• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 tl mehir

Sevgilim dini nikah yaparsak 50 tl mehir istersin dedi. Bende 10 bin isterdim dedim. Yok olmaz 50 tl iste ne olacak dedi. Ne fark edecek arkadaşlar? Onu bana vermesi şart mı? Ha 10 bin istemisim ha 50 tl. Neden 50 tl diye diretiyor.

ben 100 gr altın demiştin :KK48: ama ne fark edecek yani hukuk denilen bir şey var, zaten her şey ortak bir şey fark etmez. siz de 100 gr altın deyin olsun bitsin, damat adayı da şimdiden hesap kitap yapmasın.

Seni deniyor olabilir.. Diğer bi ihtimal aklıma gelmiyor. Çünkü 50 lira komik bi rakam yani. Kimi mehirde anlaşılıyor mesela, miktarı gibi suresi yani verilme zamanı da belirleniyor. Benim mehir Gr cinsinden altın mesela, 8 senelik evliyim, almadim esimden. Eğer hemen vermesi gerektiğini dusunuyorsa ondan da böyle davranıyor olabilir

mehir boşanırken verilir canım, eşin sana niye versin ki? İslam'da boşanan kadını koruma amacıyla yapılan bir uygulama. eşinizin size vermesine gerek yok yani.

Kolay boşayayım mı demek istemiş yani? :KK43:

yahu alakası yok böyle şeylr düşünmeyin :) ne alaka yani 10 bin istesen adamla anlaşamasanız sırf parayı vermeyim die boşanmıcak mı kahrıınızımı çekiceksiniz. bunlar hurafe ya zaten hoca 50 tl kabul etmez imkansız bi durum snin geçimini temin edebilceğin nitelikte bişiler söyler sende netten iyice araştır nişanlına oku ona göre karar alın bnce biz öyle yaptık bana 20 gram bileklik yaptı geçen cumartesi aldık o bozulmucak kolumda durcak işte teminat güyaa ama teminata ne gerek var herşey ortak gönüller bir olsun :) hem sen 10 bin istesen bile ondan helal olsun diyip vazgeçebiliyosun.boşancksam napayım o parayı ben.. o ölüm anı için vs daha mantıklı olduğu için kullanılıyor işte Allah korusun yinede eşlerimizi :)

mehir boşanırken verilir canım, eşin sana niye versin ki? İslam'da boşanan kadını koruma amacıyla yapılan bir uygulama. eşinizin size vermesine gerek yok yani.
boşanmadanda verilebilir. hoca geldi ömür boyu ne zamn yaparsanız dedi nişanlım geçen hafta aldı bana bileklik 5 çeyrekli bi bileklik aldık :)

boşanmadanda verilebilir. hoca geldi ömür boyu ne zamn yaparsanız dedi nişanlım geçen hafta aldı bana bileklik 5 çeyrekli bi bileklik aldık :)

illa boşanmak için değil eşnin ani ölümünden sonra geçiimini sağlaması içinde kullanılan bi miiktar o ben baya araştırmıştım tek boşanmakla alakalı değil

aa baktım şimdi gerçekten öyleymiş ben yanlış biliyormuşum, bende diyeyim de benim ki alsın 100 gr altınımı :KK48: şimdi ben anlamadım, tüm düğün takıları benim üstümde ama onları eşimin ailesi, akrabalar benim ailem vs. taktı, eşim ödemedi yani, onalr ben de olsa bile eşim bana yine de 100 gr altın vermekle yükümlü mü? :KK53: birde eşe bağılayabiliyormuşuz ve sevabı çokmuş, onu da şimdi öğrendim.

aa baktım şimdi gerçekten öyleymiş ben yanlış biliyormuşum, bende diyeyim de benim ki alsın 100 gr altınımı :KK48: şimdi ben anlamadım, tüm düğün takıları benim üstümde ama onları eşimin ailesi, akrabalar benim ailem vs. taktı, eşim ödemedi yani, onalr ben de olsa bile eşim bana yine de 100 gr altın vermekle yükümlü mü? :KK53: birde eşe bağılayabiliyormuşuz ve sevabı çokmuş, onu da şimdi öğrendim.

