Sizce alışıyor mu içinde kimbilir ne yaralar gizliyor evde gizli gizli ağlamadığından emin misiniz?Ben ilkokuldayken babası olmayan çocuğa p.ç hasan hahaha derlerdi, çocuk s... git lan deyip gülerek oyununa devam ederdi. Alışıyor insan demek ki.
Evet 5 yaşta güncelleme geldi bu çocuklara yahu. Saçlar, başlar, tokalar, onda var bende niye yoklar, küstüm oynamıyorumlar git buradanlar, oğlan onu öptü beni de öpsünler. ay vallahi bayılazam küçük ergen olmuşlarSize katılıyorum o yaş grubuna göre çocuklar kıyafetin kötü diyorlar seni sevmiyorum diyorlar benim kızım da çok sosyaldir ayrıca kibar konuşur anaokuluna gidiyor 2 yıldır bu senekiler çok afacan huyu suyu değişti banane banane demeyi öğrenmiş
Tabii ki emin değilim, çocuk tabii ki yaralanıyor. Farkında değilim mi sanıyorsunuz? Ama "bana seni sevmiyorum dedi" konulu bir sorunu da olmuyordu haliyle.Sizce alışıyor mu içinde kimbilir ne yaralar gizliyor evde gizli gizli ağlamadığından emin misiniz?
Kesinlikle küçük ergen gibilerEvet 5 yaşta güncelleme geldi bu çocuklara yahu. Saçlar, başlar, tokalar, onda var bende niye yoklar, küstüm oynamıyorumlar git buradanlar, oğlan onu öptü beni de öpsünler. ay vallahi bayılazam küçük ergen olmuşlar
Acemice yorum yapacağım belki ama hani derler ya hassas ruhlar bu dünya için fazla diye... Bana sorarsanız eğer kızınıza hayatı boyunca kol kanat germeniz imkansız. Çünkü; bu yavrum büyüyecek. Liseye gidecek, üniversiteye gidecek, işe girecek, evlenecek... Bir şekilde sizin müdahale edemeyeceğiniz kadar uzaklaşacak sizden. Sorunlarla bir birey olarak başa çıkmayı öğrenmesi gerekiyor. Bir pedagog yardımı almanızı öneririm. İmkaniniz yoksa da güzelce araştırınız. Sancılı ve travmatik bir süreç yaratmamak gerekİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Onlar bir küser bir barışır ama kendini savunmayı öğrenir öğretmen izliyor onları çok müdahale etmeyin bence benim kiler de biri kusuyo diğerleri araya giriyor bir bakıyorsunuz oyun devam ediyor sorun olmuyor sınıfı değişmek abartılı olurİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Kiziniza üzüldüğünüzu bukadar ona karşı belli etmeyin. Yoksa kendi kendine başa çıkamaz. Benim kızımda 2.sinifa gidiyor. Komşunun kızı ile aynı siniftalar. Daha önce anlasiyorlardi. Okul başladığından beri sürekli küsüyor arkadaşı. Öğretmenleri her hafta matematik sınavı yapıyor. Benimki 80 100 arası alıyor diye kızıma inek demiş küsmüş. Kızımda gözlük var ayakkabısına tokasina kadar eleştirip üstüne gidiyormus. Kızım bana anlattiginda o küsüyorsa sende konuşma başka arkadaşınla oyna dedim. Onu ne kadar umursamazsan okadar seni rahat bırakır dedim. İki gün sonra barışmak istiyor anne mektup yazdı bana dedi geçen kızım. İllaki eleştiri alacaklar manipüle edilecekler yani biz yanlarında yokuz. Biryere kadar müdahale etmeliyiz diye düşünüyorum. Geçen yine kızım dedi anne bı arkadaşım benim sacimla dalga geçti diye dedim yarın hemen annesiyle konuşacağım böyle bişey olamaz falan diye tepkisini merak ettim. Anne saçmalama öylesine anlattım büyütme dedi. Alisacaklar zamanla yaniİyi geceler hanımlar
5 yasin da yeni mi banane demeyi öğrendi, çok tatli ya :):):)Size katılıyorum o yaş grubuna göre çocuklar kıyafetin kötü diyorlar seni sevmiyorum diyorlar benim kızım da çok sosyaldir ayrıca kibar konuşur anaokuluna gidiyor 2 yıldır bu senekiler çok afacan huyu suyu değişti banane banane demeyi öğrenmiş
Evet5 yasin da yeni mi banane demeyi öğrendi, çok tatli ya :):):)
Şu cümlenize katılamayacağım aile sevmiyorum seni diye tehdit etmemeli diğer mesajını beğendime bastım ama çocuğun uyarılması ile ilgiliydi çocuğu yaptığı bir yanlışla hemen sevmemekle tehdit edilmemeli güzelce anlatılmalı empati yaptırarak zaten anlıyorlar herkes çocuğuyla böyle ilgilenmeyince maaesef bazı çocuklar eziliyorBazı yorumları hayretle okudum. Çocuklar başkasıyla empati yapmaya 4 yaşında başlıyormuş. O nedenle zaten minik de olsa çocuklar sokaktaki kediye acıyabiliyor. Tamam çocuğumuzu güçlü yetiştirelim de vicdanlı da yetiştirelim. Ne yapalım yani çocuk kendi kendine öğrensin güçlü durmayı diye önüne gelen vursun, kırsın, sözler söylesin madem. Bence bunlar aileden geliyor. Ailesi sevmiyorum seni dediğinde, konuşsa bak böyle dediğinde kalbim kırılıyor, üzülüyorum, beni üzmek ister misin gibi bir şey dese bence o çocuk başkasının bu söz karşısında kalbinin kırılacağını anlar. Her şeyde müdahil olmayalım ama bazen de müdahil olmak şart. Ben kreşte uğradığım fiziksel şiddeti anlatıyorum, üye beğenmedim işaretliyor. Kusura bakmasın artık küçük yaşta ailesinin insanlıktan uzak yetiştirdiği çocuklardan dayak yediğim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?