• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

kızlar bende bu olayı devamlı takip ediyorum moralinizi bozmak istemem ama çalışma bakanlığı karşıymış bu duruma iş gücünü etkiler diye inşallah en kısa zamanda olumlu bir hbr alırsak paylaşalım

Kızlar siz gordunuz mu bilmiyorum ama meclisin sitesine baktım şimdi.10 ekimde bir teklif verilmiş bu konuyla ilgili.kahramanmaraş milletvekili mesut dedeoğlu tarafından.doğum öncesi 12 doğum sonrası 12 hafta olması için.yine son üç haftaya kdr calisip önceki iznini doğum sonrasina aktarabilmemiz ve erken doğum olursa da doğum öncesi iznin kullanilamayan bölümünün de aktarılması hususunda..tbmm sitesinde son 10 günlük tasarı ve teklifler bölümünde 3.sayfada bulabilirsiniz.yeni bir teklif biraz umitlendim sanki..

Annem yeğenime bakmak zorunda kreşe başlayana kadar yani 1,5 yıl. benim bebeğime bakabilmesi için bu süreyi beklemem lazım. beklemeyip ücretsiz izne çıksam ya da bakıcı tutsam hem maddi olarak çok sıkışıcaz hem de bakıcılardan tedirginim. 6 ay olsa hemen bebek yapar annem boşa çıkana kadar ben bakarım. yoksa bebek başka bahara.ooof offff. gerçi bu ay hamilelik konusunda şüphem var ama bi yandan çok çok isterken bir yandan kim bakıcak nasıl olucak diye endişeleniyorum

Onu ben Ocak'tan sonra diye duydum da kimden duydum hatırlamıyorum. Bütçe den dolayı falan demişti.

ben de 32 haftalık hamileyim köy öğretmeniyim duyunca çok sevinmiştim hem köy yollarını çekmeyecem hem de bebeğimi kış günü bırakmayacam diye ama görünen o ki milletin kafasını bulandırıp gündemi meşgul ettiler şimdi başka şeylerle uğraşıyorlar bütçe de bu sene açık vermiş herhalde 2013 te onaylanır bu durum ama en azından erken doğum ihtimalinde yanan günleri doğum sonrasına atmamıza izin verseler çok arkadaş öyle mağdur oldu iki hafta iki haftadır sonuçta..

Yasanın çıkacağı yok.Keşke umutlandırmasalardı.Ha çıktı çıkacak derken bebeğimin 6 ayının dolmasına 1 ay kaldı.Buarada zaten erken doğum halinde kullanamadığınız günler doğum sonrasına yanılmıyorsam yaklaşık 1,5 yıldır aktarılıyor.Benim sezaryenden dolayı kullanamadığım 11 gün sonraya aktarıldı.Eskiden aktarılamıyordu artık aktarılıyor.O yüzden erken doğum yaparsam nolur diye düşünmeyin,günleriniz yanmıyor...

acaba farklı illerde farklı uygulamalar mı söz konusu çünkü arkadaşım eylülde doğum yaptı 38.haftada ama eklemesine izin verilmedi.ama madem böyle bir uygulama var emsal gösterebiliriz o zaman sağol canım.

kızlar bir de demin eğitimhane de gördüm yasanın görüşülmesine başlanmış bilmem ne komisyonundaymış ordaki arkadaş kasımın sonuna kadar yetişir onaylanır diyordu hatta adres bile vermiş takip edelim diye.

acaba farklı illerde farklı uygulamalar mı söz konusu çünkü arkadaşım eylülde doğum yaptı 38.haftada ama eklemesine izin verilmedi.ama madem böyle bir uygulama var emsal gösterebiliriz o zaman sağol canım.

kızlar bir de demin eğitimhane de gördüm yasanın görüşülmesine başlanmış bilmem ne komisyonundaymış ordaki arkadaş kasımın sonuna kadar yetişir onaylanır diyordu hatta adres bile vermiş takip edelim diye.

linki yazar mısın , ben de takip etmek istiyorum ...

Erken doğum halinde günlerin aktarılması hususunda farklı uygulama yapılması söz konusu olamaz.Erken doğum halinde kullanılamayan sürelerin daha sonraya aktarılacağı torba yasayla kabul edildi.657 sayılı yasanın 104. maddesinin A bendine bu husus eklendi.Zaten doğum yaptığınızda hastane tarafından size verilecek raporda işte ..... adlı kişi ..... tarihinde doğum yapmıştır.Erken doğum nedeniyle kullanamadığı ....... gün ve ..... annelik süresi boyunca istirahatı uygundur diye.O kadar çok torba yasa çıktı ki açıkçası bunun ne zaman meclisten geçtiğini hatırlamıyorum.Ben de bir kurumda avukatım.Olur da kurumunuz erken doğum nedeniyle günlerinizi aktarmazsa hastane tarafından verilen rapor ve ilgili yasayı gösterirseniz sıkıntı çıkarmazlar.Torba yasaları takip etmek çok zor.Belki arkadaşınız için hata yapılmış dahi olabilir veya da yasa çıkmadan doğum yapmıştır.Keşke şu ücretli 6 aylık izin çıksa da bebeklerimizle daha fazla vakit geçirebilsek.Süt veren annelerin duası kabul olurmuş derler.Umarım dualarımız kabul olur.Belki bizim için az bir süre kaldı ama bari daha doğum yapacak sizler için çıksın.İnsan bebeği olunca hayata,etraftaki bebeklere daha farklı gözle bakıyor.Hepsi birer melek.

Back