5 yaşındaki kızım ve arkadaşları

smileyy

çok cahilsin keşke ölsen canım :)
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
1.598
907
323
İyi geceler hanımlar
Kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor bugün okulda yaşanan bir olayı danışmak istiyorum size
Kızım aile hayatımızda sosyal bir çocuk tiyatro, sinema ,spor faaliyetlerine sürekli giden ve kendini açıkça ifade edebilen bir çocuk
Bugün okulda kızımın bir arkadaşı normal zaman da komşumuz bize gelip oyunlar oynayan kız birden kızıma ben seni sevmiyorum zaten demiş (anne çok üzüldüm ağlayacaktım ama zor tuttum kendimi dedi) bu cümlesine kalbim o kadar acıdı ki öğretmen müdahale etmiş hemen

Kızım çok duygusal arkadaşları olsun istiyor ama işin sonunda her seferinde bir şekilde zorbalığa uğruyor bu en ufacık konu çocuklar bu konuda çok acımasız daha önce kızımın giydiği kıyafetiyle dalga geçtiler bunun için çok ağladı ,sınıf değiştirmem kızım öğretmeniyle çok iyi anlaşıyor ayrılmak istemiyor

Ne yapa bilirim nasıl yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kızım arkadaşları olsun istiyor ama her seferin de. üzülüyor verdikleri cevaplar için aynı yaş grubu ama çok zorbalar nasıl başa çıkabilirim bilmiyorum tecrübeli anneler yardımcı olursa sevinirim

Bazi seyleri ailelerde öğreniyor cocuklar.
Kiziniz arkadaşının hosuna gitmeyen bisey yaptiginda "seni sevmiyorum " dediyse muhtemelen aileside cocuga boyle davraniyordur.
Dalga gecme konusunu birbirlerinden ogreniyorlar.
Sanirim bunlarin onune gecmek mumkun degil. Cocuklarimiz tecrube kazanirken kalpleri kirilacak

Bence zamana bırakın düzelir zamanla yaşı daha çok küçük herşeyi yaşayarak öğrenir şu an yaşı küçük olduğu için ona kırıcı gelen şeyler ileride geçecektir. Bu çağlar hep arkadaşlarla küsme, barışma, kırılma, oynama yeri gelir kavga etme bile olabilecek çağlardır. Zamanla sizde göreceksiniz ki herşey zamanla yerine oturur. Kendi haline bırakın konusunu çok açıp üstelemeyin. Sınıfını da değiştirmeyin öğrencilerle alır illaki dert etmeyin.

O yaşta küsmeler vs. çoklukla oluyor, muhtemelen yapabileceğiniz bir şey yok, yetiştirilmeyle alakalı demek ki öyle görmüş çocuk, sınıf da değişmeyecekmiş. Yaşayarak öğrenecek kızınız da…

Dünya, hassas kalpliler için cehennem.

Neden öyle bir şey demiş ki diğer çocuk? şaştım kaldım

Çocuğum yok, tavsiyem de yok ama yeni nesil çok acaip yetişiyor ne empati var ne sevgi varsa yoksa zorbalık ve karşıdakini sindirmeGeçende bir video izledim, ilkokul kızı (evet ilkokul) kendinden daha küçük bir kızı yere düşürdü sonra saçlarından tutup kafasını yere çarptıBu olay basbayağı okulda olmuş. Yeni nesilden korkuyorum, açıkası bizleri iğneyle falan uyutacaklarını düşünüyorum yazdıklarınıza da hiç şaşırmadım. Çocuklar artık ciddi şekilde acımasız, empati yoksunu ve şiddet yanlısı yetişiyor. Kızınıza tavsiyem başka arkadaş baksın başka kız grubu yok mu sınıfta?

Karşı tarafta yetişkin olsa konuş diyeceğim ama onlarda çocuk ve aileden gelen eğitim herkeste farklı.
Yaş aldıkça belki evladınız da önemsememeyi öğrenecek.

