- 1 Mart 2013
- 10.002
- 18.448
- 498
Kesinlikle katılıyorumKesinlikle bazen çocuğun içinde oluyor.
Evde asla küfür duymayan çocuk anaokulunda bi duydu diye 2 senedir unutmadı ve sinirlenince saydırıyor.
Dışarda yapamıyor Allahtan ama biri duysa evde ana avrat düz gittiğimizi sanır
Edit: Düşündümde o dönem ben de o çocukların ailelerinden öğrendiklerinden emindim.
Demek ki neymiş, hayat öğretiyormuş.
Muhtemelen kizi arkadaşını kızdıracak, hoşuna gitmeyen bisey yapmıştır. Misal , ikiside aynı oyuncagi alacakken kizi almıştır oda oyuzden demiştir. O yas için böyle basit durumlar bile önemli. Benim kızımda 4 yaşında, hoşuna gitmeyen durumlar olunca aynısını söylüyor. Ben seni sevmiyorum, bu evden gidecem artik gibi gibi. 5 dk sonra unutup canım annem diye konuşmaya başlıyor.Neden öyle bir şey demiş ki diğer çocuk? şaştım kaldım
Çocuğum yok, tavsiyem de yok ama yeni nesil çok acaip yetişiyor ne empati var ne sevgi varsa yoksa zorbalık ve karşıdakini sindirmeGeçende bir video izledim, ilkokul kızı (evet ilkokul) kendinden daha küçük bir kızı yere düşürdü sonra saçlarından tutup kafasını yere çarptı Bu olay basbayağı okulda olmuş. Yeni nesilden korkuyorum, açıkası bizleri iğneyle falan uyutacaklarını düşünüyorum yazdıklarınıza da hiç şaşırmadım. Çocuklar artık ciddi şekilde acımasız, empati yoksunu ve şiddet yanlısı yetişiyor. Kızınıza tavsiyem başka arkadaş baksın başka kız grubu yok mu sınıfta?
lütfen bilinçli anne olun, ki oylesiniz fark edip dinlemişsiniz ne güzel. Ben çmrüm boyunca kızınız gibi zorbalık gördüm okula gitmeyeli yıllar oluyor hala daha üstümde o denilenler, depresyon ve okjl uzatmaya kadar gitti mesele, lütfen kızınızın psikolojisiyle iyi ilgilenin ufacık çocukların dedikleri yıllarca yara olabiliyorİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Kızınıza herkes herkesi sevmek zorunda değil sana saygı duyduğu sürece senin canını acitmadigi sürece sınıftaki kurallara uyarak oyun oynamaya devam et seni seven diğer arkadaşlarınla daha çok zaman geçir bu üzülecek bir şey değil de. Tabi 5 yaş seviyesinde bir konuşma olsun . Pamuklar sardigimiz evladinizi her zaman seven kadar sevmeyen de olacak şimdiden bu kadar ustelemyin normallestirin.saglikla büyüsün minnik kusİyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
Salın biraz çocuğu..tek çocuk o degil premses yetistirince böyle sorunlar oluyor. Arladaşlar arasinda olur oyle deyin gecin. Şimdi bu olaya aşiri tepki verirseniz bisey var sanacak çocuk. Ilerde sevgilisi ayrilir seni sevmiyorum.derse yataklara düşer demekki..çocukla cocuk olmayın. Anne olgunluğu gösterin sıcak bir gulümsemeylenolur oyle arkadas arasında derseniz sakinleşir çocukÇok cabuk arkadaş olabilen bir çocuk değil melasef kızım diğer çocuklarla da arkadaş ama daha çok samimi oyun oynadığı 2arkadaşı var anlatıyorum bir başkasının bizi sevmesine ihtiyacımız yok biz seni seviyoruz sen kendini seviyorsun bu yeter diyorum ama anlamıyor
