- 29 Temmuz 2018
- 751
- 597
Sağ olun çok teşekkürler sizler gibi insanlar da olmazsa demeki insanı anlayan hala birileri var diye biliyorum Eşimin kardeşleri bile bu huyundan evine bile gelmek istemiyorlar huyu bu laf çarpıtmak öyleleriyle öyle gideceksin yaşamayı becerene ben şahsen tehdit ediyorum yapma polis cagiririm dediğim anda hemen susuyor haksız oldugunuda anlıyor. Ben bunları böyle söylüyorum bazı kişiler e ozaman aldatsın çek dayak atsın çek diye alıntılamışlar. Buda onların kendince bakış acısı
Bu dusuncenizde kısmen haklısınız ama genel olarak oduna dönüsecek olanlar sinyal veriyor. Bazı ipuclari oluyor evlilige giden sürecte.. Ancak o dönem yasanan yogun duygularla evlenmeye öyle odaklanmıs oluyoruz ki ipuclarini yorumlayamiyoruz.
En azından bu durum benim açımdan böyle. Evli oldugum surece yasadiklarima bakiyorum. Bu adam sonradan mi oldu, bana bu yuzunu hic gostermedi gizledi mi diyorum ama hayir gizlememis ancak uzakta olmamiz sebebiyle mudahale yokmus sadece. Dusundukce verdigi ipuclarini buluyorum ve bugun yasadigim medeniyetten yoksun insani goruyorum. Hep boyleymis. Hatta simdiki hali duzelmis hali diyebilirim. Terketmemden korktugu icin kismen duzeldi ama duzelmis halini bile kadinlarin yuzde 98'i kabul etmez. Neden tahammul ediyorsun derseniz, boşanmak gercekten sanıldığı kadar kolay değil.
Suistimale açık olduğu düşüncesindeyim; hem erkek hem kadın açısından.peki siz 6284 hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Empati yaptığım için çekmeyin, yazık size dedim ama görüyorum ki; iş işten geçmiş.
Üzüm üzüme baka baka kararmış bile.
Allah yardımcınız olsun. Evet kimse kimin ne yaşadığını bilemez. Ben zorlama ya da istemedigim kişilerin yanında da kalmam sadece bazı evliliklerin geleceği varsa belli olur ben şimdilik bitişi görmediğim için bitirmiyorume eşim beni aldatmıyor beni dövmüyor sadece hoşuma gitmeyen huyu var ve ben bunu düzeltmek istiyorum çünkü bazen oda farkında olmadan istemediği bir kişiye dönüşüyor ve bundan pişman tabi bunu bana söylüyor ben de eşimi değiştiririm belki onu bu huyundan vaazgectiremezsem en azından yüzde 50 ye bile indirsem benim için mutluluk. Belki Rabbim beni onun o huyunu değiştirebilmek için eşim yapti. Evet biraz yipranacam emek budur çünkü benimde hatalarım muhakkak var. Bazı insanlar burda sanki çok mukkemmelmis gibi yok boşa yok niye çocuk yapıyorsun. Peygamberimiz Sav. Bile eşleriyle sorun yaşamış ne yani vah vah niye çocuk yapıyorsunuz mu olacak niye boşamıyorsunuz mu olacak. Sonra kalkıp yok biz empati yapıyoruz yok bilmem ne .Allah kolaylık versin neler yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz ama ne olursa olsun hayatta asla kendinizden vazgecmeyin .
Ben 7 yıllık ilişkimi bitirdim oduna bağladığı için. Simdi yaş geciyor vakit daralıyor gibi geliyor bana da hata yapmaktan korkuyorum ben de.
