- 1 Şubat 2017
- 11
- 16
- Konu Sahibi pokemongodiyeti
Herkese merhabalar;
En baştan hatırlamam gerekirse;
Başlangıç kilo : 106.9 (Bu güne kadar çıktığım en yüksek kilo)
Güncel : 85.7 (En son 2010 yılında gördüğüm kilom)
Her gün yazmaya çalışacağım.
- Daha önceden defalarca başlayıp her seferinde fazlasıyla geri aldığım kilolarımdan Ağustos 2016 itibariyle kurtulmaya karar verdim.
- Bu süreçte diyetisyene gidip düzenli olarak spor yapmaya çalıştım.
- Eskiden kendimi aç bırakırdım, aşırı spor yapardım ve 2 ayda 15-20 kilo verebilirdim.
- Tabii bu durumda yaşımın da etkisi bulunmakta idi.
- Ama hiçbir zaman ideal kiloma inemeden eski kötü beslenme alışkanlıklarıma dönüp verdiğim kilolaların kat kat fazlasını geri aldım.
- Artık bu hataları yapmamak için kendime bir söz verdim ve onu tutuyorum.
- Son kalan 24 kiloyu da verdikten sonra umarım "Başarı Öyküleri" kısmında da kendime bir başlık açabilirim.
- Ağustos ayından beridir kendi yanlışlarımı görebilmek ve motivasyonumu arttırabilmek için kendime Instagram'da "pokemongodiyeti" sayfasını açtım.
- Neden PokemonGo diyenler için: Başlangıçta düzenli yürüyüşe kendimi alıştırmak için bu oyunu kullandım ve çok faydasını gördüm.
- Şimdiden Before - After konusunda gördüğüm değişiklikler beni çok mutlu ediyor ve hedefime ulaştığım zaman nasıl görüneceğimi merakla bekliyorum.
- Kendime bir de burada bir "Diyet Günlüğü" oluşturmak istedim.
- Düşüncelerimi, yapmak istediklerimi ve korkularımı burada daha rahat paylaşabileceğimi düşünüyorum.
- Arada kaçamaklarım oldu. Ama kaçamak yaptığım günü ve saati (sabah ya da öğle, kesinlikle akşam/ gece değil) kendim belirledim. Kaçamak yaptığım günler kesinlikle spor yaptım.
- Her akşam yatmadan 2-3 saat önce YOĞURT KÜRÜ yedim. Yoğurt, bilimsel olarak bel çevresindeki yağlanmayı engelleyen bir besin olduğu için son ara öğünümü saçmasapan çaylar ya da gıdalar kullanmak yerine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı pul biber ve yarım limon suyunu karıştırarak yaptım.
En baştan hatırlamam gerekirse;
Başlangıç kilo : 106.9 (Bu güne kadar çıktığım en yüksek kilo)
Güncel : 85.7 (En son 2010 yılında gördüğüm kilom)
Her gün yazmaya çalışacağım.
Son düzenleyen: Moderatör: