5 yaşında ki çocukla düşman gibiyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Iste ben bu gibi sebeplerden dolayi cocuga ninelerin bakmasıni saglikli bulmuyorum
Annesi cocugunu kendi buyutsetdi zamani gelince krese verseydi cocuk boyle heryerde teror estirmezdi
Buyuk kizim 11 yasinda bi ara cok annemde kalmaya baslamisti 9 yas civari. Cocuk resmen beni evi yonetiyodu ya, onun yetemedigi yerde annem arayip yonetiyodu. Anneme gondermeyi biraktim gerekiyosa evde skntidan patlasin duvarlar ustune ustune gelsin genede gondermicem dedim. Bu cocuk boyle giderse herkesden cok anne ve babanin canini cok yakacak.

Allah sabır versin demeye geldim.. gidiyorum.
Annesi,babası ve en uzun süreli yanında kaldığı kişinin tutumlarını değiştirmeleri dışında bir şey yok gibi. (tabak kırar,bardak kırar ağlar zırlar susar.) Taleplerini yavaş yavaş kabul ettikleri için birden kesemezler çocuğun psikolojisi zaten gidik iyice gider azar azar 1.gün herkes 1 şeye hayır diyecek. 2.gün 2 şeye vs. böyle gitmeli bence.

Aile arasinda adli filmdeki (demet evgar) cocugu hatirlatti. Ben abartmislar diye dusunmustum ama varmis gercegi de demek. Yakinda aile uyelerine fiziksel iskence uygulamaya baslayabilir. Her dedigini yapiyorlar diye. Bebeginizden uzak tutun. Endiseleniyoruz deyip tamamen iletisimi kesin.

Bu ne be😐🙄😂 buyuk konismayim ama bu cocuk normal degil. Onu bu hale getirende ana baba dede nine herneyse. O kadar buyuk kotuluk yapmislar ki cocuga duzelmesi cok zor.
Cocukta olsa saygisizliga gelemiyorum ben, cidden bi sartellerim atiyor.

Sen bu cocugu duymayacaksin.yerini degistir derse hayir diyeceksin..israrla istediklerini yapmayacaksin. Anasi babasi kuserse kussun

Öncelikle anlattaıklarınız 5 yaşındaki çocuk için normal hareketler değil..çocuğun gördüğü terbiye yanlış
Siz bişey yapamazsınız anne baba istemedikçe ve çocuğu düzeltmeye çalışmadıkça.sadece çocuğunuzu böyle bir ortamdan korumaya bakın. Ben evlendiğim ilk yıllar görümcemin oğlu bu yaşlardaydı ve bu tarz hareketleri vardı. Annesi her dediğini yaptı. En basit hareketi yengesinin 13 yıl sonra çocuğu oldu kadın doğuma gitmeden önceki gün 6 yaşındaki çocuk kadının üstüne idrarını yaptı. Annesi hem güldü hem kızdı. Şu anda lide1 ve o kadar kötü davranışları var ki. Sadece kardeşini dövdüğü için eşim ona kızmıştı. Bu sebeple benim kızıma taş atmıştı. Yanlışlıkla falan yaptım dedi.annesi 4 5 saat sonra gülerek aslında kasıtlı yapmış diyor 🤷‍♀️🤷‍♀️şu anda eşim o çocukla aynı ortamda bulununca çok rahatsız oluyor(ki ailem diye ölen bir adam) bu yüzden pek bir araya gelmiyorz.siz de bu yanlışın içinde sürüklenmiyin. Her aradığında açmayın teli. O saatte çocuğunuz uyuyorsa görmesine müsaade etmeyin. Kendi sınırlarınızı aşmasına müsaade etmeyin. Çocuğa hayır demem çocuk büyütülmez ki aile çok hatalı davranıyor kesinlikle.

