• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 6 aydan itibaren dişler için florür kullanan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kayra0620

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
205
1
96
Aydın
dr haftada 3 kere birer gün ara ile florür hapı verdi ezip içirmek için dişlei sağlıklı olsun ve çürümesin diye kullananız varmı bazı yerlerde zararlı diye okudum tereddütte kaldım kullansam mı kullanasam mı?şimdiden alttan 3 üsten 4 tane diş aynı anda çıkardık daha 6 aylığız kararsısızım

benim kızım 9,5 aylık. 4 dişimiz var. DOktor bize de verdi, iki gündür kullanıyoruz. Zararı var mı araştırmadım açıkcası. Kullanıyorum. Şimdi kafamda soru işareti oldu, bir araştırma yapalım bakalım;)

Bende kullandım.
Ama kısa bir süre.
ıçtiği su iyi bir su olursa gerek yok aslında.
Erikli mesela bu konuda iyi bir sudur.

dr tavsiyesi(oğlumun başka bir hastalığı için götürüdüğüm prof) ile pınar kullanıyorum onuda 10 dk kaynatıp soğutup öyle veriyorum öyle dedi dr ona baktım 0.14 ilaç prospektüüsnde 0.6 üstündeki su ile kulalnması tavisye edilmez diiyor.kendi dr izinde bekleyecem artık o gelene kadar başlamadım daha yada florür seviyesi düşük bir su alacam kararsız kaldım

Kaynatarak su vermek suyum minerallerinin ölmesine sebep olur.
ıyi bir su kullanıyorsanız ki Pınar iyidir kaynatmanıza gerek yoktur.

dr tavsiyesi(oğlumun başka bir hastalığı için götürüdüğüm prof) ile pınar kullanıyorum onuda 10 dk kaynatıp soğutup öyle veriyorum öyle dedi dr ona baktım 0.14 ilaç prospektüüsnde 0.6 üstündeki su ile kulalnması tavisye edilmez diiyor.kendi dr izinde bekleyecem artık o gelene kadar başlamadım daha yada florür seviyesi düşük bir su alacam kararsız kaldım

Pınar suyun florür seviyesi yüksek değilmiş ki 0,14 prospektüste yazan 0,6 nın neredeyse altıda biri neden daha düşük florür oranlı bir suya geçesiniz zaten oldukça düşük pınarınki de. Bildiğim kadarıyla suların hiçbirinde 0,6 oranını geçmiyor flor hatta yaklaşmıyor bile
prospektüste ml de 0,3 den azsa altı ay üç yaş arası günde bir tablet demiş.
Ben de uzun süredir araştırıyorum da bu mevzuyu altı ay kontrolünde doktorumuza sormayı unutmuştum yedinci ayda soracağım ilacı aldım ama henüz kullanmadım bir internet sitesinin doktoru kesinlikle kullanılması gerektiğini öneriyor onu okuyunca araştırmaya başlamıştım tabii bu arada florun zararlarıyla ilgili yazılar da okudum ancak onlar çok yüksek doz yani bir seferde altıyüz tablet falan alınması sonucu ortaya çıkacak sorunlarmış.

çok araştırdım faydası kadar zararı var ama zararı fazla tüketiminde ortaya çıkıyor .benim ağzımda dolgusuz diş yok nerdeyse en iyisi kullanmak dedim ve dr 1 er gün ara ile önerdi pztsi çarşamba ve cuma diye kullanmaya başlayacağım yarın

Back