Tabiki bir annesin ve çoçugunu önemsiyorsun fakat bazen bir yola, bir ruh haline öyle kapiliyoruz ki, önümüzü göremiyoruz, tünnel gibi. Yani yaptigin, çoçugun iyiligi için fakat o iyilik için birçok yol var. Tek bir yol yok.
Zekasi test edildiyse, iq'sunu nasil bilmezsin? Hani yüksek zeka, yüksek iq demek bu arada. Acaba sizi yanlismi yönlendirdiler?
Yasadigim ülkede, ülkede 3 dil mevcut. Yani resmi dil olarak. Ve mesela benim yasadigim bölgede, o ikinci dili 5inci siniftan sonra ögretiyorlar. Ve buda sanirim 2-3 saat yanilmiyorsam. Yani ülkenin resmi dili bu düsün.
Ha yeterli oldumu? Hayir özelikle kötü bir ögretmene denk geldigimden dolayi yeterli degildi. Sonra yillar sonra is yerimde diger tüm çalisanlar, o diger dil ile konusuyorlardi. Ve inan 2 ayda dogru düzgün kelime konusamayan ben, çatir çatir konustum. Hatta su an seviyem gayet iyi.
Inglizceyide daha çok alt yazili dizi filmlerden, kitaplardan ögrendim. Okuldada grameri ögreniyordum. Yani hayatimin hiçbir döneminde 20 saat inglizce almadim. Ancak inglizcem birçok Inglizin, Amerikalidan daha iyi. Agir kitaplari inglizcede okuyabilirim. Alt yazisiz birçok film ve dizi bakabiliyorum,..
Demem o ki su akar yolunu bulur. Tabiki çoçuk baze seylere yetenek gösteriyorsa, o yetenegi kullanma olanaklari sunmalisiniz fakat sanki 20 saatlik inglizce almazsa, ilerde inglizce bilemez diye bir düsünceye girmeyin.