Belki yaşadığı bir olay onu değiştirmiş belki onun gerçek huyu da bu ama benim tanıdığım bu değildi.takı ben düşük yapana kadar çok şey değişti eşimi tanıyamaz oldum kaynanamın nasıl biri olduğunu biliyordum çünkü eşim beni ona karşı uyaran kişiyken. Yapmadigim birşey yüzünden sırf bir eltinin kıskançlığı yüzünden iftira attı. Benim haklı olduğumu söyledi. Ama abim le kavga edemem dedi. Bende kavga et demiyorum ama onlar nasıl yapmadigim birseyi yapıyormuş gibi tavır ve afişliyorsa sende bize iftira atildigini ve ona göre restini çek dedim. Eşim susarak onlara haksız olduğumu görüntüledi. O sırada da biz çocuk istiyorduk ve hamileydim haberim yoktu. Olsaydı da biz hep iyi anlaşan tabiki ufak tefek tartışmalarımız oldu. Kaynanam eltim ve görümcem hep aynı karakterde ama böyle birşey başıma gelecek eşim bu tavırları sergileyecek aklımın ucundan bile geçmezdi. Görümce ayrı psikolojik şiddet uyguladı laf sıkmalar ayarlı hareketler 3 ayda bir bile görmediğim kişiler ve ben yılda bir sefer ailedeki kişileri gören kişi bu karakterde oldukları için uzaklaşıyorum. Ve onun yüzünden üzüntüden düşük yaptım ve eşimle aşırı tartışmalarımız oldu neredeyse Annesini haklı görecek görümceme kızıyor sonra afedersin pohpohluyor yalancıların önde gidenleri. Doktorum 3 ay boyunca düşünmüyorsun dedi çocuk bende doktora dedimki ben bi yıl hiç düşünmüyorum hatta lisabella abla düşükle ilgili konular açmıştı ben orda psikolojikmen istemediğimi belirtmiştim. Ve gerçekten bunu hiç bilmiyordum planlayarak değildi. Rabbimin hediyesi asla kimse değişir ve ya değişsin diye değil anladimki İnsanlar değişe biliyor bazıları orda 3 satırla kafalarına göre anladıklarını yazıp hakaret edip sonra senin iyiliğin için diyor la işte bu tam benim kaynanam zihniyet li kişiler. Eşime diyorum ki dalga gectigin annene benziyorsun oda bazen farkına varıyor. Şuan düşük tehlikem var bir sürü ilaçlarla ayaktayım doğru dürüst bir şişe suyu elime alamıyorum. Ve kaynanam ne kadar da abartıyorsunuz. Ne kadar canınız kıymetli demiyor daha yeni düşük yaptı bari bu gebeliği birşey olmasın bir anda ağır hakaretler insanın psikolojisini altüst ediyor eşime diyorum. Daha yeni duymuş size o bana kullandığı cümleleri söylesem en ağır besdua edersiniz ona. Sonradan eşime anlattım tabi burdaki yorumumdan sonra şöyle böyle dedi eşim elini ısırdı duro dururken böyle söyler mi bu kadın tam cehennemlik sonradan pişman oldum o yazımdan acaba bazen mi istemeden annesi gibi davrandı. Ben eşimle bir süreliğine konuşmadım annemler de kaldım sırf annesine kardeşine yengesine birşey demediği için acaba ben bu dirumdayken Eşim böylemi olacak diye korktum. Eşim beni s3Ben kıyamayan birisi ama işte bazıları on yargıyla hemen saldırmış. Şimdi kaynanamın haksız olduğumu biliyor eğer beni savunur annesine derse sen nasıl böyle sozler söylersin eşime hemde defalarca bir daha yapmicaksin diye savunursa tavrını net ortaya koyar ve bir daha böyle olmucak derse o benim eşim ama aksi olursa burdaki kişilere bir yandan hak veririm ve bunuda burda açıklarım. Bu arada bana atılan iftira da ortaya çıktı masum olduğumu da kayınpederin çıkardı ve hepsine ağır hakaretler edip beni arayıp sen merak etme ben halletim kızım dedi. Benden üzür dilemek için de çağırdılar tabi gitmedim yasadiklarim az değildi onlar yüzünden eşimle yapmayacagimiz tartışmalar huzursuzluklar oldu. Bu kadar detaylı anlatmam in sebebi o an ki olaylardan dolayı yazdıklarım baya herkese takvimim komik gelmiş detayını anlatım belki bir nebze komik olmayıp aslı astarini bilsinler diye sizi alıntılamayın sebebi sizinde aklınıza o düşünce gelmiş eğer bunları başka bir üyeye yazsaydım belki empati yapmayıp yada empati yaptığını düşünüp yine alay edici sözler le yine cevap yazarlar çünkü gerçekten buranın dışında mücadele verdiğimiz okadar gereksiz kisiler var ve o kişilere rağmen salih evlatlar yetiştirmek o kadar kolay değil 5 yaşında bir oğlum var maşallah eşim ailem komşularım bile beni takdir ediyor boylesine konuşma üslubu hareketleri insanları sevişi. Bu yaşında yardımsever olması daima izin isteyen. Ben kötü bir insan olabilirim ama çok iyi bir anne olduğumu düşünüyorum annelik sadece kendi çocuklarını düşünmek degil. Yazım yanlışım olmuşsa kusuruma bakmayın elim gerçekten titreyerek yazıyorum. Sonuna kadar okumuşsanız çok teşekkür ederim K Kazen . abi iyi akşamlarHamilelik çizelgesini görünce aynı soruyu bende sormak istedim. Gerçekten amacım benimde polemik değil. Peki böyle bir adam neden baba oluyor ?
asla komik gelmedi sadece bunca olaya rağmen neden bebek diye sorgulamıştım.takvimim komik gelmiş
"yine bir kadın cinayeti" diye başlayan haberler bu madde gereği mi ?
o zaman şöyle sorayım peki kadına şiddet arttı mı ?
