6 yıllık ilişkide ara vermek

teşekkür ederim canım =) bizim en büyük bocalamamız 4 senemiz dolu dolu her gün bir arada geçtikten sonra birden benim 1 saat içinde başka şehre taşınmaya karar vermemle ve o şehirde deli gibi yoğun bir tempoya girmemle başladı. bu yoğun tempo beni mahvetmişti her anlamda, akabinde o da askere gidip geldi ve biz sadece telefonda görüşebilen, bu görüşmelerinin yarısını da tartışmayla geçiren bir çift olmuştuk. ama neyse ki o günler geride kaldı, sevgimiz ve özlemimiz ağır bastı... siz de çok mutlu olun ömür boyu =)

canım öncelikle biz bu sürece geldiğimizde 6 senedir beraberdik. 6 senedir her türlü huyumuzu suyumuzu çok iyi bilen bir duruma gelmiştik artık. aradaki mesajlarımı görmedin muhtemelen ama ben o bana uzaklaşmak istediğini söylediği andan itibaren ilk birkaç günden sonra kendimi tutamadım. arkadaşça da olsa görüşelim, konuşalım, hemen bitiremem dedim. onun da bana karşı olan aşkı bitmemişti, bu yüzden hayır demedi. çok dürüst bir insandır ve ara verelim dediğinde sahiden de ayrılık alıştırması yapmak için değil, birbirimizi daha fazla kırmamak yıpratmamak için ikimize de-daha çok bana-düşünme kendini değerlendirme süresi vermişti. çünkü ben ilişkimizin son 2 senesinde ondan ayrı başka bir şehirde (bir süre de başka bir ülkede) çok yoğun stres altında yaşamış, sinirli, düşüncesiz bir insna haline dönüşmüştüm. eski beni göremiyordu. ben de kendi davranışlarımın ilişkimizi ne kadar yıprattığını fark edemiyordum. ettiğim zamanlarda da umursamıyordum. ama onun kendinden emin bu konuşması benim onu kaybedebileceğimi gösterdi bana ve bu benim için büyük bir aydınlanma oldu. bu aranın ilişkimize yarardan çok zarar getireceğine inandırdım onu. bu arayı gröüşmeyerek değil, eskisi gibi sadece bir şeyler paylaşarak, ilişkiye veya ikimize dair konuşarak değil de beraber iki dost gibi zaman geçirmenin tadına vararak da yaşayabileceğimizi anlattım ve biz bunu yaptık. onu hiçbir buluşmamızda zorlamadım. bazen iş çıkışı sadece 1 saat kahve içmek için buluştuk. bazen bana sadece işte yaşadıklarını anlattı. ama her gün iletişimdeydik. aslında onun bu zamanlarda beni denediğini, bana olan aşkının azalmadığını bakışlarında davranışlarında görüyordum ve ben de bu sayede sabredebiliyordum.

neyse ki bu sürecimiz çok uzun sürmedi. ben birkaç ay sonra başka şehre atandım bu kez hala ayrıyız :) ama bu kez mesafeler aramızda sorun olmaktan çıktı çünkü artık ikimiz de ilişkimizin kıymetini , birbirimizin değerini çok iyi biliyoruz. kısmetse yazın da onun olduğu şehre temelli atanıcam artık.

konuyu ucundan kıyısından okudum çok sevindim mutlu olmanıza maşallah

Çok sevindimm ya ilk Mesajınızı üzülerek okumuştum, mutlu olmanıza sevindim bi daha ayrılmayın inşallah. her ilişki kendi yolunu, yöntemini belirler sizde size uygun bi çözüm bulup ilişkinizi Kurtarmışsınız, gereksiz gurur ve dikbaşlılıkla çöpe gitmemiş çok sevindim.

İyi ki hortlamış bir konu... Konunuzu okurken ne deli gibi çarpan kalbime nede gözlerimden akan yaşlara engel olamadım. Bir ferahlık ararken, derman bulmak için siteye girdiğim anda konunuz karşıma çıktı. Yorumlarla birlikte okudum.

