Özel sektör çalışanları için de geçerli mi bu durum?
Bir de işverenler hayatta doğum öncesi 2 ay doğum sonrası 6 ay ücretli izin vermez. İşten çıkarmalar artacaktır bu durumda malesef
DOGUM parasını sgk verıyor. sırket vermesın sgkdan alırız o zaman.ayrıca sırket cıkarmak ıstersede tazmınatımızı ıkı katı oder cıkartır. duzenlemeyı yapsalar haklarımızıda korurlar. aslında calısanlar bıraz bılınclense sırket sahıplerı kılımıza dokunamaz. bırcok hakkımızı bılmedıgımız gıbı hakkımız olanıda korumayı maalesef bılemıyoruz.
Bütçenin açıklanmasından sonra çıkarsa çıkar o da ancak 2013 mart gibi filan...ama ben çok umutlu değilim en azından 37.haftaya kadar çalışmaya calisacagim..hiç değilse doğum sonrası 13 hafta iznim olur..Turkiye'de olduğumuz için avrupaya göre çok sanssiziz
benim pazartesi günü 32+0 oldu oğluşum.gidip aktarma raporu aldım 5 hafta daha çalışabilir diye. Haftaya zaten bayram ayrılmak istemedim boş yere 6 günüm gitmesin diye. Ama 37. Haftaya kadar dayanabilir miyim bilmiyorum açıkçası. Bayramdan sonra bir hafta daha çalışıp 35+0 da ayrılmayı düşünüyorum izne. Masa başında çalışıyorum çalışma saatlerim 8.30 - 17.30 hafta sonum tatil ama yinede zorlanıyor insan. Eğer bu izin olayı çıkarsa özel sektörede olur değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?