Sayın Bakanım,
Doğum sonrası emzirme dönemi anneler açısından çok önemli bir dönem.Doğum sonrası anne-bebek birlikteliğinin süresi bebeğin bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine olumlu katkı sağlamakta. Bir bebek için anne sütünün önemi inkar edilemez. Bunu A'dan Z'ye herkes biliyor.Uzmanlara gören az 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi önerilmekte. Dünya sağlık örgütü, ilk altı ay boyunca bebeklerin anne sütüyle beslenmelerini önermekte. T.C. Sağlık Bakanlığı’ da bu yaklaşımı benimsemekte(Diye düşünüyorum). Ne var ki şu anki uygulamada çalışan anneler doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni kullanabilmekte.
10/10/2012 tarihinde Çalışan annelerin doğumdan önce 12, doğumdan sonra 12 hafta ücretli olmak üzere toplam 24 hafta ücretli izin kullanabilmesi için Mecliste Kahramanmaraş Milletvekili tarafından teklif sunuldu. Fakat o günden bu güne değin hiç bir zaman konusu açılmadı.
Sayın Bakanım sizden ricam bu konuyu gündeme getirmeniz. Ben temmuzda doğum yapacağım .Fakat şimdiden düşünmeye başladım.Ne zaman ayrılırım ne zaman dönerim.Ücretsiz izne ayrılmam gerekir mi?Minicik yavrumu bırakıp 2 aylıkken daha süt kokarken bırakıp işe mi geleceğim?
Sayın Bakanım.Sizden bu konuda anlayış ve bir cevap bekliyorum.
Canlar Fatma ŞAHİN'e de Recep AKDAĞ'a da bu mesajı ilettim. Sizler de eğer mesaj yazarsanız, sayıca çoğalırsak en azından sesimizi duyurabiliriz...Bunu sessiz sedasız beklemektense,(armut piş ağzıma düş :) ) en aızndan sesimizi çıakralım. bir mesaj belki okunmaz ama 100 mesaj okunabilir dikkate alınabilir..
arkadaşlar günaydın ben bu aralar birkaç arkadaşımdan sürekli duyuyorum 6 aylık izin onaylandı diye ama haberlerde daha duymadım açıkçası benim gibi duyan başka kişilerde varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?