6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

arkadaşlar çalışma ve sosyal güvenlik bakanı kadın istihdamını düşürür diye karşı çıkmış sonrasında bir komüsyon kurulmuş ve başka ülkelerde nasıl diye inceleme yapıyorlarmış sonuş onların kararına bağlı anlayacağınız inş beklediğimiz gibi olur...

kızlar birşey sorucam doğum yaza gelirse örneğin ağustos.. yaz tatili olduğu için doğum öncesi izni kullanmamıza gerek olmuyor,doğumdan sonrasına birleştirebilir miyiz? normalde çalışırken birleştirilebiliyo ama tatile denk gelince olur mu acaba?

canım sanırım öğretmensin. malesef olmuyor diye biliyorum ben

Kaynağı nedir bu haberin?

dogum öncesi 8 haftalık izninin 5 haftasını dogum sonrasına aktarabiliyorsun sadece 3 haftalık kısmı aktaramıyorsun...
ama ögretmenlerin nasıl olur bilmiorum .
yazın sonuçta idari izinli oluyorsunuz...
meb insan kaynaklarından ögren istersen ....

olaya bakın arkadaşlar ya, ne için kafa yoruyoruz hamile halimizle, daha dünyaya gelmeyen bebeklerimizin kaygısını yaşıyorur, bu kaygı bize yaşatılıyor. ne kadar kolay değil mi 3 çocuk sahibi olun demek başkalarına göre ... bu çocuklar nasıl ve ne şartlarda büyüyecek kimsenin umrunda değil. yazık günah bizlere, kendimizi geçtim, dünyaya gözlerini açacak bebeklerimize ...

Evet bunlara biz kafa yoruyoruz çünkü asıl kafa yorması gerekenlerin kızları karıları mesaili çalışmıyor.Çoğu ev hanımı, birbirlerine günlere gitmekteler genelde, çalışan da aile şirketidir, ahbap firmasıdır, biryerlerde istediği gibi esnetebileceği , istediğinde işe bile gitmeyecegi şekilde rahat çalışıyor.

Son 3 haftayı da aktarabilirsiniz.Daha önce de yazmıştım.Eskiden erken doğum halinde son 3 haftalık izninizi kullanmasanız dahi yanıyordu.Şimdi örneğin son mesai gününüzü bitirdiniz ertesi gün doğum yaptınız(sezeryan ya da normal farketmez) diyelim kullanmadığınız tüm günler ekleniyor.Açıkçası doğru bir değişiklik oldu.Çünkü doğum olayının ne zaman gerçekleşeceği belli olmuyor.Bari bunun stresini yaşamayalım.

kızım 1 yaşına girecek hanımlar yakın zamanda doğum yaptım öğretmenim son 3 haftaya kadar çalıştım.izne ayrıldım 1 hafta sonra normal doğum yaptım kalan 2 haftamı doğum sonrasına eklettim sorun olmadı.bu yeni çıkan haberler beni heyecanlandırdı inşallah doğum sonrası 16 haftaya çıkar.2.yi düşünmeye başladım:)son 3 haftaya kadar riskli bir durum yoksa Allaha tevekkül edin çalışın sonra 16+5 haftayı bebeğinizle kullanın inanın bebeğinizle fazladan geçireceğiniz 1 gün bile çok değerli

bebeğinizle sağlıklı mutlu günler dilerim. şu doğum izinlerini nasıl ekletiyoruz kullanmadığımız günleri. özellikle doğumdan sonra yapmamız gerekenleri açıklayabilirseniz çok mutlu olurum. bende son 3 haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. 2. hamileliğim olacağı için sezeryan olacak ve 2 hafta falan önce olucak muhtemelen ve doğumdan sonra tam olarak neler yapmamız lazım bilemiyorum .

bende öğretmenim ve bu yasa taslağının 2013 te yürürlüğe gireceğini duymustum.

doğum tarihim 8 aralık gözüküyordu. 14 kasımda okuldan ayrıldım.sonra erken doğum oldu.29 kasımda doğum yaptım 2 haftayı doğum sonrasına ekledi. bu işlemleri hastanedeki sekreter halletti cnm biz söyledik tabiki erken doğum oldugunu gün gün hesapladık uyardık doğumdan sonra sekreter doğum sonrası raporu hazırlıyor eşime verdi eşimde okula götürdü

teşekkürler canım bunu öğrenmem iyi oldu

inşallah çıkar yasa, tahminler kasım sonu komisyondan çıkacağı yönünde 2013 e kalmaz kabul olur diye düşünüyorum.

evvettt, az önce öğretmenler odasında arkadaşımın birisi bu sorunu yanıtladı, aktarabiliyormuşsun:)

dogumoncesı 8 haftalık ıznımız var ya mesela ben 38.haftada dogum yapsam 2 haftalık ıznımı dogum sonrasına aktarabılıomuyum acaba bılen varmı?

evvettt, az önce öğretmenler odasında arkadaşımın birisi bu sorunu yanıtladı, aktarabiliyormuşsun:)
Rehberoz arkadaşın da dediği gibi aktarabiliyorsunuz..
dogumoncesı 8 haftalık ıznımız var ya mesela ben 38.haftada dogum yapsam 2 haftalık ıznımı dogum sonrasına aktarabılıomuyum acaba bılen varmı?
Evet arkadaşım kendimden biliyorum aktarabiliyorsunuz..

bir an önce 6 aya çıksa:S mayısta 1 ay için okula dönmek yerine gelen ücretli öğretmen dönemi bitirmeden derslere dalmak ayrı dert, bebeği bırakmak ayrı dert, offfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…