6 haftalık hamileyim kimse bilmiyor ne zaman söyleyeceğim?

Çok garanticiyim maalesef anı yaşayamıyorum bazen evde test yaptım eşime bile söylemedim önce doktora gittim kan verdim keseyi gördük öyle 2 gün sonra sürpriz yaptım Benim ailem çok çekirdek ama eşimin tarafı annesi ablası derken sadece orada 20 kişi öğrenmiş oluyor zaten akrabaya girmeden daha

Bende sanki o kadar da erken söylenir mi tamam tek hamile sensin diye düşünürler gibi geldi Ama çoğu kişi gebelik testinden sonra söylemiş demek ki olabiliyormuş
Benim çevremde şöyle oluyor genelde;
+ Ayşe hamileymiş
-Aaa kaç aylık?
+Adeti iki gün gecikmiş

5.haftada kan testini verdiğimiz gün söyledik ailelerimize çevreye duyurmayalim dedik ama 7.haftada tam kaynimin düğün gününde kusa kusa içim dışıma çıkınca herkes öğrenmişti
Bugün 6+0 oldum ve minik mide bulantıları daha 2-3 gündür başladı bakalım şimdilik ele verecek kadar kötü olmadım direniyorum

Tebrik ederim Allah sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin

Benim çevremde şöyle oluyor genelde;
+ Ayşe hamileymiş
-Aaa kaç aylık?
+Adeti iki gün gecikmiş
Gerçekten mi Şu kadar rahat olsam ve hiçbir şeyi düşünmesem keşke Ben haftayı bırak gün bile hesaplıyorum. Kalp atışını duyayım sonra 1 hafta daha bekleyeyim garanti olsun falan diye hesaplar yapıyorum

Q
Bende öyleydim. Bi yandan çok söylemek istiyorum bi yandan beklemem lazımmış gibi geliyor... Gün saymıştım dediğin gibi

Öncelikle çok tebrik ederim sağlıklı bir süreç geçirip sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Ben öğrendiğimde 4 haftalıktı heyecan şu bu derken dayanamadık söyledik ama özellikle eşim tarafında inanılmaz bir yayılma oldu o ona o ona falan derken en dış akraba bile duymuş bana çok denmişti 3 ayı bekle yada 3 aya yakın söyle öf ne alaka diyordum bebeğimin 6+5 te kalp atışı olduğunu gördük ama duymadık bir hafta sonra gel dediler o sıra tayin sebebi ile şehir değiştirdik 10 hafta olmuştum gittiğimde kalp atışı yoktu durmuştu malesef. Şimdi bunu size niye anlattım asla aynısı başınıza gelecek diye bir durum yok öncelikle içinizden geçeni yapmanız en önemlisi. Ha söyledim diye mi oldu tabi ki yüzde yüz böyle biseyde değil sonuçta sağlıksız gebelikti ve vücut atmak istedi. Yalnız inandığım şey nazar değmesin belki bu kadar çok insana yayılmasa duyulmasa böyle olmayabilirdi. Sonuçta akraba falan ama yüzümüze gülüp arkamızdan konuşmadıklarının garantisi yok veyahut en tatlı imrenme vs bile nazara sebep olabiliyor. Söyleyeceksiniz bile tembihleyip duyurmamalarını sağlayabilirsiniz. Dediğim gibi öncelik içinizden gelen. Umarım herşey gönlünüzce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…