Forum boyunca yorumlarınızı okudum. Aslında sizde devletin eğitime ayırdığı bütçe konusunda şikayetçisiniz. Evet bende aynı şeyi düşünüyorum. Ama devlet eğitim için gerekli meteryalleri sağlamıyorsa bunun muhattabı öğretmen değil. "Veli bunu yapmak zorunda değil" demişsiniz, evet bence de öyle. Ama devlet yapmıyor işte ve bugün Avrupa ülkelerinde bunlar neredeyse her okula temin ediliyor. Eğer bende 4 senede bir kez yüklü görünen bu parayı ödeyip, bu imkanları alabileceksem neden almayayım. Keşke Finlandiya modeli bir eğitim sistemi olsa, ama yok işte. Doğu'da öğretmenlik yapmışsınız, pekde güzel şeyler yapmışsınız. Tebrikler ve teşekkürler.
Ama anaokulu eğitimi ile ilkokul, ortaokul, lise eğitimi aynı değildir. Siz anaokulu öğretmenisiniz, tabi ki kaynak kitaba ihtiyaç duymazsınız. Hiç bir branş öğretmenleriyle MEB kitaplarının yeterliliği hakkında konuştunuz mu? Konuların bir iki sayfa ile resmen geçiştirildiği hakkında fikriniz var mı? Bu kitapta verilen bilgilerle, ortak sınavlarda ki soruların çeliştiğini ve o ortak sınavların çocuklarımızın hayatlarını etkileyecek sınavlar olduğunu. Buralara girersek işin içinden çıkamayız.
Ayrıca anaokulu öğretmeni iseniz, çocukların işitsel, görsel, deneyimleyerek öğrenme farklılıkları hakkında da fikriniz vardır. Buna rağmen görsel ve işitsel öğrenmeyi destekleyen pc, projeksiyonu nasıl gereksiz görürsünüz. Çok gezen mi, çok okuyan mı diye bir söz var. Çok gezenin aklında kalır, çünkü bilgiyi görsel ve işitsel olarakta hafızasına kazımıştır. İnanın buraya "hemen öğretmeni şikayet edin, asın kesin" diyenlerin bir çoğu maniküründen, marka çantasından, otel tatilinden geri kalan tipler değildir. Ama malesef insan olarak adaletli olup muhakeme yeteneğimizi geliştirmek yerine "hüüüloğğ" psikolojisine girmek, düşünmekten daha kolay geliyor. Okullarda yönetim her toplantıda çocuklarınız okula telefon getirmesin getirecekse de tuşlu telefon getirsin diyor. Demek ki ortaokul, ilkokul seviyesinde ki çocukların bile ellinde akıllı telefonlar var ki bu uyarı yapılıyor.
Çocuğuna marka ayakkabı, lisanslı çanta al, full özellikte akıllı telefonu eline ver, avm ler her haftasonu tıka basa dolsun. Ama iş eğitime gelince öğretmen pc istemiş, hadi taşlayalım. Her işin iyisi kötüsü vardır. Uslübunu, tarzını beğenmediğimiz insanlar her meslekte var. Burdaki yorumlarda bile, resmen öğretmene nefret kusan, mahalle ağzıyla konuşan tipler var. Çünkü yapıları bu, araştırmadan, bilmeden, kendine kusur bulmadan karşı tarafa saldırmayı seçerler. "Ne akıllı tahtası, öğretmen totosunu kaldırsın bi zahmet" diye bir yorum bile okudum. Ne çirkin bir üslup. Sanki araştırmış, gereksizliğini emin olmuşta böyle bir yorum yapmayı kendisine hak görüyor. Akıllı tahta denilince aklına, öğretmenin oturduğu yerden telapati yöntemiyle yazdığını falan sanıyor heralde. :)))
Ben Batı'da yaşıyorum Doğu'da değil. Eşimde bende üniversite mezunuyuz. Çocuklarımızın geleceği ile ilgili hedeflerimiz var ve bunları çocuğuna aşılamaya çalışan ebeveynleriz. Eğitimleri için vaktimden, maddiyatımdan, sosyalliğimden fedakarlıklar yapıyorum. Doğu'da ki çocukların projeksiyonumu var, benimkide yetinsin işte kafasında olmadım hiç bir zaman. Mümkün olduğunca çocuğum için şartları iyileştirmeye çabaladım. Bir yardım kampanyası varsa, orada ki çocuk içinde elimden geleni yaptım. Hatta bize 4.senenin sonunda öğretmenimiz, eşyaları ne yapalım diye sordu, oylama yaptı . Buradaki velilerin şartları daha iyi, onlar da kendilerine yeniden yapsınlar diyerek Doğu'da bir okula gönderdik.
Kısacası bir sıra bir kuru tahta dönemi bitti artık. İşimize gelince milletin aya gönderdiği uyduyu alkışlayıp, biz de niye yok diyoruz. Ama 70-80-90 lı yılların eğitim tarzını 2019'a uyarlamaya çalışyoruz. O zaman evlerinizde ki internete tık diye bağlanan lcd tv lerinizi kaldırıp, tüplü tv leri koyun samimiyetiniz inandırıcı olsun. Üzerimize giydiğimiz kıyafetler, saç baş modası bile değişiyor. Teknoloji, bilim sürekli yenileniyor. Velhasıl devletin eğitime sağladığı imkan değişmiyor, bu konuda şikayeti olan gitsin oraya yapsın şikayetini. Günde 30-40 çocukla uğraşan öğretmenleri rahat bırakın mesleğine odaklansın. Çocuğu eğiten o ileride övünen siz olmayacak mısınız?