Bana bu kanunlar birsey ifade etmiyor biz beyin olarak degismedikden sonra sadece yazilmis bir kanun olarak kalicak degisen hicbisey olmucak erkek cocuklari yine ayni buyutulucek kaynanlar ben cektim gelinim de ceksin dicekler kadinlarimiz bizim.canimiz yandi onun icin cocugunu gormes demleri bunlar degismeden hic birsey degismicek insan olarak birbirimize saygi duymuyoruz birbirimize saygi duymadimiz birbirmizle konusamadimiz bir durumlarda neyin degismesini bekliyoruz ki degismek istiyorsak ilk once beynimizi sonra ailemizi degistirmemiz lazim bunlar olmadan hic birsey asla olmaz
Kanunlar uygulanabildiği sürece etkilidir
Cezaya dökülmedikten sonra caydırıcı olmadıktan sonra kağıt üzerindeki kanun bana göre sıfır!!!
Bizim ülkemizde caydırıcılık yok
Adam evden uzaklaştırma alıyor dönünce karısını vuruyor ya da yolda sinirden öldürüyor.
Evden uzaklaştırma boşanmaya kesin kararlı ise kişi o zaman iyi ama yok ben boşanmam burnu sürtsün diye yapılırsa çok saçma bana göre o zaman
Mesela saçma olan başka birşey de çocuk olmadığı halde boşanan bir Kadının yıllarca nafaka alması
Resmen sömürü
Evet araştırmalar var. Özellikle üniveraitelerin sosyal bilimler enstitülerinde bulunan "kadın çalışmaları" programından ve kadın derneklerinin araştırmalarına bakabilirsiniz.
Şiddetin görünürlüğü arttığı gibi şiddet de arttı. Kadınlar aile bireyleri ve ilişkide olan erkekler tarafından da değil sokakta bile giydikleri kıyafetlerden, yürüyüş biçimin den bahane edilerek şiddete uğruyor. Ve maalesef hepsini ana akım medyada görmüyoruz. Ancak sosyal medyada çok paylaşılırsa haber değeri oluyor.
En son Şule Çet davası var biliyorsunuzdur. Devletin kolluk kuvvetlerinin ve yargısının yaptığı hatalar ve kayırmalarından dolayı intihar diye geçti. Arkadaşlarının uğraşması sonucunda dava açıldı ueniden ve aksaklıklar ortaya çıktı. Keza Münevver Karabulut davasındaki aksaklıkları hepimiz biliyoruz. Erkek şiddetinin bu kadar arttığı ve görünür olduğu dönemde "bu yasa yuva yıkıyor" diye bir haber yapılmasında kötü niyet aranmalıdır bence.
Tecavüze "kravat indirimi", "iyi hal indirimi", "tayt giymişti indirimi", "şeytana uydum, pişmanım" indirimi verirken bu hukuk sistemi, bu gazeteler neredeydi?
Onca çocuğa tecavüz esilirken çarşaf çarşaf "bir kereden bişey olmaz" diyen sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın açıklamasını verdiler destekleyerek.
Erkek şiddeti sadece kadınları hedef almıyor. Aynı zamanda kendinden aciz gördüğü çocukları ve hayvanları da hedef alıyor.
Aynı şeyi ben de soruyorum ; eskiden çocuklara toplu tecavüz, hayvana işkence ve tecavüz yaygın mıydı yoksa bu birden mi görünür oldu?
Bunlar zihniyet meselesi bir yerde. Hepsinin sosyolojik, psikolojik ve felsefi açıklamalar var. Ancak bu kadar artmasında bu tarz haber yapan bir zihniyetin de büyük payı var!
Kadının beyanı esastır ilkesi tartışmaya açık ve suistimale yatkın bir konu bence de,o konuda ne tür iyileştirmeler yapilir bilemem.ama şiddet mağduru kadınları korumaya yonelik tedbirler bir işe yaramıyor çünkü çoğu saçma.birkere kadının yanına değil kocanın başına bir polis dikilmeli ki suça teşebbüs edemesin.diger türlü adam yine saldırıyor ve bazı durumlarda polis de zarar görüyor hatta çağlayan adliyesinde bir polis ölmüştü bu yüzden.ve karısına saldıran ve öldürmekle tehdit eden adamla kadın aynı şehirde yaşamamalı.adama sürgün cezası verilmeli.maalesef ciddi bir araştırma yapılmadan göstermelik kanunlar bir işe yaramıyor.zaten çoğu da uygulanmıyor.
Sizin komik bulduğunuzu değil başka kişilerin bulduğunu söyledim. Herkes istediği gibi anlayıp istediği gibi yorum yapıyor. Okadar kişiye ayrı anlattım sizde öyle yazınca o yuzden belki anlayan biri olarak size sadece detaylı anlattım. Dediğim gibi herşey Ramazan bayramında oldu bazen insanın tanıdığı kişiler değişe biliyor. Hayal kırıklığına uğrayabiliyor 5 yıl farklı ve bir anda beklemediğiniz bir hareketle size olan tavırları değişirse ve bebek varsa ozaman da pek yapılacak birşey kalmıyor buda bir gerçek ben sizi değil diğer eleştiren kişiler için söylüyorum ozaman gidip aldıramam.asla komik gelmedi sadece bunca olaya rağmen neden bebek diye sorgulamıştım.