50 günlük evliyim ve boşanmak üzereyim.

2 yıllık evliyim evliliğimin ilk zamanlarına götürdün beni.

Sevgi olduktan sonra herşey aşılıyo.
Bak bende gündüz işte akşam kvde deydim. Gece evime yatmaya zor gidiyodum 5 karış surat burda kalınlar.
Eve gece yarısı gelip bide kple eşim telde konuşurdu niye kalmadınız diye.
Sonra bu aptal akıllandı ben üzüleceğime eşim üzülsün dedim. Ayda 1 kere gidiyorum canım isterse evime çağıroyorum.
Eşim olmadan kapılarından adım atmıyorum.

50 günde rvlilik bitirilmez düzelicekse barışın. Erkekler evliliğin ilkzamanları ailelerine çok düşüyolar sonra aklını kullanan sıyırıyo kendini.

Kusura bakmayın ama bütün suç eşinizde,kayınvalideniz de suçlu ama eşiniz kadar değil.önce bu gerçekle yüzleşin.eşiniz evlilik ortamını size yaratamamış ve beklentilerinizi karşılayamamış.eşiniz Evliliğin getirdiği yükümlülüklerin farkında değil, ayrıca kayınvalidede kurulan bu evliliğe destek olup,gerekli Boşluklar Bırakarak size Sınırlar çizseydi bugün farklı bir konumda olurdunuz.
öyle bir noktadasınız ki,size geri dönme fırsatı vermiyor.boşanma işlemlerini başlatmak en iyi çözüm gibi duruyor.

kaynana kayınpeder konuşur da eş seni değil hep orayı dinliyosa sorun var
eger ki boşanana kadar barışmak isterse bu konuda şartlar koymayı düşünüyorum zaten ama zannetmiyom yani bitti gitti

Hikaye tadında bir yazı olmuş.
Dramatik ama bazı yerleri çok süslü.
Kurtulmuşsun bir arkadaşın da dediği gibi asıl kınanı şimdi yak senin bayramın.

kaynana kayınpeder konuşur da eş seni değil hep orayı dinliyosa sorun var
eger ki boşanana kadar barışmak isterse bu konuda şartlar koymayı düşünüyorum zaten ama zannetmiyom yani bitti gitti

Şartlar istediğin kıvama gelmeden tabiki asla barışma.
Bitti gittiyse takıların önemliymiş onları nasıl alırımın derdine Düş.

Ya lütfen, kendini bu kadar iyi ifade eden bir insan nasil bu kadar sig ve af edersin cahil düsünebiliyor? Esin ana kuzusu ve cahil bir adam iste. Annesi istedigi lafi söylebilir fakat adamin karakterini degistiremez. Adam'in karakterinde odunluk ve cahillik var. Seni çalistirmiyor, seni köle gibi kulaniyor. Yani bu düsüncede olmayan insan, istedigin kadar doldur fakat asla karisina o sekilde bakmaz. Adam mesajinda bile seni sevmedigini kabul etti.

Bu adamin tek derdi af edersin yataginda bir hatun olsun, ve annesinin kölesi olan bir hatun olsun. Baska bir derdi yok. Adam yani sevgi, ask için evlenmemis. Kendi çapinda mantik evliligi yapmis yani aklinca.

Bu arada, nasil böyle geri ve sig düsünen bir erkek buldun? Diyelim görücü usulu, hiç mi nisan döneminde bile karakterini belli etmedi?

Evimde oturcam kocami bekliycem kafasinda olmasaydin simdi meslegin paran elinde olurdu,basar cikardin,bu kadar kiymetsiz de olmazdin belki,genc bir insanin baska hedefleri olmali,once..
Arkadaşım güzel demişsin de ben parasızlıktan çekmedim kahırlarını,çok şükür yaşayıp gidecek el açmıcak kadar maddiyatımız var. Yeniyiz alışamadık düzelir zamanla oturur bi şeyler düşüncesi içindeydim.Yaşadığımız yer de küçük bi yer oldugu için bi yere kapak atıp da çalışamadım daha dogrusu. O da Allah var borcun var gir çalış demedi beni ihmal etme öderiz bi şekilde dedi. Yani nasıl bi bag kurdun anlayamadım ben

Yok yok, bu stockholm sendromu olmali, baska bir açiklamasi olamaz. Yani nasil? Seni köle hayatina birakan kocana nasil isinirsin? Sana "ben seni gelin aldim", sanki tapulu mal'dan bahs eder gibi söylemesine nasil isindin? Ailen ile görüstürmüyor, kendi evine bile gitmene izin vermiyor,.. yani ortada hangi sevilcegi tarafi vardi? Velev ki adam annesinin fikri ile hersey yapiyor, eh yine demek ki adamin kendi fikri yok, hür iradesi yok, ADAMLIGI yok, yine neresi sevilir böyle bir "adam"in?

Acilen bir psikolog'a görümen lazim. Düsüncelerin hiç ama hiç saglikli degil.

