• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar çaresizim ne yapmalıyım bilmiorum bi bakarmısınızz

Banka kredilerinde eş rızası aranıyor şimdilik ancak dikkat edin yakın zamanda bu hükmün iptali için çalışmalar yapılıyormuş. Nasıl ikna edilir eşiniz bilmiyorum ama 10 yıl çok uzun zaman, değil abi-kardeş artık baba-oğul bile işin içine para girince birbirine sırt çevirir olmuş :26:
Borcun sizin üzerinize yıkılacağından nedense adım gibi eminim :26:

Kesinlikle rızam yok de. 10 yıl bir can doğup büyüyor, nasıl cesaret edipte bunun altına giriyor eşin. Ne yasalar katında nede dinimizde eşin onayı olmadan böyle önemli kararlar, yuvayı etkileyecek kararlar almanın yeri yok.. 10 yıl içinde 2 tane çocuk yaparsın, bunun sünneti olur başka şeyi olur, hastalık olur sağlık olur, ev istersin, araba lazım olur, mecbur kalırsınız kredi çekmeye o zaman ne olacak? Abisi sıkışıp ''kardeşim be sıkışığım bu ay sen ödeyiver'' derse ki kardeş olarak bundan cesaret alıp isteyecektir, o zaman ne olacak? 10 yılda bunlar olacak hemde çok kez. Yuva senin, ev senin buna olur deme sakın.. Abisi çeksin, o çekemiyorsa babası çeksin, o da olmuyorsa eltin varsa onun akrabaları çeksin.. Ama sen çekme, herkesin aptalı senmisin?? Böyle bir durumu geçmişte ciddi düşündüğüm bir insanla yaşamıştım, şöyle söyliyim detaya inmeden, eşşek gibi abisinin yetmediği yerde ödüyorlar, üstüne üstlük eltinde keyfi sefasındayken! Çok iyi düşün..

Surat asmayın, gayet makulce nedenleri sıralayın yeter.

Mesela 10 yıl çok uzun bir vade, o süre içinde kim öle kim kala.
Allah korusun, eşinizin kardeşine birşey olsa, kredi onun adına
olduğu için ödemeye devam etmek zorunda kalacak.

Ya da mesela bu 10 yıl içinde sizin de ev alma durumunuz
olursa, belki kredi çekmeniz gerekecek ama çekemeyebilirsiniz
var olan kredi yüzünden.

Neden peki kardeşi kendi adına kredi çekmiyor? Nasılsa ödemeyi
yapacak olan kendisiymiş. O halde kendi çekip, kendi ödesin.

Kardeşi çalışıyor ama 1000 lira maaşı kredi vermiyorlar sürekli iiş değiştiriyor o yüzden bizimkide cengaverlik yapıyor işte:(

Kesinlikle rızam yok de. 10 yıl bir can doğup büyüyor, nasıl cesaret edipte bunun altına giriyor eşin. Ne yasalar katında nede dinimizde eşin onayı olmadan böyle önemli kararlar, yuvayı etkileyecek kararlar almanın yeri yok.. 10 yıl içinde 2 tane çocuk yaparsın, bunun sünneti olur başka şeyi olur, hastalık olur sağlık olur, ev istersin, araba lazım olur, mecbur kalırsınız kredi çekmeye o zaman ne olacak? Abisi sıkışıp ''kardeşim be sıkışığım bu ay sen ödeyiver'' derse ki kardeş olarak bundan cesaret alıp isteyecektir, o zaman ne olacak? 10 yılda bunlar olacak hemde çok kez. Yuva senin, ev senin buna olur deme sakın.. Abisi çeksin, o çekemiyorsa babası çeksin, o da olmuyorsa eltin varsa onun akrabaları çeksin.. Ama sen çekme, herkesin aptalı senmisin?? Böyle bir durumu geçmişte ciddi düşündüğüm bir insanla yaşamıştım, şöyle söyliyim detaya inmeden, eşşek gibi abisinin yetmediği yerde ödüyorlar, üstüne üstlük eltinde keyfi sefasındayken! Çok iyi düşün..

saolasın canım tamammıyle sana katılıyorum kesinlikle müsade etmiycem zaten ama ihtiyac kredisi çekerse haberim olmadan onu düşünüyorum ne yaparım diye

Kardeşi çalışıyor ama 1000 lira maaşı kredi vermiyorlar sürekli iiş değiştiriyor o yüzden bizimkide cengaverlik yapıyor işte:(

Kayinbiraderinizin maasi binlira ne kadar mebla cektirmek istiyor zaten suan ortalama kredi taksidi aylik binlirayi buluyor.Kredi cekince is bitmiyorki tapu parasi var nerden baksan 4 binlira kredinin hayat sigortasi,deprem sigortasi var.Esiniz konut kredisi cekmek isterken imza vermeyin ki cekemesin.

saolasın canım tamammıyle sana katılıyorum kesinlikle müsade etmiycem zaten ama ihtiyac kredisi çekerse haberim olmadan onu düşünüyorum ne yaparım diye

İhtiyac kredisinde ne yazikki es imzasi aramiyorlar cevremden cekenler var ordan biliyorum ama konut kredisinde es imzasi sart fakat suan bu yasayida kaldirmayi planliyorlar

Eğer eşiniz öyle bir hata yaparsa siz bu 10 yıl içinde ev sahibi olmanın hayalini bile kuramazsınız.

