• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

bugun sabah haberlerinde hamile mahkumların 2 ay öncesi 6 ay sonrası izinli çıkarılacağı haberi vardı belki bizimki de gundeme gelir.

bende bu doğum iznini bekleyenler arasındayım. inşşallah hemen sonuçlanır. bir bakan yakalayabilsem tvde mail atıp soracam bu soruyu. . .

doğum izni mücadelesi diye facebok sayfası var orada birisi meclisi aramış o doğum izninin hiç konuşulmadığını, çıkmasının çok zor olduğunu söylemişler.yani komisyonu boşuna bekliyoruz illede çıkacak diye bir şey yokmuş:((zaten benim iznim 10 aralıkta bitiyor çıksada beni etkilemiycek sanırım ama bence bu mücadeleye devam edelim memurun haklarını elinden alma söz konusu olunca hemen kanun çıkarıyorlar ama bunda ses yok hala bu işle ilgilenenlere mail atalım tbmm sayfasında var adresleri bence doğum izni mücadelesine üye olun belki sayı çoğalırsa sesimiz duyulur.Allah yardımcımız olsun...

arkadaşlar bakan fatma şahin twitter da bugün 15.00-15.45 arasında sorularınızı bekliyorum diye twitt atmış.. Ona yazalım belki bir cevap verir...

ben yazdım ama cevap veren yok.. biraz baktımda sorulara çalışılmayan yerlerden gelenleri cevaplamıyor gibi:44:

arkadaşlar cevap yazdı yani şahsıma değil ama olsun maksat hasıl olsun =)

"@FatmaSahin_ASPB bakanım mrb.. hamile memurların doğum sonrası izinleri nasıl olacak acaba.. 6 aya cıkacak gibi bir öylenti var..

Konuya ilişkin olarak ilgili Bakanlıklarımızla çalışıyoruz. Bu ay içinde önemli bir toplantı yapacağız. Sizleri bilgilendiririz."

arkadaşlar cevap yazdı yani şahsıma değil ama olsun maksat hasıl olsun =)

"@FatmaSahin_ASPB bakanım mrb.. hamile memurların doğum sonrası izinleri nasıl olacak acaba.. 6 aya cıkacak gibi bir öylenti var..

Konuya ilişkin olarak ilgili Bakanlıklarımızla çalışıyoruz. Bu ay içinde önemli bir toplantı yapacağız. Sizleri bilgilendiririz."

Bu sefer de Aralık sonunu mu bekleyeceğiz? Çıksa bile daha 2-3 aydan önce çıkmaz gibi o zaman, devletin bu hızıyla....

kızlar dua edelimde kabul edilsin vala süper olur çooook mutlu olurum heralde şanslı anneler oluruz o zaman

inşallah.. yıl bitmeden şu yasa bir geçse.. umarım bekleyen herkes bu yasadan faydalanır.

insallah yılbasına kadar cıkar ve ınsallah memurlara dıye ayrım yapmazlar yoksa gercekten mahkemeye vericem

Aynen ben de, nefret ediyorum bu ülkede bazı hakların memurlara verilip işçilere verilmemesinden. Aynı ülke vatandaşı değil miyiz, aynı vergiyi ödemiyor muyuz, aynı sgk'ya tabi değil miyiz ? Bi kanun çıkar, memurlar paşa paşa yararlanır, işçi statüsündekiler aval aval bakar, iç çeker. Memur 2 sene ücretsiz zin alır, işçi 6 ay. İşçinin çocugu memurunkinden daha mı az ihtiyaç duyuyor annesine? Memurun çocugu 4 kat daha mı kıymetli? Nerede 6 ay, nerede 2 yıl. Bence asıl bunun için ayaklanılmalı.

Back