Arkadaşlar doğum öncesi izninde herhangi bir değişme söz konusu değil 5 haftayı aktarıp aktarmamak sizin bileceğiniz iş... doğum sonrası izin 8 hafta iken 16 haftaya çıkarılıyor bu durumda doğum yapmış ve bu 16 haftalık süreyi doldurmamış olanlar faydalanacak yani doğum yaptınız ve diyelim şu an izniniz bitmek üzere eğer yasa onaylanır ve siz hala 16 haftayı doldurmamış görünürseniz bu hakkınızı kullanırsınız. Yalnız geriye dönük hak iddia edemezsiniz yani bu 16 hafta içinde değilseniz hakkınız yanmş demektir inş. bir an önce onaylanırda kimse mağdur olmaz.
ben de 24 ağustosta doğum yaptım, e haliyle iznim biteli çok oluyor hatta daha önceden kalan izinlerimi de kullandım 3 ocakta o da bitecek2013 iznimi de kullandıktan sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum... bana yetişmedi bari hali hazırda izni bitmeyen ve yeni doğum yapacak olan arkadaşlarıma yetişmesini umuyorum
inş en kısa zamanda çıkar yasa
Bugünkü görevimi de tamamladım, başbakan ve ilgili bakanlara twitter'dan şu mesajı yazdım.
"Kadınlara verilen ücretli doğum izninin 6 aya çıkarılmasını içeren yasanın meclise gelmesini dört gözle bekliyoruz."
ben de twitırdan ilgili ilgisiz tüm bakanlara bununla alakalı twit attım, inşallah bi an evvel hallolur.
Gerçi özel sektördeyim ben, bizi etkiler mi bilmiyorum ama en azından yararlanabileceklerin adına bi adım atmış oldum.
bakalım artık.. :18:
ben de özel sektördeyim, çıkarsa herkese çıkacağına eminim. hatta şöyle bir bilgi vereyim. işverenler, fazladan eklenecek 8 haftalık iznin mali külfetine (aylık maaşın üçte birini şirket ödediğinden) katlanmak istemedikleri için bu kısım işsizlik sigortası fonundan karşılanacakmış. böylece işverenlerin iznin uzamasına itiraz edecekleri fazla bir nokta kalmıyor.
içinizi ferah tutun, inşallah bu yasa çıkacak ve hepimize çıkacak...
iznimin bitmesine 20 gün kaldı. yetişmeyecek bana galibainşallah diğer anneler sevinsin onlar yavrularından hemen ayrılmak zorunda kalmasın. dua ediyorum bir an önce şu izin çıksın diye
nerden bakıyorsunuz link var mı acaba
ben de twitırdan ilgili ilgisiz tüm bakanlara bununla alakalı twit attım, inşallah bi an evvel hallolur.
Gerçi özel sektördeyim ben, bizi etkiler mi bilmiyorum ama en azından yararlanabileceklerin adına bi adım atmış oldum.
bakalım artık.. :18:
Arkadaşlar bi sorum olacak. Öğretmen olan arkadaslar benim 32 haftam 20ocak da doluyor. Eğer yasa çıkarsa ayrılacağım izne fakat hemen cıkmazsa
son 3 haftaaya kadar çalışayım diyorum. 37 haftamda okullar açılınca 2.haftaya denk geliyor.Yani araya tatil giriyor. Şöyle bir şey okdum tatil olduğu içn çalıştım olarak saydırılamıyormus bu doğru mu bes hafta değilde 3 hafta mı aktarmıs olacağım o zmn acil cvplaarınızı bekliyorum
Arkadaşlar bi sorum olacak. Öğretmen olan arkadaslar benim 32 haftam 20ocak da doluyor. Eğer yasa çıkarsa ayrılacağım izne fakat hemen cıkmazsa
son 3 haftaaya kadar çalışayım diyorum. 37 haftamda okullar açılınca 2.haftaya denk geliyor.Yani araya tatil giriyor. Şöyle bir şey okdum tatil olduğu içn çalıştım olarak saydırılamıyormus bu doğru mu bes hafta değilde 3 hafta mı aktarmıs olacağım o zmn acil cvplaarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?