Nişan döneminde çalışmama gerek olmadıgını söylemişti ama yine de açık kapı bırakmıştı ben isterim deyince .İhtiyacımız yok yorulup birbirimizi ihmal etmeyelim falan dedi razı oldum. yaşadıgımız yer de küçük bi muhitti pek iş ortamı olmadıgından çalışamadım diretmedim yani ille olacak diye. Ama kendime uygun bi iş bulsam diretirdim ve girer çalışırdım her türlü.Kavga dahi etsek hakkımı ezdirmezdim

Şöyle bir bag kurdum insan sadece ogrenim kredisi borcunu odeyebilmek icin bir meslek sahibi olmaz,ufkunu genislet,bak ailene yuk olmussun,onlarin borcu olmazdi,senin dusunecegin bir isin olurdu ayaklarin yere basardi,kendine guvenin olurdu,simdi seni kul kole almis,o zmn işinde mesleginde olurdun evde calistiramazlardi,aksamlari evine giderdin..simdi adam calismiyor etmiyor evime gelin aldim diyor guzelce..

Canım o anlattıklarım son bi kaç haftada oldu ama ilk haftalarda bunlar yoktu pek,o yüzden dedim sevdim kocamı diye. Sonra sonra çıkardılar sürdüler önüme sorunları henüz 3 gün oldu bi anda koparıp atılmıyo kaç gün gözlerinin içine baktıgım insan bu. soğuması öyle kolay mı.Tamam yaptı yıktı etti ama silmesi öyle kolaycacık olur mu

Bir kadin kesinlikle calismali,bir meslegi olmali,bir kadinin gorevi evde kocacigini beklemek olursa kocacigi onu hizmetci yerine koyabilir,anasina danasina hizmet ettirir,seni gelin aldim der...anladin mi..anlamadin..parasızlıktan calisilmaz canim,işe yararsin,birsey yapmis olursun,bir hizmet bir faydan olur,bir kisiligin olur..dusun bakalim bir ogretmen olsan ayni seyleri yasar miydin..

nişanlanmadan önce çalışıyodum zaten de adamın aslında amacı belliymiş çalıştırmamakta dedigin gibi.nişanlıyken bunu bana böyle yansıtmadı hiç insan nerden bilir böyle şeylerle karşılaşacagını. biraz empati yani niye bu kadar üstüme geliyosunuz ki. ben ona kaç kere dedim sıkılıyorum iş bulup çalışayım böyle kendimi amaçsız hissediyorum diye.adam sürekli anasının evinde durym istiyodu. kavga kopuyodu. çalışmak istiyorum dememe bile fırsat bırakmadılar ki her taraftan ezdielr beni. Kendi ailem dahi beni ezdirdi onlara. baskı tek taraflı degil ki

Kusura bakma fakat bu kendini kandirmak oluyor. Adam seni ezmis ha ezmis ve halen adam sana mesaj yollasin istiyorsun, barismak istiyorsun. Calismak ne zamandan beri birbirini ihmal etmektir? Bu lafi söyleyen bir adam o zaman niye karisini ihmal ediyor? Bu adam sizofren mi?

Bir kadin daima kendi ayaklar üzerine durmasi lazim ve çalismasi lazim. Ister kocasi milyoner, isterse zilyoner olsun. Bak görüyorsun hayat neler neler getiriyor. Sen sanirim zaten çalismak istemiyordun, ideal hayat senin için ev hanimi olmakti. Yani yazdiklarindan "artik evlenecektim, kocam eve gelinceye kadar bekleyecektim" gibi cümlelerden bariz belli. Asil yapacagin sey bu adamdan bosanmak ve kendine odaklanmak, kendini gelistirmek ve bir ise girmek. Hiç bir zaman bakasini bu erkek olsun, arkadas olsun, hayatinin merkezine koyma. Ilk önce kendini koy, kendi ihtiyaçlarini, isteklerini koy.

Bak uzerine gelmek degil bu,elbette belki bu evllik devam eder belki biter yenisi baslar,bakis acini degistirmelisin,hayattaki amacin baska olmali,mesela baska bir evlilikte diretmelisin meslegimi yapacagim okudum diye,meslegini kisiligine katmalisin,evde kocacik beklenmez,çalışırsınız ona muhtac bir goruntu cizmezsin,yorulursun evine gelirsin kayinvaliden sana hizmet eder...

Hay bin yasa..

Iyide, ilk basta bile sana yalan söyledigi apacik ortadaydi. Annenler senin çeyizini öderken, sen onu kullanmiyordun bile, tüm gün kv'delerinde kaliyordun. Yani adam hiç birsey demese bile, o ortamda nasil sevilir daha? Sanirim sen asil sevgi nedir, deger görmek nedir bilmiyorsun.

Bak adami halen seviyorsun, bunca olaydan sonra. Yani ne demek sogmasi öyle kolay mi? Adamin gözünde sen kölesin köle! Yani adam daha baska ne yapabilir? Için sogmasi için daha ne yapmasi lazimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…