- 29 Mart 2018
- 13.209
- 46.516
- 548
- 26
Aaa ben onu atlamışım. Mobilya yenilemek için mi para verilecekmiş. Bu biraz gereksiz geldi açıkçası.Kimseyi yermedim. Tamamen yanlis anladiniz. Sadece zoruma gidenleri soyledim. Yasadiysaniz beni cok daha iyi anlamaniz lazimdi. Bir tarafta ne sartlarda calisan biz diger tarafta mobilya yenileyenler. Bu insanin zoruna gider. Ben olsaydim o siniftan mobilya icin para toplayacagima gercekten bir koy okuluna yardim toplardim. Kardes okul bulurdum. Fuzuli yere harcanan para soz konusu. Kaldi ki kimse okula mobilya almak zorunda degil. Yazdiklarimda aslimda bunu da kastettim. Bombos sinif icin bile veliden 1 kurus almadim dedim. Batida olsam yine almam hocam. Cunku mecbur degil veli okula masa sira almaya.
Cogu konuda da meslektaslarimi savunurum burda ben. Ancak bu para toplama olaylari bazen gercekten cigrindan cikiyor. Fotokopi,temizlik, kalem parasi falan bunlar icin tamam toplansin. Hepimiz isteriz ki bunu veli karsilayabilsin. Cunku neticede kendi cocuklari kullaniyor. Bunda birsey yok. Ben mobilya, bilgisayar,yazici,prejeksiyon falan filan icin 6bin lira masraf cikarana kizdim. Kaldi ki kimsenin fikri bile sorulmamis. Direkt su kadar para vereceksiniz denmis.
Dahasi kimi ogretmen bir takim istekleri icin almazsan cocugun geri kalir demis. Ben sahsi bilgisayarimi kullanmak zorunda degilim demis. Falan filan... Mumkun mu bu ogretmenim? Hangi ogrenciniz kaynak kitap almadi diye geri kaldi sizin ? Ya da bilgisayari yok diye ogrenemedi? Sizce bunlar ne kadar etik? Ne kadar vicdani? Ben bunu sorguladim. Bunlari aldiran ogretmen kotudur demedim ustelik. Ben aldirmadim dedim.
Hicbir veli sira masa bilgisayar parasi vermek zorunda degil hocam. Eski siralar tamir edilip onlarda oturunca ne oluyor? Gercekten zorluk cekmez bir ogretmen olarak siz bunlari dogru mu buluyorsunuz?
Ayrıca Caspercım söylediğinin her kelimesine katılıyorum, gerçekten bu kadar zor durumda olan okullar varken yenileme yapmak yerine başka okullara "kardeş okul" olmalı. Hadi bu da olmuyor, en azından durumu olmayanlara kitap kırtasiye desteği falan sağlanabilir. Benim okuduğum okulda durumu olmayan öğrencilere öğretmenler aralarında para toplayıp kırtasiye malzemesi, bot mont falan alırdı. İşte o öğretmenler iyiki var.