Bu kanundan bir haberdim, taa ki evimin tadilat işlerini yapmaya gelen ustam ile tanışana kadar. 8 yaşında bir kızı var ve son 2 senedir bu kanun gerekçe gösterilerek kendisine gösterilmiyor. Eşi ile her ne yaşamış olursa olsun bu çocuklara yansıltılmamalı diye düşünüyorum. Bir babanın çocuğunu görme hakkı elinden alınmamalı. Altını yeniden çiziyorum babanın sorunu anne ile ise. Çocukla olan problemlerde bu tabii ki uygulanmalı ama çift anlaşamıyor bunun cezası çocuklara kesilmemeli. Belki de yanlış düşünüyorum ama düşüncem bu.
İstatistiklere göre 2008-2017 arası süregelen bir artış olmuşo zaman şöyle sorayım peki kadına şiddet arttı mı ?
Daha önce gül gibi geçinip giderken çiftler bir anda öfke patlaması mı yaşandı ?
Ya da basın yer vermiyor muydu ?
Basın geçmişte bu kadar çok yer vermiyor ise (zorunlu oldukları için şu anda yer veriliyor) ne diyoruz ?
Her geçen gün sapıklar arttı ! Kadına şiddet artı ! Bu doğru bir tespit olur mu ?
Keşke yıllara göre kadına şiddetin bir istatistiği olsa da daha gerçekçi bir şeyler karalasam bir araştırayım vardır...
Sanmıyorum çünkü bu haberlerde bilgilendirme niteliği kanunda bahsedilenle alakasız"yine bir kadın cinayeti" diye başlayan haberler bu madde gereği mi ?
peki siz 6284 hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Peki böyle bir adamı neden baba yapıyorsunuz ?Eşim psikolojik şiddet uyguluyor kaynanamda öyle ama eşim dışardan profesyonel oyuncu kim onu tanışa beni uzaklaştırır şahane konuşması var haklıyken seni çok güzel haksız yapıyor oyuzden daha ben çok çekecem oyuzden bana pek yararı yok
Abi kadına şiddete yönelik bilgilendiri haber hiç yok ama , kadınlar kocaları tarafından nasıl katlediliyor haberi çok .. daha dün bi kadının kocası tarafından bıçaklanarak hayatına son verdiğini izledim , kalbine aldığı bıçak darbesinden öldüpeki sizce kanun mu anlatılıyor TV haberlerinde ? TV kanalları kadına şiddete örnekleri verip bu kanunu pas geçiyor olabilir mi ? En son ne zaman TV kanalında kadına şiddete yönelik bir bilgilendirici haber gördünüz ? Ya da şöyle sorayım her kadına yapılan şiddete ait kanlı vahşet dolu bir haber gördünüz ?
Ben 2. seçeneği her akşam görüyorum.
Abi kadına şiddete yönelik bilgilendiri haber hiç yok ama , kadınlar kocaları tarafından nasıl katlediliyor haberi çok .. daha dün bi kadının kocası tarafından bıçaklanarak hayatına son verdiğini izledim , kalbine aldığı bıçak darbesinden öldü
Kadınlar korunmuyor abi
Peki böyle bir adamı neden baba yapıyorsunuz ?
Amacım aska polemik değil .
Sadece çocukların böyle ortamlar buyutulmesine razı gelemiyorum .
canim ya veren Allah ona bisey demiyorumda senin ikinciydi galiba madem oyle ne zorun varda ki kucuk diye biliyorum pespese dogurdun kovaladilarni yani anlamadim ben simdi madem siddet var diyosun neyse nediyim Allah yardimcin olsunEşim psikolojik şiddet uyguluyor kaynanamda öyle ama eşim dışardan profesyonel oyuncu kim onu tanışa beni uzaklaştırır şahane konuşması var haklıyken seni çok güzel haksız yapıyor oyuzden daha ben çok çekecem oyuzden bana pek yararı yok
evet cocuk dogurunca bazi seyler garantiye aliniyo diye duaunuluyi galiba hele erkekseTürk kadınları yeterince bilinçli değil...
Kendi hak ve özgürlüklerinin farkinda değil...
Şöyle söyliyeyim,çalkantılı giden bir evlilikte bile evliliği başka bir bebek dünyaya getirerek kurtaracağını düşünebiliyor...
Aklım almıyor...
Aynen abi , ben de öyle diyorum . Bu tür haberler ve diziler , manyak psikopat şiddet eğilimili erkekleri daha da cesaretlendiyor . Caydırıcı ceza da uygulanmayınca , uygulanmadığı sürece daha çoook kadının hayatı tükenir . ALLAHA emanetiz , başka diyecek söz bulamıyorum abi .bende bundan bahsediyorum ilgili maddeyi TV kanalları şiddeti vererek uyguluyor ve diyor ki bak ben kadına şiddeti işledim. Nasıl ki diziler bu konuda kötü örnek oluyorsa bu tür haberlerde aynı niteliktedir bence.
Ama abi ben gerçekten bazı boşanmış erkeklerin çocuklarından mahrum edilmesi taraftarıyım . Kimbilir nasıl şiddet uyguladıki eşine , çocuklarından da mahrum edildi . Daha geçtiğimiz kış, boşanmış olan 3 insan çocuklarını görmek için aldıkları gün kendi öz çocuklarını katledip öldürdüler . Bazı babalar gerçekten de görmeyi kesinlikle hak etmiyolar . Babaysa babalığını boşandıktan sonra değil , boşanmadan önce gösterecekti . Niyeyse boşandıktan sonra bazı erkekler için çocukları kıymete biniyor .Bu kanundan bir haberdim, taa ki evimin tadilat işlerini yapmaya gelen ustam ile tanışana kadar. 8 yaşında bir kızı var ve son 2 senedir bu kanun gerekçe gösterilerek kendisine gösterilmiyor. Eşi ile her ne yaşamış olursa olsun bu çocuklara yansıltılmamalı diye düşünüyorum. Bir babanın çocuğunu görme hakkı elinden alınmamalı. Altını yeniden çiziyorum babanın sorunu anne ile ise. Çocukla olan problemlerde bu tabii ki uygulanmalı ama çift anlaşamıyor bunun cezası çocuklara kesilmemeli. Belki de yanlış düşünüyorum ama düşüncem bu.