• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

Şikayet edin denmiş. En az 30 kişilik sınıf gruplarında bir iki kişi sivrilse ne olacak , koca bir hiç kalacak , 4 sene birlikte okumak zorundalar üstelik.

Ek kitap konusuna karşı değilim, şikayet edilecek bir durum değil.

Devletin verdiği kitaplar bir iki sayfalık ayrılmış her konuya, yeterli olmuyor .

Ya sürekli fotokopi çekilip dağıtılacak ek olarak ya da kitap.

Ben öğretmen değilim ancak eğitimimden dolayı çoğu arkadaşım şu anda Doğuda öğretmenlik yapıyor. Köy okullarının çoğunun hali içler acısı. Hala soba yakan öğretmenler var. Kitaplığında bir kitap bile olmayan okullar var. Gördüğüm kadarıyla hepsi canla başla mücadele ediyor. Bağışçılar bulunuyor, duyuruyla yardım toplanıyor. Bunlar tabi ki ekstra şeyler öğretmenler bunları yapmak zorunda değil ama düşününce öğretmeninizin tavrı çok çirkin.

Onu almazsan çocuğun böyle olur, bunun parasını vermezsen çocuğun zorluk çeker vs. ne demek? Bu eşyalar alınırken velilerle istişare yapıldı mı? Fikirleri soruldu mu? Herkesin 300 TL'yi verebilecek durumu var mı acaba? Veremeyenlerin çocuğu ne olacak?

Herkes evladı için en iyisini ister. Durumu el verdikçe, öğretmen emrivaki yapmadıkça değil 300 tl 1300 tl bile verir insan ama bu şekilde değil.

Şok oldum mesajı görünce.
Mobilya dedikleri çocukların kitaplarını koymaları için dolap, yazıcı derslerde lazımmış. Vd. ne diyoruz cevap yok.

Öğretmen ben şahsi bilgisayarımı kullanmaya mecbur değilim, çocuklarınız geri kalır vs diyor.
Oha.
Tabiki şahsi bilgisayarını kullanmak zorunda değil ama geri bırakma gibi bir lüksü yok. Öğretmen olduysa imkansızlık içinde bile sistemden geri kalmayan öğrenciler var.
Ki bir eğitici olarak böyle tehdit vari bir cümle kullanamaz. İlçe milli eğitime şikayet edin

Benimde yeğenim ilkokul 2 de, öğretmen bir hafta içinde 200 TL vermeyen, o tarihten sonra hiç vermesin demiş.
Uslupler leş gerçekten.
Karı koca maaşlı çalışıyorlar, maaş gününden önce herkesin kenarda 300 500 u olmayabiliyor.
Yazık diyorum ne diyelim...

Benimde yeğenim ilkokul 2 de, öğretmen bir hafta içinde 200 TL vermeyen, o tarihten sonra hiç vermesin demiş.
Uslupler leş gerçekten.
Karı koca maaşlı çalışıyorlar, maaş gününden önce herkesin kenarda 300 500 u olmayabiliyor.
Yazık diyorum ne diyelim...

Öğretmen ek iş olarak tefeciliğe başlamış sanırım 🤔🤔 Ne olacakmış vermeyince vermeyenlerin çocuğunu mu kaçıracakmış tehdide bak, bir de trip atıyor.

Bu insanlar bu haddi nerden buluyor anlayamıyorum. Velilerde mi birlik yok, kimse sivrilmek mi istemiyor, yoksa milli eğitimin mi bir yaptırımı yok?

Maalesef öyle.
Öğrencilere davranışı hiç hoş değil.
velilerin korkmasina anlamiyorum okulun iyi yöne mi bakıyor ?
para vermese öğrencilere kötü mü davransin..
bizim zamanimizda sinif güzel olsun diye perde boya temizlik yaptık. para toplandi.
1 yıl sürdü sonra mezun...
bide sinav için 50 kuruş toplandığı...
sira değişikliği için 1 tl toplandığı
ordan şurdan para istedikleri bizde yaşadık devlette..
para versek de öğretmenlerden korkan öğrenciydik..
cetvelle elimize sert vurduğu zaman gidip anneme sölemedik.
tek ayakla tahtada bekledik..
daha neler..
şimdi mi bilmiyorum o devir çok güzeldir.

Ben öğretmenim ve böyle para isteme olmaz. Bence okula gidip okul müdürüne mesajı gostererek bilgi alın. İdarenin bilgisi dışında bir msj olabilir .

