Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herkesin kızınızı sevemiceğini öğretin başka yol yokİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Oğlum kendisi istemişti sınıf değiştirmeyi öğretmen ve bakıcı iyi diye ben istemedim şimdi de kavga ettiği çocukla kankalar çocuk iştecocuklar malesef herseyi hemen söylerler bunu bilin duygularıda anliktir.yani alışmayı öğrenmeli sinif değiştirmek bence suan gereksiz yoksa surekli degistirrisiniz. .ogretmen iyise zamana verin cocuk bunlar
Çocukların zorlandığını görmek ebeveynler için zor olabiliyor ama biraz abartmışsinizİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Yeni nesil daha zorba biz böyle değildik. zaten çoğumuzun ne doğru düzgün bi oyuncağı vardı ne sürekli değişen kıyafetleri. genelde 2-3 kardeş ve kuzenler de olduğumuz için de evin içinde bazı şeyleri öğrenip okula öyle giderdik. dalga gecen biri olursa dalga gecen dışlanır, dalga geçilen kollanırdı. şimdiki nesil genelde belli bi yaşa kadar tek çocuk, doğru düzgün komşu yok akraba yok ve çoğu sosyal kuralı okulda öğreniyorlar. Günlerde kısır partilerinde cık cıklayan çok ayıp diyen teyzelerden bile bazı sosyal kuralları öğrenirdik düşünün. şimdi öğretmen görürse müdehale ediyor ama görmediği de çok oluyor. 5 yaşında bi çocuk tam empati kuramaz hatta karşındakini üzmek ona ilginç bile gelebilir. Biz kimsenin çocuğunu kontrol edemeyiz, öğretmen arkasını döner çocuk gene söyler.Başka bir arkadaşıyla oynadığı için söylemiş kızıma evet ne yazık ki çok acımasız şapkasını ponponuyla dalga geçtikleri için artık şapka takmıyor basit konular ama ne yazık ki onlar anlamıyor
Oglum 3.5 yaşındayken kendi aralarında konusan yetişkin birilerinin b.k dediğine sahit oldu. 1 sene önüne gelene söyledi bunu. Ben evde öğretmedim ,kaka diyoruz normalde tuvalet konusunu konuşurken,ama biri duysa bizden ogrendi sanacak. Sensör var sanki bu çocuklarda,hemen kapıyorlar kötü kelimeyi ,koskoca cümleden cekip onu ögreniyorlar. Her zaman ailede öğrenilmiyor.Kesinlikle bazen çocuğun içinde oluyor.
Evde asla küfür duymayan çocuk anaokulunda bi duydu diye 2 senedir unutmadı ve sinirlenince saydırıyor.
Dışarda yapamıyor Allahtan ama biri duysa evde ana avrat düz gittiğimizi sanır
Edit: Düşündümde o dönem ben de o çocukların ailelerinden öğrendiklerinden emindim.
Demek ki neymiş, hayat öğretiyormuş.
Harika bir yorumÖzgüvenli olsun diye prens/prenses edasıyla yetiştirilen yeni nesil ebeveynlerin çocukları, gerçek hayata girdiklerinde bir ‘seni sevmiyorum’la yıkılacak kadar özgüvensiz, zayıf oluyor aslında.
Tavsiyem çocuğunuzu dünya onun etrafında dönüyormuş gibi değil de, dünya yansa da kendisinin birey olarak değerli olduğu yönünde yeriştirin.
Çok ufaklar. Karşısındaki çocuk da bilinçli yapmiyor.ogretmene çok iş düşüyor. Endişelerinizi onunla konuşun. Öğretmen hemen müdahale edip davranışın yanlış olduğunu anlatabilir. Belki karşıdaki çocukların ailesi ile konuşup evde çocuklarına yaptıkları davranışın hatalı olduğu ile ilgili hikayeler anlayabilirler çocuklarına. Maalesef her ebeveyn sizin kadar hassas olmayabiliyor.benim oğlan 4 yasinda apartmandaki aynı yaşta arkadaşı gözlük takiyor diye gidip çocuğa sürekli soruyordu niye gözün bozuldu mu , görmüyor musun falan gibi. Kötü niyetli değildi merakti onunki. Ben hemen konuyu değiştirip evde oğlumla konuştum. Yaptığı davranışın kötü olduğunu, karşı tarafı uzebilecegini anlattım. Sonra kağıttan gözlük yaptık, taktik ,oyunlar oynadık. Merakı gitti. Bir daha da asla sormadı hatta sınıfında da var gözlük kullanan arkadaşı ona da hiç sormuyor gördüğüm kadarıyla. Çocuklar ufak davranislari öğretmek gerek. Ama bilinçli yapmadıkları için tam bir zorbalık diyemeyizİyi geceler hanımlar
Bayıldım yorumunuza. Özellikle son cümle harikaÖzgüvenli olsun diye prens/prenses edasıyla yetiştirilen yeni nesil ebeveynlerin çocukları, gerçek hayata girdiklerinde bir ‘seni sevmiyorum’la yıkılacak kadar özgüvensiz, zayıf oluyor aslında.
Tavsiyem çocuğunuzu dünya onun etrafında dönüyormuş gibi değil de, dünya yansa da kendisinin birey olarak değerli olduğu yönünde yeriştirin.
Ailesinin "yapma" dediği şeyleri yapmayan bir aileyiz zaten. Ama çocuğu her türlü şeyden korumak bana çok saçma geliyor. Karşındakine 'kuserim ama' demeyi yasaklayana kadar çocuğa 'karsindakinin küsmesi önemli değil, istemediğin hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin' ogretilse bence cok daha faydalı olur. Sen iyi korursun, çocuk bu lafı 10 yaşına kadar duymaz, ama okulda kız arkadaşından , şundan bundan elbet duyar.Söylediklerinize genel olarak katılıyorum. Ancak çocuğa “küserim ama” dedirtmemekte ablanız haklı. Bu cümlede hem tehdit var hem de bu tehdit sonucunda çocuğun kendi duygu/isteklerinin önemsizleştirilmesi var. Çocuk doğruyu yanlışı değil karşısındakinin tehditine boyun eğmeyi öğrenmiş oluyor. Çocuk gelişimciler bu nedenle oldukça karşılar bu tarz manipülasyonlara.