Anne değilim kimseyi de yargılamak istemem. Ama bu tarz şeyler biraz bana aile yetiştirmesi hatta yetiştirememesi gibi geliyor. Bizde çocuk olduk ergen olduk her yoldan geçtik ne birinin kalbini kırdık ne de ailemize laf getirdik. Bence ailesinden ne goruyorsa çocuklar onu yansiliyor gibime geliyor. Keşke daha kibar daha nazik daha empati yeteneği olan çocuklar yetiştirmek için cabalasa ebeveynlerBu konu en basiti giydiği kıyafetlerle konuşmasıyla annenin eşyalarını mı giyorsun sana bişey almıyorlar mı diye bir çok şey
5 yasinda cocuklar dalga gecmeyi nerden ogreniyor yahu?Kurtlar mi yetistiriyor bu bebeleriİyi geceler hanımlar
Söylediklerinize genel olarak katılıyorum. Ancak çocuğa “küserim ama” dedirtmemekte ablanız haklı. Bu cümlede hem tehdit var hem de bu tehdit sonucunda çocuğun kendi duygu/isteklerinin önemsizleştirilmesi var. Çocuk doğruyu yanlışı değil karşısındakinin tehditine boyun eğmeyi öğrenmiş oluyor. Çocuk gelişimciler bu nedenle oldukça karşılar bu tarz manipülasyonlara.Çocukları cam fanusta yetiştirmek de hiç hoş değil, resmen çocuğun duygusal bağişikligini düşürüyor.
Benim ablam da oyle, ananesinin çocuğa 'kuserim ama' diye bir şeyleri yaptırmak istemesi bile yasakbırak çocuk darlansin. Darlana darlana sınırlarını korumayı öğrenir.
Onu sevmeyenlerle nasıl mucalede edeceğini öğrenirse ileride o kadar güzel idare eder bu durumları.
Yeni nesilde herkesin çocuğu prenses gibi yetisiyor, sevgi cemberiyle sariniyor. Okula bir gidiyorlar , bir sinif dolusu paşa/prenses . Hiç bir özelliği yok çocuğun o insanlar arasında.
Böyle bir yüzleşme bana korkunç geliyor.
Okul öncesi zorbalıkla nasıl mücadele edeceğinizle ilgili çok fazla kaynak var. Bence izledikçe sizin de nasıl yaklassaniz daha sağlıklı olacağına dair bir fikriniz olurÇocuk benim çocuğum/yeğenim olsaydı ona herkesin herşeyi sevmeyeceginden , bunun çok normal olduğundan bahsederdim. "Mesela baban brokoliyi çok seviyor ,sen de çok seviyorsun,çok sağlıklı. ama ben hiç sevmiyorum' gibi örnekler verir, ondan da benzer, genelin sevip onun sevmediği şeylerin örneklerini ister, sohbet sonunda bziim sevmememizin o şeyin değerini kaybetmecegine varirdim. Çünku hayatı boyunca pek çok insan onu sevmediğini, onla oynamak istemediğini söyleyecek,hatta onunla dalga geçecek. Bunu engelleyemez kimse. Sadece bunun kendisiyle değil söyleyen/sevmeyen kişiyle ilgili bri durum olduğunu bilse bile süreci daha kolay atlatır
Ohooo daha nelerle karşılaşacak,çok küçükler daha.Akran zorbalığı diyebilmek için çok erken.Hayat yolu çok uzun,bu kadar kırılgan olması çok üzer onu.Sınif değiştirmek çözüm değil,çocuklar yine benzer çocuklar olacak muhtemelen.Evet kızım nazlı bir kız gerçekten takılmıyorum bir çok şeye çocuktur küser barışır kavga eder zarar vermeden vurur takılmam kızımada derim arkadaşlıkta olur böyle şeyler diye yeni öğrendiği dünyayı acımasız olarak bilmesi üzüyor
Bence siz müdahil olmayın onlar kendi arasında halleder. Ama çok isterseniz çocukların seveceği bir şey hazırlayıp kızınızın paylaşım günü yapabilirsiniz.İyi geceler hanımlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?