Umarım çocuk sahibi deneyimli anneler fikir verir bilemiyorum bu konuda sabit somut bir yol bulamadım.

Aileyle alakalı ama artık yoruldum aynı yaştalar hayat tam olarak acımasız ama daha 5yaşında öğrenmesine gerek yok yeni nesil çok zor

Seni sevmiyorum'un zorbalık olduğuna emin değilim.

Kızınıza "arkadaşların her zaman seninle oynamak zorunda değil, sen de istemediğin zaman oynamayabilirsin. Bunu düzgün şekilde belirtmen yeterli" yi anlatmanızı öneririm. Yani diğer çocuğun da evde kendi kendini doldurup seni sevmiyorum demeyeceğini düşünüyorum.

Bu yaşta küsüyorlar, kızıyorlar... Okul başladığında benimki de mıy mıy aşırı sevgi kelebeğiydi, şimdi "kavga ettik gittim başkasıyla oynadım onunla mı uğraşıcam" ya da "az önce küsmüştüm şimdi barıştım" şeklinde.

Başka bir arkadaşıyla oynadığı için söylemiş kızıma evet ne yazık ki çok acımasız şapkasını ponponuyla dalga geçtikleri için artık şapka takmıyor basit konular ama ne yazık ki onlar anlamıyor

Başka bir arkadaşıyla oynadığı için söylemiş kızıma evet ne yazık ki çok acımasız şiddet değil ama küfür çok fazla öğreniyor

Ben nedense zorbalık göremedim çocuklar arasında olan bir şey gayet normal geldi hatta
Bu konu en basiti giydiği kıyafetlerle konuşmasıyla annenin eşyalarını mı giyorsun sana bişey almıyorlar mı diye bir çok şey

çok acımasız şapkasını ponponuyla dalga geçtikleri için artık şapka takmıyor

Siz düzgün yönlendirdiğinize emin misiniz süreci?
O yaştaki çocuklar ponponla alay etmez.
Bir şey hoşlarına gidince kıkırdıyorlar ve genelde eşyanın/oyuncağın/kıyafetin sahibi alınganlık ediyor.

Bizim sınıfta da benzer durum oldu. Bir kutlama sırasında çocuklardan bir tanesi öğretmeni aşırı sevdiğinden canını yediğim mi ne demiş, öğretmen gülmüş çocuklar da peşinden gülmüş.
Akşam çocuğun annesi WhatsApp gruptan darlamaya başladı bizi, işte çocuklarınız gülmüş oğlum ağlıyor lütfen çocuklarınızı uyarın diye.
Dedim ki bu uyarılacak bir şey değil, çocukların da hoşuna gittiği için gülmüşler ama durumu öğretmen eşliğinde açıklasınlar, üzülmesin. Ertesi gün bunun dalga geçme olmadığını, hoşlarına gittiği için güldüklerini açıkladılar. Kapattık konuyu.

Bu konu olduğunda kızım daha 6 yaşına girmemişti.

Çok cabuk arkadaş olabilen bir çocuk değil melasef kızım diğer çocuklarla da arkadaş ama daha çok samimi oyun oynadığı 2arkadaşı var anlatıyorum bir başkasının bizi sevmesine ihtiyacımız yok biz seni seviyoruz sen kendini seviyorsun bu yeter diyorum ama anlamıyor

Bir anne olarak hassasiyetinizi anlıyorum ama zorbalık çok ciddi ve daha sert bir kavram. Kızınızın arkadaşlarıyla yaşadıkları ne yazık ki normal şeyler. Aslında normal demeyelim de hayatı boyunca karşısına çıkabilecek şeyler. Sanırım sizin kızınız narin biraz. Diyelim sınıfını değiştirdiniz başka sınıfta farklı olacağını mı düşünüyorsunuz? Çocuk bunlar bugün küser yarın barışırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…