Popüler Konu 6284 Sayılı Kanun !

6284 sayılı kanun hakkında

• Ankete Katılan
    317
Bir yakınım bundan 13 yıl önce boşandı çocukları şu an 16 yaşında

Adam mahkeme kararıyla hakkı olduğu halde kadın çocuğu göstermedi adam gerek kadının ailesiyle konuşmaya çalışarak gerekse birkaç kez polis eşliğinde görmek istedi ama polis zoruyla yapılan bu görüşmeler çocuğun psikolojisini bozduğu için zamana bıraktı ama bu arada kadın babasına karşı çocuğu ne kadar doldurduysa artık hiçbir şekilde görmek istemedi

Baba oğul birbirini görmeyeli tam 11 yıl oluyor

Son durum anne 1 yıl önce babayı arayıp oğlunu almasını istiyor baba heyecanla oğlunu almaya gittiğinde çocuğun son 1 yıldır bonzai adı verilen bir uyuşturucu kullandığını ve okulu bıraktığını öğreniyor

YILLARA GÖRE KADIN CİNAYETLERİ SAYISI

2008 - 80 kadın

2009 - 109 kadın

2010 - 180 kadın

2011 - 121 kadın

2012 - 201 kadın

2013 - 237 kadın

2014 - 294 kadın

2015 - 303 kadın

2016 - 328 kadın

2017'de 409 kadın öldürüldü.

Sizi bilmem de hanımlar Tr’de ve yaşadığım ülkelerdeki kadınları gözlemlediğim kadarıyla biz özümüzden uzaklaşalıberi önce erkekler sonrada aileler bozuldu

Hep kadınlara yükleniyor gibi görünebilirim ama geçmiş konularıma bakarsanız şiddet de gördüm sanal da aldatıldım da belki de bu yasayı en çok savunması gerekenlerden biriyim ama son 3 yıl da yaşadıklarım bana ayna oldu diyebilirim

Çok katılıyorum...
Anne-baba arasındaki savaşta yer almamalı çocuklar...

Her iki taraflada irtibat halinde olmalı,
Mahrum kalmamalı...

İstatistiklere göre 2008-2017 arası süregelen bir artış olmuş
TV zorunlu olmasa yer veemez ki
Onların kaygısı reyting
Hatta dizileri de şiddet, aldatma, sıfır aile birliği gibi reytingi arttıran! senaryolarla dolduruyorlar
Bunun şiddet artışında etkisinin büyük olduğunu düşünenlerdenim

Kanunlar uygulanabildiği sürece etkilidir
Cezaya dökülmedikten sonra caydırıcı olmadıktan sonra kağıt üzerindeki kanun bana göre sıfır!!!

Bizim ülkemizde caydırıcılık yok
Adam evden uzaklaştırma alıyor dönünce karısını vuruyor ya da yolda sinirden öldürüyor.

Evden uzaklaştırma boşanmaya kesin kararlı ise kişi o zaman iyi ama yok ben boşanmam burnu sürtsün diye yapılırsa çok saçma bana göre o zaman

Mesela saçma olan başka birşey de çocuk olmadığı halde boşanan bir Kadının yıllarca nafaka alması
Resmen sömürü

peki siz 6284 hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Son beş yılda %300 artan kadın cinayetleri yasanın altı boş, uygulanabilirliği zayıf olduğunu gayet açık ortaya koymuştur. Adamı evden uzaklaştırmakla, üfürükten kadın sığınma evleri ile çözülmez bu işler, konu çok çok derin
Ha bu yasanın malum çevrelerce hedef gösterilmesinin nedeni gayet açık, bunlar iyi günlerimiz...

Peki böyle bir adamı neden baba yapıyorsunuz ?
Amacım aska polemik değil .
Sadece çocukların böyle ortamlar buyutulmesine razı gelemiyorum .

Abi kadına şiddete yönelik bilgilendiri haber hiç yok ama , kadınlar kocaları tarafından nasıl katlediliyor haberi çok .. daha dün bi kadının kocası tarafından bıçaklanarak hayatına son verdiğini izledim , kalbine aldığı bıçak darbesinden öldü
Kadınlar korunmuyor abi

bende bundan bahsediyorum ilgili maddeyi TV kanalları şiddeti vererek uyguluyor ve diyor ki bak ben kadına şiddeti işledim. Nasıl ki diziler bu konuda kötü örnek oluyorsa bu tür haberlerde aynı niteliktedir bence.

