Şu sınıf annelerinin egosu !Kimse gelmez ki benimle.
Sınıf annesi ve birkaç veli canhıraş savunuyor bu durumu.
Sanırsın beyaz saraya çıkmış trampla iş yapıyorlar
'te allam:)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu sınıf annelerinin egosu !Kimse gelmez ki benimle.
Sınıf annesi ve birkaç veli canhıraş savunuyor bu durumu.
Aynen öyleŞu sınıf annelerinin egosu !
Sanırsın beyaz saraya çıkmış trampla iş yapıyorlar
'te allam:)
Yok bir maaş değil 12 aylik maaş yatıyor .... Ne yazık ki 1180 TL bu senenin Eğitime hazırlık ödeneği .Kırtasiye parası değildir o .Konumuza gelirsek istenen para çok fazla ve öğretmenin taviri çok yanlış.Ben olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsın
Bu konuyu kesinlikle müdür ile konuşmalısınız kimse 300 lira gibi yüksek bir meblağ vermek zorunda değil bir de emrivaki yapılmış, önceden sizleri bir araya getirip toplantı yapsa fikirlerinizi ve onayınızı alsa hadi yine bir nebze tamam denir, bu o kadar saçma bir durum ki. Size sorulmadan nasıl harcamayı yaptıysa yine sizi dahil etmeden ödesin o zamanKeşke bu konu gerçek olmasa.
Başka okuldaki velilere sordum. Onlardan toplanmamış mesela böyle yüklü miktarlar.
Ben de aynı fikirdeyim.Bu konuyu kesinlikle müdür ile konuşmalısınız kimse 300 lira gibi yüksek bir meblağ vermek zorunda değil bir de emrivaki yapılmış, önceden sizleri bir araya getirip toplantı yapsa fikirlerinizi ve onayınızı alsa hadi yine bir nebze tamam denir, bu o kadar saçma bir durum ki. Size sorulmadan nasıl harcamayı yaptıysa yine sizi dahil etmeden ödesin o zaman
Sınıfın mevcudu kaç, siz hariç tüm veliler mi tamam dedi?Ben de aynı fikirdeyim.
Diğer velilere de söyledim ama kimse destek çıkmadı bana.
Öğretmenle konuştular ikna oldular.
Sana göstermediği harcamadığını anlamına gelmiyor... şahsen biz iki öğrencimizi dersaneye yazdırdık ve kendisi bile bursla gittiğini sanıyor bizim verdiğimizi bilmiyor... tahta kalemi aldım ve 20 öğrenciye ücretsiz ek kaynak aldım... hepsi bunların promosyon olduğunu sanıyor... bilmediğiniz seylere yorum yapmayın... ayrıca o para öğretmenin kendi kırtasiye hazırlığı için yıl boyunca biz de bir sürü kitap kağıt defter tahta kalemi önlük ek kaynak bir sürü şey alıyoruz çocuklara harcanmak zorunda değil kırtasiye parası yapıyorsak vicdanımızdan yapıyoruz... okullara da devlet bir çok şeyi vermiyor seçime ya da diyanete giden ödenek okullara gelmiyor... gelen devlet kitapları ile de iddia ediyorum hiçbir öğrenci hiçbir üniversiteyi kazanamaz içi boş sırf birileri para kazansın diye dağıtıyor devlet gerçekten eğitime fayda olsun diye değilBen olsam kuruş vermem.Yanlışda biliyor olabilirim ama öğretmenlere okul açıldığında neredeyse bir maaş kadar kırtasiye parası yatıyor.Arkadaşlarımdan o parayı çocuklar için harcayanını görmedim daha.Demek devletin durumu var bi zahmet eksikleri de alsın
Öğretmenlere verilen ödenek maaşın tamamı kadar mı! Siz cidden bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen. Meslektaşımın da dediği gibi o ücret öğretmenlerin yıl boyunca yapacağı harcamalar için, ki totale vursak üçte biri bile yapmaz yaptığımız harcamaların. Kim neye ne kadar harcıyor nereden bilip tüm öğretmenlere bu durumu genelliyorsunuz onu da hiç anlamadım.
Elbette çocuklara yapılan harcama lar okul için çok gelmemeli ama şuan ilk okuldan mezun olan öğretmenimiz perdelerde sıkıntı olmadığı halde 4 senede 3 kez stor perde değiştirdi böyle gereksiz harcamalar da mevcut yaniBen de bunu anlamıyorum.. hoca cebine mi atacak parayı. Elinizdeki telefonlara binlerce para veriyorsunuz. 300 lira mi çok geldi. Belki 1. Sınıftan 4 e kadar kullanacaklar. Buraya yazmak bile ayip bence.
Sizin bu yazdıklarinozdan sonra şunu düşündüm keşke bu ödenek için bişey yapabilsek bir yerlere basvurup sesimizi diuyurabilsek falandevlet okullarında öğretmen para talep edemez ediyorsa da bu büyük bir yanlıştır.. önce öğretmenle konuşun anlamazsa gerekli yerlere bildirirsiniz.ancak bazı arkadaşlar devlet okullarına oluk gibi para geldiğini sanıyor galiba. okulumda 1 kuruş para yok birçok okul da bu durumda. ülke olarak batıyoruz arkadaşlar. 3 yıl önce her hafta her öğrenciye en az beşer kağıt test verirken şimdi bir tane veriyorum az soru çözünce olan çocuklarımıza oluyor konuyu yarım anlıyor belki de. laboratuvarlarda malzeme yok alamıyoruz deney yapamayan çocuk kimyayı biyolojiyi fiziği nasıl öğrenecek? eğitim ödeneğinden bahseden olmuş. eğitim ödeneği dediğiniz öğrencilere, kağıt kitap... sınıfa, yazıcı klima akıllı tahta vs. almamız için verilmiyor bize.devlet, birçok kurumda yeniliğe gitmeli milli eğitimde de tabi ki... devlet, maddi durumu kötü olan veliler hariç her yıl velilerden belli bir miktar para talep edilmeli, taşımalı eğitim bitmeli ve ders kitapları da paralı olmalı. tabi bunların hepsinden önce okullar yaşanabilir zevk alınabilir hale getirilmeli, mesleki eğitim düzenlenmeli, disiplin meselelerine çözüm bulunmalı. finlandiya usulü gelmeli....daha çok sorun var içinde olsanız anlarsınız.
Konuşun hocayla. Eksikleri veliler ve öğretmen birlikte belirleyin. Ama devlet okulu para verilmez diyip imkansızlıklar icinde on numara eğitim beklemesin kimse. İmkanları hep birlikte arttıracağız.Elbette çocuklara yapılan harcama lar okul için çok gelmemeli ama şuan ilk okuldan mezun olan öğretmenimiz perdelerde sıkıntı olmadığı halde 4 senede 3 kez stor perde değiştirdi böyle gereksiz harcamalar da mevcut yani
Nasıl yani? Daha önce mesaj yazdınız mı tam anlayamadım, ödenek için ne gibi bir şey yapmak istiyorsunuz?Sizin bu yazdıklarinozdan sonra şunu düşündüm keşke bu ödenek için bişey yapabilsek bir yerlere basvurup sesimizi diuyurabilsek falan