• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

bende 25 haftalık hamileyim bende senin gibi dört gözle onaylanmasını bekliyorum süt izni 2 saate cıkacak doğum iznide 6 aya ama inşallah hemen onaylanır :))

arkadaşlar ben 6 aylık hamileyim ve memurum çalışıyorum.2 gün önce kürtaj yasası ile ilgili taslak haberlerini okudum taslak içinde 6 aylık üçretli doğum izni varmış bu bize yetişirmi acaba galiba TBMM açılınca onaylancak 1 Ekim de yani inş yetişir merak ettim sizce nasıl olur.

bende 31 haftalığım sonlara yaklaşırken bu yasayı dört gözle beklıyorum bebeğimizle daha fazla vekıt geçirmek bizimde hakkımız ama bu durumda memur işçi ayrımınıda kaldırsalar çok ıyı olur anne her zaman annedır statusu ne olursa olsun memur olanlar zaten 3 saat süt iznini hemde 15 ay kullanıyor ya bizim gibi işçi olup asgari ücretlıler maaş alamıyoruz rapor parasınıda ne zaman yatırırlarsa süt izni 1,5 saat ve yaşına girince bitiyor

Bayanların çalışma hayatında daha fazla olmasını destekleyip doğum iznini 2 ay vermek çok saçma elbette.
Ben de memurum ve bu yasanın çıkmasını 4 gözle bekliyorum.
2 aylık bebeği bakıcıya bırakmak içimi sızlatıyordu.

yasa ne zaman görüşülecek umarım bizede yetişir
ücretsiz izin alamıyorum tayin yüzünden
hayırlısı olsun hakkımızda

Benim bebeğim 3 aylık, iznim bitti:43:Bugün de gidip yıllık izin aldım.Acaba yasa hakkında bir gelişme var mı ve yasa çıkmadan önce doğum yapan anneleri kapsayacak mı???İlk haber alan buraya lütfen paylaşsın.

Ben de hamileliğimin 38.haftası içindeyim. Yeni çalışmaya başlayan bir anne adayı olarak 2 hafta önce 5 haftalık doğum öncesi iznimi aldım. Sigortam 35.haftamda başladığı için 32. haftadan itibaren kullanabileceğim izin hakkımdan kalan 3haftalık kısım göz göre göre yandı yani doğum sonrasına aktaramıyorum. Umutla ve merakla yasanın çıkmasını bekliyorum. Eğer çıkarsa hem maddi hem manevi çook katkısı olacak bana ve benim gibilere.

Keşke ciksa artık şu yasa..internette araştırırken çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığının bu yasadaki 6 aylık doğum izni kismina itiraz ettiğini okudum.gerekçesi de suymus "iş hayatındaki kadın istihdamını azaltacağı"..hangi mantikli insan böyle düşünebilir anlamiyorum.tam tersine böyle bir imkan olursa,ki diğer ulkelerdekinden çok çok daha az bi süre 6ay,kadınlar iş hayatına daha çok atılmak isterler,bebeklerine en azından 6 ay hiç kafa yormadan bakabilecekleri için.
Aile bakanlığı da diğer ülkelerdeki surelerin arastirilmasini istemiş.sağlık bakanina sorulduğunda da şu cevabı vermiş "biz akp olarak zaten doğum izni sürelerini uzattik.6 ay olması gibi birşey suan için yok."bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak.ben temmuz ayında bu haberi okudugumda baya umitlenmistim fakat bu haberlerden sonra ümidim kirildi açıkçası.inşallah iyi bi düzenleme yapılır kısa zamanda.

Son düzenleme:
çıkacak olursa acaba halen doğum izninde olanları etkiler mi?

Çalışan annenin kendiside bebeğide perişan oluyor. Hele de anne gurbetteyse durum daha da kötü :( İnşallah bu kanun tez zamanda çıkar.

Back