Peki böyle bir adamı neden baba yapıyorsunuz ?
Amacım aska polemik değil .
Sadece çocukların böyle ortamlar buyutulmesine razı gelemiyorum .

Hamilelik çizelgesini görünce aynı soruyu bende sormak istedim. Gerçekten amacım benimde polemik değil. Peki böyle bir adam neden baba oluyor ?

canim ya veren Allah ona bisey demiyorumda senin ikinciydi galiba madem oyle ne zorun varda ki kucuk diye biliyorum pespese dogurdun kovaladilarni yani anlamadim ben simdi madem siddet var diyosun neyse nediyim Allah yardimcin olsun

evet cocuk dogurunca bazi seyler garantiye aliniyo diye duaunuluyi galiba hele erkekse
... bizdede kiz kiymetli kizim var valla . esimden siddet hic gormedim 10 senelik evliyim evet kavga oldu ilk seneler ama sonra kavga bile etmiyoruz biz birbirimizi seviyoruz iyi anlasiyoruz huylarimizi biliyoruz. Allah siddet gorenlerin yardimcisi olsun. kadinin garantisi cocuk degilde garantisi okul okumasi olmali. eli ekmek tutmali calismasada dunyanin bin turlu hali var ise girip calisabilmeli gerrekince . sadece siddet icin degil belki kocan hasta olacak belki olecek nebilim. Bazi kadinlarda bu kanunu mu kullaniyo ne ben anlamadim simdi . evet kanun kadindan cocuktan yana tamam da cocuk babaninda hakki o isi gecsinler babasini gorecek cocuk sen gorme istersen o cocuk gorecek hakki kadinin nasil hakkiysa adaminda hakki.
ayrica muge anliyi her sabah izlerim.burhan akdag flash tv de bu konuyla ilgili magazin programinda canli konusmustu.
evet kizini babasina gostermiyo ee hak hukuk kadindan yana ya ya baba . baba da onemli bence babanin da hakki.
velasil adam kadina mali gibi davranirsa kadinin sevgisi biter sevgi biterse saygida gider saygida gidince o evlilik yurumez . e adam mali oldugu dusuncesindeyse saldiriyo iste bicakla..
bazen insanlarin cinnet geciriptemi boyle yaptigini esimle konusuyorum kalbim iyle diyor cunku insan karisina cocugunun anasina nasil kiyarr ya dunku bicaklanan kadincagiza ithafen..

bende bundan bahsediyorum ilgili maddeyi TV kanalları şiddeti vererek uyguluyor ve diyor ki bak ben kadına şiddeti işledim. Nasıl ki diziler bu konuda kötü örnek oluyorsa bu tür haberlerde aynı niteliktedir bence.
Aynen abi , ben de öyle diyorum . Bu tür haberler ve diziler , manyak psikopat şiddet eğilimili erkekleri daha da cesaretlendiyor . Caydırıcı ceza da uygulanmayınca , uygulanmadığı sürece daha çoook kadının hayatı tükenir . ALLAHA emanetiz , başka diyecek söz bulamıyorum abi .

Ben de şiddet gördüm boşanıyorum
Çocuğum da olsaydı gerekli önlemleri alarak görüştürürdüm gözü kapalı güvenmezdim

Beni defalarca yumruklayıp kulak zarımı patlatan köpeğimizi duvara çalan insana çocuk da gösterilmezdi ya neyse..

Bana bunları yapan öfkelense çoçuğuma neler yapardı

Şiddet görmeyen şiddetin içinde hiç yaşamamış insanlar dışardan konuşmasın bence

Eşinden şiddet gören bir kadın eşine çocuk göstermek istemiyorsa bu çok haklı bir sebebe dayanıyor

İçinde şiddet olan birliğr de aile demek hiç istemiyorum. Tam bir cehennem çünkü.

Ayy bu konuda çok doluymuşum

Hep çocuk konusuna takılmış Önceki yoryumlardn birine takıldım galiba :)

Ama abi ben gerçekten bazı boşanmış erkeklerin çocuklarından mahrum edilmesi taraftarıyım . Kimbilir nasıl şiddet uyguladıki eşine , çocuklarından da mahrum edildi . Daha geçtiğimiz kış, boşanmış olan 3 insan çocuklarını görmek için aldıkları gün kendi öz çocuklarını katledip öldürdüler . Bazı babalar gerçekten de görmeyi kesinlikle hak etmiyolar . Babaysa babalığını boşandıktan sonra değil , boşanmadan önce gösterecekti . Niyeyse boşandıktan sonra bazı erkekler için çocukları kıymete biniyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…