Şahsi b.sayarı kullanmaya mecbur değilse kullanmasın. Kimse ona b.sayar almak zorunda değil. Notlar falan sisteme nasıl giriliyor. Okul sağlasın o zaman.. Biz neyin vergisini veriyoruz anlamıyorum.

Bizim zamanimiz da ilkokuldayken sinifimiza bilgisiyar almıştık. Tabi bunu önce size söyleyeceklerdi

Ben de şok oldum.
Sınıfa dolap alınmazsa çocuklarınız ağır çantaları taşımaya devam eder. Diyor öğretmen.
Üstelik -bence kasıtlı olarak- tüm kitapları ve defterleri ilk günden beri taşıtıyor çantalarında.
Iyi niyetli bulmadım ben bu tavrı. Arkadaşımın kızı devlet okulunda,öğretmeni toplantı yaptı kitap taşımasınlar diye en uygun fiyatlı olarak çanta aldılar. Okulda bırakılıyor o çanta,hatta velilerden biri gitti aldı uygun fiyat aldıkları bir yerden,faturası geldi ödendi kimsenin aklında soru işareti kalmadı.
Tamam okullarda eksikler var bunu artık biliyoruz hepimiz ama bu şekilde isteyemez.
Birde heryerde duyuyorum bu mevzuları,4 senede 1 yenisi mi alınıyor anlamadım. Bu kadar mı kalitesiz bu alınanlar? Gidip sorsanız ilkokuldan mezun olmuş birinin ailesine onlarda 1.sınıfta aldık derler eminim.

Ben öğretmenim ve böyle para isteme olmaz. Bence okula gidip okul müdürüne mesajı gostererek bilgi alın. İdarenin bilgisi dışında bir msj olabilir .
İdarenin haberi var

Iyi niyetli bulmadım ben bu tavrı. Arkadaşımın kızı devlet okulunda,öğretmeni toplantı yaptı kitap taşımasınlar diye en uygun fiyatlı olarak çanta aldılar. Okulda bırakılıyor o çanta,hatta velilerden biri gitti aldı uygun fiyat aldıkları bir yerden,faturası geldi ödendi kimsenin aklında soru işareti kalmadı.
Tamam okullarda eksikler var bunu artık biliyoruz hepimiz ama bu şekilde isteyemez.
Birde heryerde duyuyorum bu mevzuları,4 senede 1 yenisi mi alınıyor anlamadım. Bu kadar mı kalitesiz bu alınanlar? Gidip sorsanız ilkokuldan mezun olmuş birinin ailesine onlarda 1.sınıfta aldık derler eminim.
Aynısını ben de sordum.
Nasıl 4 senede kullanılamaz hale geliyor diye?
Cevap yok.

Öğrenci dolabı (75), perde (25) , set (50) i htiyacı için kişi başı 150 tl tuttu bizim.
Sizin diğer 150 tl nereye gidiyor onu öğrenmeniz gerekiyor bence.

Öğrenci dolabı (75), perde (25) , set (50) i htiyacı için kişi başı 150 tl tuttu bizim.
Sizin diğer 150 tl nereye gidiyor onu öğrenmeniz gerekiyor bence.
Yazıcı vd varmış. Ve diğerleri ne bilmiyoruz.

MEB ödenek veriyor okullara , harcamalar oradan yapılır. Eğer idare nin haberi var ise bulunduğunuz il milli eğitim yada ilçe milli egitim müdürlüğüne giderek durumu arz edin. Tavsiyem bir kaç veli ile giderek durumu bildirmeniz daha yararlı olacaktır. Öte yandan şunu da belirtmek isterim; gerçekten okulun ihtiyacı olabilir ve ödenek yetersizdir. Bu gibi durumlarda veliler ile toplantı yapılarak içinde bulunulan durum ve maddi destek beklendiği açıklanır. Msj ile iletişim kurmak hiç etik değil.

MEB ödenek veriyor okullara , harcamalar oradan yapılır. Eğer idare nin haberi var ise bulunduğunuz il milli eğitim yada ilçe milli egitim müdürlüğüne giderek durumu arz edin. Tavsiyem bir kaç veli ile giderek durumu bildirmeniz daha yararlı olacaktır. Öte yandan şunu da belirtmek isterim; gerçekten okulun ihtiyacı olabilir ve ödenek yetersizdir. Bu gibi durumlarda veliler ile toplantı yapılarak içinde bulunulan durum ve maddi destek beklendiği açıklanır. Msj ile iletişim kurmak hiç etik değil.
Kimse gelmez ki benimle.
Sınıf annesi ve birkaç veli canhıraş savunuyor bu durumu.

Back