2 bin liralık maaşa 2 ayrı ev için kredi verilmez bu birincisi.

İkincisi de velevki ödemedi ne olacak? siz ödeyerek kaynınızı ev sahibi yapacaksınız, bu süre zarfında sizden gidenlerde yanınıza kar kalacak, bırakın eşimin kardeşini kendi kardeşim için bile böyle bir riske giremem.

Haa çok para kazanıyordum, evim, arabam vardır, hayatım maddi yönden garanti altındadır, ona çektiğim kredinin borcu ödenmesede evimin rıskı eksilmez o zaman amenna.

Bu kardeşlerden biri akıllı biri saf mı olmak zorunda 2 erkek olunca bir ailede?
Allah’ım 10 yıl ya dile bile zor geliyor. İnsan hayatında 10 yıl ne demek?
Abisi ödemedi diyelim ki olasılığını düşünmek bile çok kötü ne olacak?
Ayrıca eşinin “ sen çalış yaparız ederiz” demesi de çok kötü.. asıl sorun bence buradan kaynaklanıyor.. müşterek bir hayattan ziyade tek taraflı bir hayat olmuş onunki. Kurallarını tek koyduğu bir hayat..

O zaman şunu söyle lafına sözüne güven olmayacak bir adamsa eşin (yanlış anlama söz konusu abisi olduğu için dayanamaz çekmek isterse demeye çalışıyorum) ''benim rızam olmadan, benden habersiz kredi çekersen ne bu dünyada nede ahirette hakkım helal değil sana bunu bilesin'' de.. Şuan için yalnız bu geldi aklıma, keza başta türlüsü nasıl olur bende bilemiyorum nasıl mani olunur..

10 yıl çok uzun bir zaman , kaç paralık bir krediden bahsediyorlar ki 1000 maaşla ödeyecekler.
Birde çok sık iş değiştiriyormuş.
İşsiz kaldığı dönemde ne olacak.
Bu kadar uzun zaman hayatınızı kimse için ipotek etmeyin bence.
Kardeş bile olsa..

Devlet bankalarından kredi çekmek isterse özellikle de ihtiyaç kredisi kefil dahi olsa eş rızası istiyorlar özel bankaları bilmem ama devlet bankaları imza istiyor hele konut kredisinde sizin onayınız şart olmadı bir yolla çektiler krediyi o bankaya gidip şikayet edin benim rızam olmadan nasıl verdiniz diye iptale kadar gider bu yol içiniz rahat olsun..

Ben ev almak istiyorum
Biz ev alırsak nasıl kredi çekeceğiz diyin..
Ve çalışmanız gerekse bile bu kararın arkasında durun ve kendinize ev alın.

Neden kendisi çekmiyor kredi? Artık bankalar eskiye göre çok rahat kredi veriyor. Demek ki borçlu bankalara..

Dayım yengemin kardeşi için kredi çekti. Adam ödeyemiyorum yok diyor
ama evini dayayıp döşüyor, en pahalı cep telefonları alıyor.
İşte nankörlük burada yengemde abisi diye kıyamadı..sonuç onlar sıkıntı çekiyor :50:

10 sene icinde ne olur ne olmaz dunyanin binbir turlu hali var hem neden abisi kendi ustune cekmiyor calismaniz gerekiyorsa calisin ama yinede bu na izin vermeyin belki 10 sene icinde ev almak isteyeceksiniz o zaman ne olacak ben senin yerinde olsam o zaman bende calisayim derdim

madem 1000tl maaşı var iş değiştiriyormuş ne diye güvenip ev alıyosun?
yarın bu iştende çıkarsa arada birkaç ay oynar..
bu adam taksitlerin birçoğunuda size ödetebilir..
siz ev almaya kalkın gerçi şu konudan sonraa eşin ayıp olur dicek eminim..
klasik erkekk..............

Dayım yengemin kardeşi için kredi çekti. Adam ödeyemiyorum yok diyor
ama evini dayayıp döşüyor, en pahalı cep telefonları alıyor.
İşte nankörlük burada yengemde abisi diye kıyamadı..sonuç onlar sıkıntı çekiyor :50:

Konut kredisini dayiniz mi cekti arkadasim.Eger dayiniz cekti ise evin tapusu dayiniz uzerinedir.Kredi taksitlerini dayiniz oduyor madem satin aldigi evi satsin bankaya olan borcu kokten kapatsin kendisini hic zorlamasin.Yengeniz kardesine kiyamiyormus ya krediyi dayiniz kendi kardesi icin cekseydi kesin kiyardi:-) :-)

Konut kredisini dayiniz mi cekti arkadasim.Eger dayiniz cekti ise evin tapusu dayiniz uzerinedir.Kredi taksitlerini dayiniz oduyor madem satin aldigi evi satsin bankaya olan borcu kokten kapatsin kendisini hic zorlamasin.Yengeniz kardesine kiyamiyormus ya krediyi dayiniz kendi kardesi icin cekseydi kesin kiyardi:-) :-)

Yok canım yaa..konut kredisi değil ama az bir mebla da değildi yani. Teşekkürler yinede :)
Aynen öyle kıymak ne kelime kıyamet kopardı :)

Back