Eğer şu anki durumumu anlatacak olsaydım inan aylar önce yazdıklarına tek bir kelime dahi ekleyemezdim. İki gün önce hiç sebepsiz yere erkek arkadaşımın aynı şekilde yalnız kalmak istiyorum bir süre demesiyle yıkıldım. Oysa bana tapan, bir saniyesini bile ayrı geçirmek istemeyen bir adamdı. Bizimkiside şu an arada mesafe olan bir birliktelik. Ben yurt dışındayım ve 8 aydır hiç görüşmedik. Kavuşmamıza bu kadar az zaman kalmışken ve ben heyecandan uyuyamazken onun birden bire buz gibi kesilip benden uzaklaşmasını anlayamadım. İlişkiyi bitirmek için hiçbir adım atmadı ama yürütmek içinde hiçbirşey yapmıyor şu anda. Beni o kadar zorladı ki, ben bitirdiğimi söyledim ancak 2 gün dayanabildim. Şimdi arada öldürücü bir belirsizlik, yerinde duramayan arayıp sormak ve konuşmak isteyen ben, birde beni gözden çımarmışçasına davranan umursamayan ve yalnız kalmak istediğini söyleyen bir adam var.

Yapılan yorumları tek tek okudum ve bu süreçte üzerine düşerek ve kaybederim korkusuyla sarılarak yaptığım şeylerin ne kadar yanlış olduğunu gördüm. Kendime yapılmışçasına yorumları dinleme kararı aldım şu an. Aramayacağım... O özleyene ve bu mesafeyi bitirmek isteyene kadar dayanmam lazım galiba. Zaten 2 aydan kısa bir zamanım kaldı kavuşmak için. İnşallah bu zaman içerisinde benimle ilgili herşeyi silmez ve yeniden başlarız.

Mutlu olmanıza evleniyor olmanıza o kadar çok sevindim ki anlatamam. Allah bir ömür boyunca aranızdaki sevgiyi daim kılsın. Dualarınızda yer verin lütfen. Umarım sonum sizinkiler gibi olur. Mutluluklar

oncelikle açıklayıcı yanıtınız icin tesekkur ederim : )

aslında bizdeki roller sizinkinin tam tersi gibi de... onun mantık diye diretmesi nasıl cozuldu o bölümü merak etmistim.
sanırım bir sekilde karsı taraf iletisimde kalınca, kosullarını zorlayınca, özelestiri yapıp cabalayınca diger tarafında gonlu varsa inadı kırılıyor.
sizin anlattıklarınızdan böyle cıkardım ama su an aklım tamamen baska bir yerde oldugu icin kendime göre uyduruyor sa olabilirim :/
ne diyeyim kısmet... : )

size de mutluluklar dilerim... daha güzel haberlerinizi de gormek umidiyle ; )

mesajınızı gorunce nacizene düsüncemi paylasmak istedim.
birden bire soguk davranıyor ve yalnız kalmak istiyorsa ya kendi hayatında bir sorun vardır (aile olabilir, bir arkadasını kaybetmis olabilir, kendi özelinde kaygılarıyla ilgili olabilir, cevresinde karsılastıgı bir olay derinden etkilemistir) ya da üzülerek söylüyorum ki sogumustur...
bir iliki bazen tam o mesafe konulmaya baslandıgı veya ufacık bir kavganın büyümesiyle bitmiyor. o zamana kadar birikenler artık vaktinin geldigini, miladının doldugunu soyluyor.
atıyorum yolda yürürken diger kadınlar ilgisini cekmezken daha farklı gozle bakmaya baslamıssa dahi demek ki birseyler bitmis diye düsünmüs olabilir. ancak o durumda da yapması gereken suskunluktan ziyade iliskiyi bitirmek.
eger canını sıkan birsey yoksa şu an ilişkinizi sürüncemede bırakarak size haksızlık yapıyor olur, dolayısıyla sevginizi de hakedecegini sanmam.
üstüne düsmeyin.

