kücük bir örnek vereyim size,
Komşum çalıştığı İçin bebeğine diğer kardeşler baba kuzen vs baktı, çocuk aşırı şımardı, güzellikle istediği olmayınca zorbalıkla yaptı , şimdi 12 yaşında, evde terör estiriyor. Bana istediğini zorla asla yaptıramadı, mesela teni çok sıcaktır, kışın atletle üşümez ama benden bir şey isteyecek olsa ben öyle gezme hasta olursun dediğim için çorap kalın kazak pantolon hatta çeket giyip gelirdi , teyzem kızacak diye , ama annesi asla istediği bişeyi yaptırtamaz. Ben kızmadım çocuğa sadece ısrarlı bir şekilde “hayır” dedim. Geçen gün yine okul önünde gördüm kar yağmış hava buz, çeketi elinde bekliyordu, bende teyzem üzerini giyermisin dedim ama üşümüyorum dedi, dedim biliyorum ama yinede giysen iyi olur hasta olabilirsin, hıhı tamam dedi ve giydi, teşekkür ederim dedim. köşeye geçtim bir kaç dakika sonra çıkarır diye bekledim ama çıkarmadı , çok mutlu oldum annesine anlattım.
Hatta bazen annesi bana gizliden söyler sen söylesene şuna şöyle yapsın seni dinliyor diye . Bence sizde tepenizde size emir vermesine izin vermeyin, kendi çocuğunuzada başta zor olacak ama öyle davranmalarına müsade etmeyin