Yazıyı okuyunca 5 yasindaki oğlumu gidip öpesim geldi 😔 benimkide çok mahzun gözü tok . Ailesi öyle alıştırmış onu ama bu cocuk duzelmesse ortamlarada zarar verir

Cocuk ve ailesi bir psikologa gitse, saglam kurallarla cocuk birkac ayda duzelir. Ama buyukleri inandirmak lazim once, sorun olduguna

Benim geçen yıl bir öğrencim buna benzerdi. Yedi yaşına kadar aile asla bir dediğini iki etmemiş. Derslerde sürekli ona söz hakkı vermem lazım , istediğini yapmayanlara vurabilir ama onlar karşılık veremez, canlı derslerde sürekli bağırıyordu, okulda ders sırasında sınıfta dolaşıyordu. Çocuğa karşı çok sabrettim. En son hasta ve çok sakin bir öğrencime vurdu. Ben de ailesini uyardım. Beni müdüre şikayet ettiler🤦 Ben ona ayrıcalikli davranacakmisim, onun uzulmemesi gerekiyormuş. Gerçekten beni çok yormuslardi. Sonra tayinim çıktı şimdiki öğretmen ne yapıyor bilemiyorum. Yetiştirdikleri çocuk herkesi zorluyor , benim öğrencim zeki ve sempatikti diye tolere ediliyordu yine. Ama sizin yeğen sürekli emir verip olay çıkarırsa bilmiyorum nasıl dayanılır.

Çocuğa üzüldüm bir dediğini iki etmiyorlar ama ilerde çok cefasını çekecekler.Arama meselesine gelince kendi bebeğinizin sağlığı için telefonu akşamları kapatın bi süre.Gelmek istiyoruz dediklerinde bebeğin uyku rutini bozuluyor.Kusura bakmayın kabul edemem artık bebeğim rahatsız oluyor diyip önce kendi bebeğinizi düşünüceksiniz he bir de asla o çocukla bebeği yalnız bırakmayın ortam kalabalık olsa bile.

Benim ablamda hiç hayır demeden yetiştirdi çocuğunu. 6 aylıktan itibaren ne istediyse eline verdi. Telefonu istiyordu çocuk eline veriyordu oda hatta parkeye vurdu bi dönem sonrada fırlattı falan derken telefon paramparça olmuştu öyle öyle başladı. 6 yaşında aynı hız devam ediyo istekler ve asla sonu gelmiyo. Annesini tabiri caizse köle gibi kullanıyor. İleride ne olur bilmem. Çocuk değil aile hatalı sizdede sussun diye herşeyi yapmışlar. Tam bir cahilce çocuk yetiştirme örneği malesef bu tip anneler. Bence siz uzak durun. Çocuğunuz zarar görüyormuş izlenimi yaratıp gelip gitmeyi kesin. En masum ve kesin çözüm bu bence.

Bence anne baba ve anneanne gitmeli doktora
Bu üçlüden biri de aklı başında olduğunu varsayıp, öncelikle çocuğun ne sorunu olduğunu bulmalılar manasında yazdım.
belki de sorun olmadığını düşünüp bir pedagog a bile götürmemişlerdir.
ama sıkıntı var belli

Aslınsa kv normal görmüyor ama çocuga azcık sesini yükseltse görümce çocuğuma bagıramazsın dıye alıyor gidiyo kadın yalnız yaşıyor torundan olmak istemiyor
o zaman görümceniz olağanüstü hatalı
kusura bakmasın hem baktır hem deli şımarttığın çocuğa yan bile baktırma!

eşiniz kardeşi ve eşi ile ciddi ciddi konuşsun
hadi anaokuluna da göndermediler diyelim ilkokula başlayınca ne olacak?

kesin hiç arkadaşı da yoktur o çocuğun

İstisnasız her evime geldiğinde bir eşyamı alıyor götürüyor.
Kumbara kalemler ya da ufak bi eşya bunu zaten ben evden getirmiştim dıye gözümün içine baka baka bağırıyo
Annesi de tamam al diyo bana soran yok alıyolar ve gidiyolar.
Mesele ne kalem ne kumbara mesele ben kimim burda?
Yemin ediyorum cinnet sebebi :KK62:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X