5 yaşındaki kızım ve arkadaşları

Ben ilkokuldayken babası olmayan çocuğa p.ç hasan hahaha derlerdi, çocuk s... git lan deyip gülerek oyununa devam ederdi. Alışıyor insan demek ki.

Size katılıyorum o yaş grubuna göre çocuklar kıyafetin kötü diyorlar seni sevmiyorum diyorlar benim kızım da çok sosyaldir ayrıca kibar konuşur anaokuluna gidiyor 2 yıldır bu senekiler çok afacan huyu suyu değişti banane banane demeyi öğrenmiş

Ben ilkokuldayken babası olmayan çocuğa p.ç hasan hahaha derlerdi, çocuk s... git lan deyip gülerek oyununa devam ederdi. Alışıyor insan demek ki.
Sizce alışıyor mu içinde kimbilir ne yaralar gizliyor evde gizli gizli ağlamadığından emin misiniz?

Evet 5 yaşta güncelleme geldi bu çocuklara yahu. Saçlar, başlar, tokalar, onda var bende niye yoklar, küstüm oynamıyorumlar git buradanlar, oğlan onu öptü beni de öpsünler. ay vallahi bayılazam küçük ergen olmuşlar

Kesinlikle küçük ergen gibiler

ben bununla ilgili yapılabilecek bir şey olduğunu çok düşünmüyorum. çocuklarımızı güçlü yetiştirelim ki onlar ufak şeylere alınmasın. birinin onu sevmemesine üzülmesin ağlamasın. ilerde de sevmeyenler, sevmediğini dile getirenler olacak bunu engelleyemeyiz. bence çocuğunuza herkesin herkesi sevemeyeceğini birinin bunu dile getirmesinin onu çok üzmemesi gerektiğini anlatabilirsiniz.

Çocuklar çok acımasız, hani diyorlar ya dünyayı çocuklar yönetsin diye. Onlar yönetse bugünleri mumla ararız. Küçükken anaokulunda benim de birisi saçımı çekmişti, dizime tekme atmıştı. Ben böyle yaşamıştım zorbalığı. Çok sessiz, sakin bir çocuktum. Kavga bilmezdim, kalp de kırmazdım. Çünkü öyle yetiştirildim. Ama maalesef anne,baba olan her şnsan iyi kalpli olmadığı ve anne-baba olmak için vicdan şartı aranmadığı için böyle kötü kalpli çocuklar tarafından iyiler zorbalığa uğruyor. Ben lisede toparlamış ve artık hakkımı alabilir olmuştum. Ben şuan anne değilim ama ben sessiz kalamazdım. Gidip çocuğu dövün demiyorum ama ben olsam okulunda zorbalık yapan çocuğa bağırıp bağırmadan ‘Sen bunları söylediğinde Ayşe,Fatma artık kızınızın adı neyse, o çok üzüldü ağladı. Arkadaşının kalbini kırmak istemezsin değil mi bir daha söyleme öyle şeyler’ gibi bir şeyler söylerdim. Ben çocukalr arasında böyle bir şeye şahit olduğumda üstüme vazife olsun, olmasın zorbalık yapanı uyarıyorum. Büyüyünce kötü biri olacaksın, böyle yaparsan seni kimse sevmez ve hiç arkadaşın kalmaz diyorum. O zaman özür diliyorlar karşısındaki çocuktan. Ne yaparsanız yapın bence sessiz kalmayın. Ben çok üzüldüm kızınıza minicik canım benim öpün onu benim için

Bazı yorumları hayretle okudum. Çocuklar başkasıyla empati yapmaya 4 yaşında başlıyormuş. O nedenle zaten minik de olsa çocuklar sokaktaki kediye acıyabiliyor. Tamam çocuğumuzu güçlü yetiştirelim de vicdanlı da yetiştirelim. Ne yapalım yani çocuk kendi kendine öğrensin güçlü durmayı diye önüne gelen vursun, kırsın, sözler söylesin madem. Bence bunlar aileden geliyor. Ailesi sevmiyorum seni dediğinde, konuşsa bak böyle dediğinde kalbim kırılıyor, üzülüyorum, beni üzmek ister misin gibi bir şey dese bence o çocuk başkasının bu söz karşısında kalbinin kırılacağını anlar. Her şeyde müdahil olmayalım ama bazen de müdahil olmak şart. Ben kreşte uğradığım fiziksel şiddeti anlatıyorum, üye beğenmedim işaretliyor. Kusura bakmasın artık küçük yaşta ailesinin insanlıktan uzak yetiştirdiği çocuklardan dayak yediğim için.

