Evet kızım nazlı bir kız gerçekten takılmıyorum bir çok şeye çocuktur küser barışır kavga eder zarar vermeden vurur takılmam kızımada derim arkadaşlıkta olur böyle şeyler diye yeni öğrendiği dünyayı acımasız olarak bilmesi üzüyorBir anne olarak hassasiyetinizi anlıyorum ama zorbalık çok ciddi ve daha sert bir kavram. Kızınızın arkadaşlarıyla yaşadıkları ne yazık ki normal şeyler. Aslında normal demeyelim de hayatı boyunca karşısına çıkabilecek şeyler. Sanırım sizin kızınız narin biraz. Diyelim sınıfını değiştirdiniz başka sınıfta farklı olacağını mı düşünüyorsunuz? Çocuk bunlar bugün küser yarın barışırlar.
Narin bir insan değilim kızım hassas evet ama sadece benim sorunum aynı yaştaki çocukların birbirlerine bu denli yaklaşmaları basit gelebilir ama böyle birşeyden üzülmesi..Biraz komik gelebilir ama kızınız değil de siz narin olabilir misiniz acaba
Valla 1.sinifta ben çok zorbalık gördüm beslenme çantamı çalıp kafama yumurta atmışlardı simdi bunları duyunca da ahhh keşke bana da sadece şapkan ne biçim deselerdiNarin bir insan değilim kızım hassas evet ama sadece benim sorunum aynı yaştaki çocukların birbirlerine bu denli yaklaşmaları basit gelebilir ama böyle birşeyden üzülmesi..
Evet kızım nazlı bir kız gerçekten takılmıyorum bir çok şeye çocuktur küser barışır kavga eder zarar vermeden vurur takılmam kızımada derim arkadaşlıkta olur böyle şeyler diye yeni öğrendiği dünyayı acımasız olarak bilmesi üzüyor
Okul öncesi ve ilkokulda bu kadar zorbalık oluyor artık öyle çok çok büyük zorbaliklar lise de başlıyor ve yıkıcı oluyor çok yazık.Valla 1.sinifta ben çok zorbalık gördüm beslenme çantamı çalıp kafama yumurta atmışlardı simdi bunları duyunca da ahhh keşke bana da sadece şapkan ne biçim deselerdi
Evet haklısınız artık zorbalık tanımı da değişiyor benceOkul öncesi ve ilkokulda bu kadar zorbalık oluyor artık öyle çok çok büyük zorbaliklar lise de başlıyor ve yıkıcı oluyor çok yazık.
Anasınıfından zorbalığa örnek vereyim, makasla birbirlerinin saçlarını kesmişler!Evet haklısınız artık zorbalık tanımı da değişiyor bence
Valla 1.sinifta ben çok zorbalık gördüm beslenme çantamı çalıp kafama yumurta atmışlardı simdi bunları duyunca da ahhh keşke bana da sadece şapkan ne biçim deselerdi
Bir şey soracağım peki hiç ailenize bundan bahsettiniz mi?ya bende ilkokulda hafif tombul bir çocuktum
Sarışın bi çocuk vardı hiç unutmam onu
Küçücük bişeydi zıplayıp omuzuma vururdu her gün şişko diye
Sınıfın kapısında beklerdi beni mütemadiyen
Hiç bahsetmedimBir şey soracağım peki hiç ailenize bundan bahsettiniz mi?
Ben hiç söylemedim nedenini bilmiyorum inanın ama iyiki olmuş diyorum yoksa nasıl pisecektim ki
Kardeş biz evde zincire vurup önlerine tasla yemek koyup, kim koparırsa zinciri onundur oynamıyoruz.Sevgi dolu, paylaşmayı ve yardımlaşmayı seven, arkadaş canlısı, iletişimi kuvvetli, sosyal bir çocuk yetiştirdiğim için oğlumun anaokuluna başlamasıyla birlikte büyük bir pişmanlık yaşadım. Çünkü sınıf mevcudiyetinin büyük bir bölümü çocuk değil haydut ve oğlum malesef ki adapte olmakta çok zorlanıyo. Bizim gibi annelerin ve çocuklarının kaderi bu olmamalı ya çok üzülüyorum.
Burada da zaman zaman konular aciliyor; malesef basilarimiz hayatta arkadas edinme konusunda cok sansli olamiyoruz. Bir yerden uzaklasiyir insanlar, benim suratima enerji meselesi diyen bile oldu. Bence kizinizi buna hazirlamalisiniz. Hayatta hep yaninda arkadaslarinin, hayatinda birilerinin olmasina gerek yok. O bir birey. Baskalarina ihtiyac duymadan eglenebilir, var olabilir, oyun kurabilir.İyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen
Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor
Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim
hıh, tam da bunu öğrettiğim oğlum 1.sınıfın ilk haftasında müdüre gönderildi.Benim de anaokuluna giden oğlum var
Her gün şikayetle gelir
Dinlerim ciddi sonuçlar doğurabilecek durumlarda öğretmeniyle iletişime geçerim
Onun dışında ki durumlarda arkadaşlarını şikayet etmemesini aralarında çözmesini söylerim sürekli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?