• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

50 tl mehir

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
418
18
32
Sevgilim dini nikah yaparsak 50 tl mehir istersin dedi. Bende 10 bin isterdim dedim. Yok olmaz 50 tl iste ne olacak dedi. Ne fark edecek arkadaşlar? Onu bana vermesi şart mı? Ha 10 bin istemisim ha 50 tl. Neden 50 tl diye diretiyor.

10 bin mi yuh gözun doysun seninde daha az bisey iste durumu yok mu sevgilinin ayrica 50 tlde cok az oda sacmalamis:kahve:

10 bin mi yuh gözun doysun seninde daha az bisey iste durumu yok mu sevgilinin ayrica 50 tlde cok az oda sacmalamis:kahve:

Mehiri verilmiyor bir anlamı yok diye düşündüğüm için o kadar çok söyledim. Para istediğimden değil. Ama verilecek sanırım. Durumu var ama oyle bir rakam söyledi.

Mehrin bi üst sınırı yoktur. Ama bi asgarisi var o da 5 Gr altın diye biliyorum. Ki gram altın da şu ara 140 lira civarı sanırım.

Sana vermesi şart şöyle ki, sen istediğinde durumu varsa sana vermesi gerekir. (Bunun şartı aranızda cinsel ilişkinin yaşanmış olmasidir.) Boşanma durumunda hemen verilmeli. Esin vefatı durumunda mirastan alınıp kadına ayriyeten verilir. Kadın vefat ederse eşi mehri, hanımının varisleri arasında boluşturur..

Sonuçta bu kadının bir sure gecimini sağlayabilmesi adına yapılmış bi tedbir. İki tarafın anlasmasi önemli olan. Ama insanın cebinde hic parasi olmasa da 50 lira teklif etmesi ayıp yani.. Uzlaşmaya çalışın

Son düzenleme:
Mehrin bi üst sınırı yoktur. Ama bi asgarisi var o da 5 Gr altın diye biliyorum. Ki gram altın da şu ara 140 lira civarı sanırım.

Sana vermesi şart şöyle ki, sen istediğinde durumu varsa sana vermesi gerekir. Boşanma durumunda hemen verilmeli. Esin vefatı durumunda mirastan alınıp kadına ayriyeten verilir. Kadın vefat ederse eşi mehri, hanımının varisleri arasında boluşturur..

Sonuçta bu kadının bir sure gecimini sağlayabilmesi adına yapılmış bi tedbir. İki tarafın anlasmasi önemli olan. Ama insanın cebinde hic parasi olmasa da 50 lira teklif etmesi ayıp yani.. Uzlaşmaya çalışın

Aynen bana da ayıp geldi 50 tl söylemesi. Zaten o parayı istemeyecegim. 1000 de olsa 50 de olsa... Artık ne düşündüyse Allah bilir.

Aynen bana da ayıp geldi 50 tl söylemesi. Zaten o parayı istemeyecegim. 1000 de olsa 50 de olsa... Artık ne düşündüyse Allah bilir.
Seni deniyor olabilir.. Diğer bi ihtimal aklıma gelmiyor. Çünkü 50 lira komik bi rakam yani. Kimi mehirde anlaşılıyor mesela, miktarı gibi suresi yani verilme zamanı da belirleniyor. Benim mehir Gr cinsinden altın mesela, 8 senelik evliyim, almadim esimden. Eğer hemen vermesi gerektiğini dusunuyorsa ondan da böyle davranıyor olabilir

Bir de az sonra konu kapanabilir. Dini mevzular yasak sanırım bu konu da ona giriyor.

Dini konu olduğunu düşünmüyorum. Bence bu toplumda gelenek haline gelmiş bir durum. Ama dini olarak görüp kapatırlarsa da kendileri bilirler.

10 bin mi :rolleyes: benimde 2 hafta önce imam nikahım kıyıldı ben çekine çekine 20 gramlık bileklik istedim onuda ben demedm nişanlım söyldi hocaya hoca inanmadı beni çağırdı bn söyledm önceki günde gidip aldık bilekliği :) yani 10 bin ne demek nişanlında 50 tl sen çok o az söylüyo ne tuhaf :) belki nişanlınız şaka yapmıştır :) bu gibi durumlarda alçakgönüllü olmak lazım sonuçta onu illa alması gerek o yüzdeen 10 bin çok :)

10 bin mi :rolleyes: benimde 2 hafta önce imam nikahım kıyıldı ben çekine çekine 20 gramlık bileklik istedim onuda ben demedm nişanlım söyldi hocaya hoca inanmadı beni çağırdı bn söyledm önceki günde gidip aldık bilekliği :) yani 10 bin ne demek nişanlında 50 tl sen çok o az söylüyo ne tuhaf :) belki nişanlınız şaka yapmıştır :) bu gibi durumlarda alçakgönüllü olmak lazım sonuçta onu illa alması gerek o yüzdeen 10 bin çok :)

İlla alması gerek diye düşünmedim. Bence 50 tl demesi bana değer vermediğini gösterir. 10 bin dese ne olur 100 bin dese ne olur. Parasında değilim çünkü. Evlenince her şey ortak olacak nasıl olsa.

İlla alması gerek diye düşünmedim. Bence 50 tl demesi bana değer vermediğini gösterir. 10 bin dese ne olur 100 bin dese ne olur. Parasında değilim çünkü. Evlenince her şey ortak olacak nasıl olsa.

evet herşey tabiki ortak ama mehirin anlamı birazcık farklı canım o yüzden yapılması gereken bişey ve altın gramajında bişey istenmesi gerek diye bildiğimiz için biz altın bazında hocaya söyledik. nişanlın şaka yapmıştır bnce 50 tl diyebilceğini düşünmyrm ama gerçekten ciddi ise yanlış yapmış değersizlik olabilr tabiki

evet herşey tabiki ortak ama mehirin anlamı birazcık farklı canım o yüzden yapılması gereken bişey ve altın gramajında bişey istenmesi gerek diye bildiğimiz için biz altın bazında hocaya söyledik. nişanlın şaka yapmıştır bnce 50 tl diyebilceğini düşünmyrm ama gerçekten ciddi ise yanlış yapmış değersizlik olabilr tabiki

Ciddiydi aslında o da, o kadar önemli bir şey degil o sebeple 50 tl soyledim diyor.

Mehir boşandıktan sonra verilşr. Yuh gözün doysun diyenler kocalarını boşasa donlarına kadar alırlar. Sen istediğini iste. Boşanmadan sonra vermezse dinen hakkı da büyüktür mehirin

Benim bildigime göre 3 aylik gelirin mehir olarak verilmesi gerek.
Boşandigin takdirde 3 ay evlenemedigin icin.
Ben öyle anlaşdim.

Artik şuanki aylik durumun neyse ona göre hesapla.

Iyide mihir kadinin bosanmasi dyrumunda gecimi icin verilir 50 lira ile nasil gecinirsin. Gerci aile hukukuna gore yarisi senin ama maln yarisini veren adm gormedim. Bizde de taktigi altinlrn grami kadar altin diye konusuldu. Bu arkadas demiss ya 20 gr diye imam inamamiss ondan sizi birdaha cagirmis. 10 bin iyidir. Siz de takilan alti grmi diye soyleyebilirsiniz.

Back