mantık diye diretmesi benim ona mantıklı bir teklif götürmemle çözüldü işte :) yani devamlı ikimiz, geleceğimiz, problemlerimizi konuşmak yerine anın tadını çıkararak, birlikte zaman geçirerek, bazen sadece arkadaş gibi oturup muhabbet ederek, şakalaşarak...o bana hep ben güldüğümde gözlerimin içinin de güldüğünü, bunu çok sevdiğini söylerdi. espri anlayışımız da çok uyumluydu. bunları unutmuştuk nerdeyse son zamanlarda. bunları tekrar canlandırdık. devamlı trip atan asık suratlı, ağlamaya meyilli kızı görmekten usanmıştı, ben de kendimden usanmıştım...ona bende özlediği şeylerin, bir daha görmeyeceğini düşündüğü şeylerin aslında bitmediğini, benm hala onun o aşık olduğu eski ben olduğumu hatırlattım...tabii ki bu iş tek taraflı asla yürümezdi. bana hala aşık olduğu için kabul etti zaten...yoksa benim bütün çabalarıma karşı hala o inatçı soğuk tavırlarını sürdürseydi dediği gibi ara vermek için değil, gerçekten soğuduğu ve bitirmek istediği için böyle yaptığını görecektim...ama şükürler olsun ki o da bitiremedi, kestirip atamadı...zaten bizim bu arkadaşça takılmalarımız da fazla uzayamadı ben hiçbir şey yapmadan kendisi eskisi gibi oldu, kendisi yakınlaştı...

içinde bulunduğun ruh halini çok iyi biliyorum canım, o yüzden sana ne kadar üzülme takma desem de yapamayacaksın...ama en azından şundan emin olabilirsin...en mükemmel giden ilişkilerde bile uzak mesafeler sorun oluyor. bize bu uzak mesafelere bir de benim stresli okul yaşantım ve yaşadığım arkadaşlık sorunları da eklenince iyice içinden çıkılmaz bir hal almıştı...sen sebepsiz yere dediğine göre demek ki sizin ilişkinizde böyle bariz problemler olmamış. o halde sevgilinin seni görmemesinden elini tutamamasından kaynaklı, eski heyecanınız kalmaması problem olmuş. insan ne kadar severse sevsin, ilişkinin başındaki yoğun duygular eğer gerçekten bir arada olunup bir şey paylaşılamıyorsa yerini tekdüzeliğe bırakıyor. yani ister istemez sevgili diye adlandırdığın kişi senin için telefonda bir sabah mesajı veya skype ta yarım saatlik bir görüşmeden ibaret oluyor zamanla. ki 8 aydır hiç görüşemiyoruz diyorsun...ne kadar zamandır berabersiniz?

Sebebinin ne oldugunu sordugumda hayatinda olan problemleri saymaya basliyor. Inanin soyledigi buyuttugu hicbir problem asilamayacak birsey degil ama ona sorsan dunyanin derdi. Ve bunlari cözmeden de beni mutsuz etmek istemiyormus hakki yokmus. Ayrica bu konu nerdeyse aylardir her hafta gundeme gelen bir konu olup cikti artik. Hayatinda yolunda gitmeyen seyler oldugu bariz ki bunlari paylasiyor zaten. Sorun bunlar yuzunden iliskimizi ve beni yipratmasi. Ben iliskiyi bitirmek istemiyorum cok istiyorsan sen yap dedigimde yapmiyor. Sana olan sevgim azalmadi gunden gune artiyir ancak icinden cikamadigim durumlar var diyip duruyor.

Beni hayatindan cikarmak istiyorsan bahaneler uretme istersen 2 dakikada yaparsin "hayatimda baska biri var de, seni sevmiyorum artik de, yada iliskimize inanmiyorum de" biter dedim ama asla kabul etmiyor. Sevdigine ve hayatinda baskasi olmadigina yeminler ediyor. Napacagim konusunda hic bu kadar caresiz kalmamistim. Simdi sadece bekleyecegim galiba. Okuyup vakit ayirip yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. Sevgiler.

Uzakligin da bir problem oldugunun farkindayim ama bu iliskiye baslarken ona bunun zor olacagini soyledim. Beni oyle ikna etti ki ben bu adam beni degil 1 yil 1000 yil bekler dedim. Inandim. Hicbir zaman uzakta oldugum icin kotu hissettigini ve bunun problem oldugunu dile getirmedi aslinda. Ben defalarca sordum ancak uzaklik degil, sebep sen degilsin hayatimda cozemedigim seyler var ve bu surecte seni yipratiyorum, cikar beni hayatindan demeyi seciyor.

