Öğle-13.00-14.00
*6 yemek kaşığı tam buğday makarna(haşlanmış, yağlanmamış)
*5 yemek kaşığı kabak yemeği
*light ayran
Ara öğün-16.00-17.00
*2 adet wasa
*2 adet kuru kayısı
Akşam-18.30-19.30
*mercimek çorbası
*yeşil salata (sirkeli,limonlu)
Ara öğün-21.00-21.30
*yoğurt,pul biber,limon suyu kürü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…