Acemice yorum yapacağım belki ama hani derler ya hassas ruhlar bu dünya için fazla diye... Bana sorarsanız eğer kızınıza hayatı boyunca kol kanat germeniz imkansız. Çünkü; bu yavrum büyüyecek. Liseye gidecek, üniversiteye gidecek, işe girecek, evlenecek... Bir şekilde sizin müdahale edemeyeceğiniz kadar uzaklaşacak sizden. Sorunlarla bir birey olarak başa çıkmayı öğrenmesi gerekiyor. Bir pedagog yardımı almanızı öneririm. İmkaniniz yoksa da güzelce araştırınız. Sancılı ve travmatik bir süreç yaratmamak gerek

Sınıfında vuran kıran iten çocuk yoksa kalsın çünkü neler neler var anlatsam şaşırırsın
Bunları her yerde yaşayacak kaçış yok , birde bu kadar şeyde sen el atarsan çocuk bunu hayatının her döneminde çözüm olarak kullanmaya çalışabilir daha çok konuşarak anlatarak aşmaya çalışmak lazım

kızınızin yaşadığı o yaşta bir çok cocuğun yaptıgı hareketler, zorbalık başka bir şey.
benim kızimda çok arkadaş canlisi okuldan cikarken artik seninle oynamayacagim dedikleri arkadasiyla ertesi gün kaldigi yerden devam ediyorlar.
siz kızıniz agladigi icin uzuldugu icin üzülmüşsunuz ama buda gelişimlerinin bir parçasi.
benim kızimida surekli tehdit eden arkadaslari oluyor o kalemi vermezsen küserim, arkadaş olmam vs vs gibi bu gibi durumlarda ben seni sevmeleri seninle arkadas olmalari için sart koşan kişileri çok da sevsen sen bilirsin diyip yolunda yürüyeceksin diyorum.
çunku maalesef sevgi karşiligi olan bir şeymiş gibi algiliyorlar bu durumda.

Onlar bir küser bir barışır ama kendini savunmayı öğrenir öğretmen izliyor onları çok müdahale etmeyin bence benim kiler de biri kusuyo diğerleri araya giriyor bir bakıyorsunuz oyun devam ediyor sorun olmuyor sınıfı değişmek abartılı olur

Kiziniza üzüldüğünüzu bukadar ona karşı belli etmeyin. Yoksa kendi kendine başa çıkamaz. Benim kızımda 2.sinifa gidiyor. Komşunun kızı ile aynı siniftalar. Daha önce anlasiyorlardi. Okul başladığından beri sürekli küsüyor arkadaşı. Öğretmenleri her hafta matematik sınavı yapıyor. Benimki 80 100 arası alıyor diye kızıma inek demiş küsmüş. Kızımda gözlük var ayakkabısına tokasina kadar eleştirip üstüne gidiyormus. Kızım bana anlattiginda o küsüyorsa sende konuşma başka arkadaşınla oyna dedim. Onu ne kadar umursamazsan okadar seni rahat bırakır dedim. İki gün sonra barışmak istiyor anne mektup yazdı bana dedi geçen kızım. İllaki eleştiri alacaklar manipüle edilecekler yani biz yanlarında yokuz. Biryere kadar müdahale etmeliyiz diye düşünüyorum. Geçen yine kızım dedi anne bı arkadaşım benim sacimla dalga geçti diye dedim yarın hemen annesiyle konuşacağım böyle bişey olamaz falan diye tepkisini merak ettim. Anne saçmalama öylesine anlattım büyütme dedi. Alisacaklar zamanla yani

5 yasin da yeni mi banane demeyi öğrendi, çok tatli ya :):):)

Şu cümlenize katılamayacağım aile sevmiyorum seni diye tehdit etmemeli diğer mesajını beğendime bastım ama çocuğun uyarılması ile ilgiliydi çocuğu yaptığı bir yanlışla hemen sevmemekle tehdit edilmemeli güzelce anlatılmalı empati yaptırarak zaten anlıyorlar herkes çocuğuyla böyle ilgilenmeyince maaesef bazı çocuklar eziliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…