Gercekten iliskimizde hic problemler yasamadik, birbirimize karsi asla saygidizligimiz olmadi. Ufacik bi aptal bile demedik birbirimize. Bana cok deger veren biri, beni kendinden daha cok dusunuyormus ( soyledigi bu) o yuzden benim
Iyiligim icin yapiyormus herseyi.
Konusunca telefonda saatlerini harcar bana uykusuz ise gider, istemese bunlari yapmaz diye dusunuyorum zorla olacak seyler degil bunlar.
Ama bir anda ne oldugunuda anlayamiyorum. Biz 10 aydir birlikteyiz canim. Umarim hikayemiz sizinki gibi biter. Hakkimizda hayirlisi.

paylaştıgınız icin teşekkür ederim...
sadece mantıklı bir teklif degil, sizi gercekten seviyormus ve cabanızı gormus de o yuzden.
ayrıca vurgu yaptıgınız yer de önemli; tek taraflı olmuyor, karsılıklı olmalı her sey...
nazar degmesin, daha da güzel günleriniz olur umarım.

genelde konularda kendime yakın buldugum taraf erkeklerdir.
sizin konunuzda da öyle oldu maalesef.
ancak şunu samimiyetle söylüyorum ki morali ne kadar bozuk olursa olsun sevdigini söyleyip soguk davranmaya hakkı yok bence.
aksine insan sevdigini yanında ister, ustelik siz destek olmak icin ugrasıyormussunuz, daha ne yapmanızı bekleyebilir ki?
sizi bu sekilde yalnız bırakması ve -madem ki ilişkiye devam ediyor cabanızı yanıtsız bırakması bencilliktir. dünya sadece onun etrafında mı dönüyor, sadece onun sorunları mı var?
yerinizde olsam bitirmiştim, kusura bakmayın ama pışpışlanmaya fazla alışmış.
size "seviyorum ama... " demeyi alıskanlık edip kendi hayatına odaklanmayı huy edinmis ancak siz onun hayatında bir yer kaplıyorsunuz bunu unutuyor. elinden her sey kayıp gittiginde o zaman gorur neyin ne oldugunu.
eksikliginizi hissetmiyorsa da zaten birseyler coktan bitmiş demektir.

Erkeklerin etrafı kolaçan etme merakı yani.
Konu sahibinin konusunu saptırmayayım dedim ama dayanamadım artık. Kendinizi ezdiriyorsunuz. Yazık etmeyin kendinize. Biraz özsaygınız olsun. "Erkeklerin etrafı kolaçan etme merakı" diye bir şey yoktur. En fazla gözle olabilir ve o bile pek çok insan için sorundur. Siz resmen, alenen aldatılmışsınız ve sineye çekiyorsunuz. Açıklamanız da "demek ki ben diğer kadından daha iyi bir kadınım ki bana geri döndü". Yazık.

Adam geri geldi oh ne ala havasında değilim. Ama hala ona karşı duygularım var.O benimle de olsa başkasıyla da olsa ilişkisinin ya da evliliğinin yürümeyeceğini biliyorum. Sadece incinmişlik duygusuna karşı beslenen intikam duygusu.Ben bu adamla bir gelecek planlamiyorum sonunu bu günden görebiliyorum çünkü.

SENİ ÜZMEK İSTEMEM AMA ARANIZDA GERÇEKTEN ASK OLSAYDI MESAFELER BİLE ENGEL OLMAZDI.İNSANLAR ZOR GÜNLERDE DE MANEVİ OLARAK YAN YANA DURMAK ZORUNDADIR YANLIZCA YAN YANA İKEN DEĞİL İŞTE O ZAMAN BUNUN ADI ASK DEĞİL ALIŞKANLIK OLUYOR VE İNSANLAR ZAMANLARDA ALIŞKANLIKLARINDAN VAZGECEBILIYOR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…