Bence şundan baba oluyor .Hamilelik çizelgesini görünce aynı soruyu bende sormak istedim. Gerçekten amacım benimde polemik değil. Peki böyle bir adam neden baba oluyor ?
Eğer baba, sadece anneye uygulamış olsaydı şiddeti, uzman ve polis eşliğinde bile olsa görürdü kızını. Kanun bu şekilde uygulanıyor çünkü. Üzgünüm ama size eksik aktarmış olayı. Çocuğuna da şiddet veya taciz uygulamış evinize gelen usta.Bu kanundan bir haberdim, taa ki evimin tadilat işlerini yapmaya gelen ustam ile tanışana kadar. 8 yaşında bir kızı var ve son 2 senedir bu kanun gerekçe gösterilerek kendisine gösterilmiyor. Eşi ile her ne yaşamış olursa olsun bu çocuklara yansıltılmamalı diye düşünüyorum. Bir babanın çocuğunu görme hakkı elinden alınmamalı. Altını yeniden çiziyorum babanın sorunu anne ile ise. Çocukla olan problemlerde bu tabii ki uygulanmalı ama çift anlaşamıyor bunun cezası çocuklara kesilmemeli. Belki de yanlış düşünüyorum ama düşüncem bu.
Maalesef öyle canim..Yapma bunu
Aynen benim de artık şiddete tahammülüm kalmadıAslında sizi hamile topiklerinde göüryordum ve yanlışlıkla olmadıgınıda okudum sanki hatta bir bebeğinizi sanırım kaybettiniz sonra tekrar hamıle kaldınız.
Aslında pekte umrumda değil .
Sadece yazılarınızı okuyup yazık derim sonra unuturum .
Aile i şiddetle buyumuş olan bir çocugum ben !
Babam annemi ablamları hep dövdü . Gerekse sözleriyle incitti .
O yüzden kocasının hertürülü sözlü , fiziksel şiddetlerini gördükleri halde o yuvaya çocuk getirmelerine da-ya-na-mı-yo-rum ..
Kesinlikle !Hani boşanınca mahkeme kararını alıyorlar ve boşanma öyle gerçekleşiyor ya, hah işte evlenirkende olmalı aynısı..
Evlendikten 6 ay sonra evlilik kararı alıp tamamen evlenmiş sayılmalı insanlar.
Bu süre ne daha kısa ne daha uzun bir insanın karakterini aynı ev içinde 6 ayda çok net tanıyabilir çiftler.
Üzülme Rabbim sana iki cihan saadeti versin inşallah güzel kalplim kaderdaşımMaalesef öyle canim..
Ne zmaan siddet goren kadınlarimizin haberini okusam,görsem,duysam direkt olarak aklima annem gelir.onlara da sanki annemmis gibi uzulurum.bin kat daha cok nefret ediyorum o zmaan babamdan.şuraya babam icin guzel sozler dizmeyi cok isterdim.ama o baba kelimesini bile hakedecek bi insan değil.
Ama geçen aylarda annenin koruma kararı aldırdığı çocuklara mahkeme görüş izni verildiğinde felaket olduBu kanundan bir haberdim, taa ki evimin tadilat işlerini yapmaya gelen ustam ile tanışana kadar. 8 yaşında bir kızı var ve son 2 senedir bu kanun gerekçe gösterilerek kendisine gösterilmiyor. Eşi ile her ne yaşamış olursa olsun bu çocuklara yansıltılmamalı diye düşünüyorum. Bir babanın çocuğunu görme hakkı elinden alınmamalı. Altını yeniden çiziyorum babanın sorunu anne ile ise. Çocukla olan problemlerde bu tabii ki uygulanmalı ama çift anlaşamıyor bunun cezası çocuklara kesilmemeli. Belki de yanlış düşünüyorum ama düşüncem bu.
Eğer baba, sadece anneye uygulamış olsaydı şiddeti, uzman ve polis eşliğinde bile olsa görürdü kızını. Kanun bu şekilde uygulanıyor çünkü. Üzgünüm ama size eksik aktarmış olayı. Çocuğuna da şiddet veya taciz uygulamış evinize gelen usta.
Anlattığın konuya istinaden yazmadım farklı örnekler adına yazdım ki bunlar o kadar çok ki....Sanırım yazdıklarımı dikkatli okumadınız. Ben konuyu tek taraflı dinledim bir de karşı tarafı dinlemek lazım diye belirttim.
Canım ❤❤ Allah razi olsun.sende hep mutlu ol insallah.eksik olmaÜzülme Rabbim sana iki cihan saadeti versin inşallah güzel kalplim kaderdaşım
Bir vatandaş olarak her zaman her konuda haklarımı bilmekle yükümlü hissederim kendimi. Ailem ve çevrem polis, avukat vb. dolu. O nedenle az buçuk biliyorum bu Kanun’un uygulanma şeklini. Peki, o usta neden kadına şiddet uyguladığını anlattı mı? Kadını döven biri ailesine ne kadar önem veriyordur acaba? Bunları da düşünmek gerek. O kadın o raddeye gelene kadar kimbilir neler yaşadı? “Boşanmış kadın” olmanın zorluklarını düşünürsek çoğu kadın dayak yese de sessiz kalıyor. O kadın bunları göze aldıysa emin olun çok geçerli sebepleri vardır. Dediğiniz gibi, bir de kadından dinlemek gerek olanları.Merhaba,
Gördüğüm kadarı ile konuya hakimsiniz.. Aslında bana anlatılmayan değil benim anlatmadığım ayrıntı vardı.
Olayın gidişatı şöyle olmuş ;
- Polis eşiliğinde görüşürken biliyorsunuz bir harç yatırılıyor. Bu harç konusu bizim ustayı rahatsız etmiş ve bu konuda yeni bir dava açmış. Eşi o davayı kaybetmek üzereyken usta pazar günü kızını eve bırakıyor. Pazar akşamı eşi ve kızı karakolda alıyor soluğu.
- Malum suçlama yapılıyor,
* Babam böbreğime ve kalbime dokundu
6 yaşında bir kız çocuğu bu cümleleri kuruyor. Olay taciz kabul ediliyor.
2 yıllık süreç başlıyor.
Diyeceksiniz ki yapmış olabilir ! Fakat ben kızı ile olan videoları izledim daha 6 yaşındaki kızın ağlaya ağlaya ;
"Baba ne olur beni anneme bırakma" cümlelerini duyunca lütfen videoyu kapat dedim.
Usta ; - Hakimde izleyemedi ama bunu da delil kabul etmedi dedi.
Bu arada karşı tarafın 6 avukatı davayı bırakmış, bizim ustanın avukatı kendisi.
Aynı zamanda taciz iddiasını doğrulayan herkese (bilir kişi vs) dava açmış.
Tabii olayı ben tek taraflı dinliyorum karşı tarafı da dinlemek lazım ama ne bileyim ...
Eşim psikolojik şiddet uyguluyor kaynanamda öyle ama eşim dışardan profesyonel oyuncu kim onu tanışa beni uzaklaştırır şahane konuşması var haklıyken seni çok güzel haksız yapıyor oyuzden daha ben çok çekecem oyuzden bana pek yararı yok