o takılan takılar sende kalcaksa ödemiş olur mehir niyetine derse herhalde onu bilmyrm ama ben takılan bileziklerden birini dileyelim ektra masraf çıkmasın demştm eşimde olmaz bilekliği seviyosun onu de alırım demşti o yüzden onu söyledm oda aldı ama bu 20 gram değil ayrıca bi bilezik daha alıcam sna mehir niyetine dedi ama durumumuz el vermezse alma istemyrm dicem :) evet sevabıda çok :) fazla bişi istemeye gerek yok ya gönüller bir olsun valla eşime bişi olsa gözüme para mı gelicek Allah sağlık sıhat versinde benim parada gözüm yok valla :)

o takılan takılar sende kalcaksa ödemiş olur mehir niyetine derse herhalde onu bilmyrm ama ben takılan bileziklerden birini dileyelim ektra masraf çıkmasın demştm eşimde olmaz bilekliği seviyosun onu de alırım demşti o yüzden onu söyledm oda aldı ama bu 20 gram değil ayrıca bi bilezik daha alıcam sna mehir niyetine dedi ama durumumuz el vermezse alma istemyrm dicem :) evet sevabıda çok :) fazla bişi istemeye gerek yok ya gönüller bir olsun valla eşime bişi olsa gözüme para mı gelicek Allah sağlık sıhat versinde benim parada gözüm yok valla :)

canım ben de altınları olduğu gibi ev alırken bozdurucam, kayınvalidem hasır set almıştı eşim onu bozdurmayız o kalır demişti, onu mehire sayarım artık :) zaten hukuksal olarak da her şey ortak, bizim de aramızda öyle paranın pulun lafı yoktur. sağolsun güvenir bana, dini boyutunu merak ettim ama, ben boşanırken vermekle yükümlü diye biliyordum farklıymış :KK48:

canım ben de altınları olduğu gibi ev alırken bozdurucam, kayınvalidem hasır set almıştı eşim onu bozdurmayız o kalır demişti, onu mehire sayarım artık :) zaten hukuksal olarak da her şey ortak, bizim de aramızda öyle paranın pulun lafı yoktur. sağolsun güvenir bana, dini boyutunu merak ettim ama, ben boşanırken vermekle yükümlü diye biliyordum farklıymış :KK48:

bende aynen altınları ev alırken bozdurcam 4 ay var düğünümme arsa satılcak kaln para altınlar ev alcaz ama o ana kadar 2 ay kadarda kaynanamla oturcam. aynen ona say gitsin zaten hasırlar pahalı karadenizliyim ordan biliyorum pahalı olduğunu :) farklı evet mehir dinen hükmü var normal hükmü yok malesef devlette :)

Dini konu olduğunu düşünmüyorum. Bence bu toplumda gelenek haline gelmiş bir durum. Ama dini olarak görüp kapatırlarsa da kendileri bilirler.
Yok canım gelenek değil bu dini bi gereklilik mehir kararlaştırılırsa verilmek zorunda onu vermeden ölürse ağır bi kul hakkı Internetten araştırabilirsin

bende aynen altınları ev alırken bozdurcam 4 ay var düğünümme arsa satılcak kaln para altınlar ev alcaz ama o ana kadar 2 ay kadarda kaynanamla oturcam. aynen ona say gitsin zaten hasırlar pahalı karadenizliyim ordan biliyorum pahalı olduğunu :) farklı evet mehir dinen hükmü var normal hükmü yok malesef devlette :)

ayy ne güzel canım, ev önemli valla :) ben de hemen almak istiyorum, hayırlısı artık :)

mehrin hükmü olmasa da hukuksal olarak, bir sürü hakkı var artık kadınların, evlendikten sonra alınan her mal ortak mesela, düğünde takılan ziynet eşyaları da hukuksal olarak kadının hakkı o yüzden fark etmiyor bence, hatta bunlar daha önemli haklar, yoksa Allah tan korkmaz biri ise karşındaki kim ispatlayacak mehiri verip vermediğini. Allah kimseyi o günlere düşürmesin tabii, benimki merak.

ayy ne güzel canım, ev önemli valla :) ben de hemen almak istiyorum, hayırlısı artık :)

mehrin hükmü olmasa da hukuksal olarak, bir sürü hakkı var artık kadınların, evlendikten sonra alınan her mal ortak mesela, düğünde takılan ziynet eşyaları da hukuksal olarak kadının hakkı o yüzden fark etmiyor bence, hatta bunlar daha önemli haklar, yoksa Allah tan korkmaz biri ise karşındaki kim ispatlayacak mehiri verip vermediğini. Allah kimseyi o günlere düşürmesin tabii, benimki merak.
bende merak edip araştırmıştım nikahtan önce işte nikah kıyıldı adete göre hareket ettik :) çok güzel bi duygu Allah hayırlısını versin :) aynen ev önemli inşallah gönlümüze göre olur şu zamanlar geçsinde biran öncee hepsi halolur :D

Back