- 1 Temmuz 2016
- 712
- 418
- 18
- 32
- Konu Sahibi cimcimelif
-
10 bin mi yuh gözun doysun seninde daha az bisey iste durumu yok mu sevgilinin ayrica 50 tlde cok az oda sacmalamis
Mehrin bi üst sınırı yoktur. Ama bi asgarisi var o da 5 Gr altın diye biliyorum. Ki gram altın da şu ara 140 lira civarı sanırım.
Sana vermesi şart şöyle ki, sen istediğinde durumu varsa sana vermesi gerekir. Boşanma durumunda hemen verilmeli. Esin vefatı durumunda mirastan alınıp kadına ayriyeten verilir. Kadın vefat ederse eşi mehri, hanımının varisleri arasında boluşturur..
Sonuçta bu kadının bir sure gecimini sağlayabilmesi adına yapılmış bi tedbir. İki tarafın anlasmasi önemli olan. Ama insanın cebinde hic parasi olmasa da 50 lira teklif etmesi ayıp yani.. Uzlaşmaya çalışın
Seni deniyor olabilir.. Diğer bi ihtimal aklıma gelmiyor. Çünkü 50 lira komik bi rakam yani. Kimi mehirde anlaşılıyor mesela, miktarı gibi suresi yani verilme zamanı da belirleniyor. Benim mehir Gr cinsinden altın mesela, 8 senelik evliyim, almadim esimden. Eğer hemen vermesi gerektiğini dusunuyorsa ondan da böyle davranıyor olabilirAynen bana da ayıp geldi 50 tl söylemesi. Zaten o parayı istemeyecegim. 1000 de olsa 50 de olsa... Artık ne düşündüyse Allah bilir.
Bir de az sonra konu kapanabilir. Dini mevzular yasak sanırım bu konu da ona giriyor.
10 bin mibenimde 2 hafta önce imam nikahım kıyıldı ben çekine çekine 20 gramlık bileklik istedim onuda ben demedm nişanlım söyldi hocaya hoca inanmadı beni çağırdı bn söyledm önceki günde gidip aldık bilekliği :) yani 10 bin ne demek nişanlında 50 tl sen çok o az söylüyo ne tuhaf :) belki nişanlınız şaka yapmıştır :) bu gibi durumlarda alçakgönüllü olmak lazım sonuçta onu illa alması gerek o yüzdeen 10 bin çok :)
İlla alması gerek diye düşünmedim. Bence 50 tl demesi bana değer vermediğini gösterir. 10 bin dese ne olur 100 bin dese ne olur. Parasında değilim çünkü. Evlenince her şey ortak olacak nasıl olsa.
evet herşey tabiki ortak ama mehirin anlamı birazcık farklı canım o yüzden yapılması gereken bişey ve altın gramajında bişey istenmesi gerek diye bildiğimiz için biz altın bazında hocaya söyledik. nişanlın şaka yapmıştır bnce 50 tl diyebilceğini düşünmyrm ama gerçekten ciddi ise yanlış yapmış değersizlik olabilr tabiki
Ciddiydi aslında o da, o kadar önemli bir şey degil o sebeple 50 tl soyledim diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?