Bu soru-cevap olayı çok güzel olmuş
Sinema organizasyonlarında yeni biri olarak hepinizi merak ediyordum
Atlantisin film eleştirilerini hep çok derin ve bilgiç bulmuşumdur
Yetkili ağızdan filmin yorumlarını almak gibi
Bu vesileyle Atlantisle ilgili düşüncelerimi dışardan nasıl gözüktüğünü de söylemiş oldum
Eğer herkesin gününde bunları yaparsak
Bende sonradan gelen biri olarak herkesin gününde bende bırakmış olduğunuz ilk intibalarınızı söylemiş olurum
Şimdi gelelim atlantis hakkında merak ettiğim şeylere
1. Sinemasever biri olarak aynı anda hem kitabı hem de filmi çekilmiş bir yapıtın önce filmini izlemeyi mi yoksa kitabını mı okumayı tercih edersin?
2. Ömrünün sonuna kadar tek türde film izleyecek olsan bu hangi tür olurdu?
3. İzlediğin filmlerde hiç işte beni yazmışlar bunlar benim davranışlarım benim haraketlerim dediğin bir karakter oldu mu?
4. En beğendiğin film afişi hangisi?
6. Bir filmde oynamak isteseydin bu hangi filmin hangi karakteri olurdu?
1) Lynch filmlerinin uzun süre etkisinden kurtulamıyorum maalesef, kabus gibi insanın ruhunu ağırlaştırıyor, rüyalarını gasp ediyor sankiInceptiondan sonra da rüyalarım epey devingendi tabi bunlar bilinçdışıma işleyen, o amaca hizmet eden kasıtlı yapımlar
i
lynch filmlerinin?
bi cogunu izledin mi?
şu etkinliklerinizi seviyorum ya =)
yeni filmler kesfetmemi saglıyor.
Mr. nobody'i indirdim merakla izleyeceğim
ne kadar anlasilmaz da olsa yol sahneleri, müzikleri harikaydi..ama zaten düsünüyorumda benim bazi psikoz sorunlarim olsa benim yasadiklarimi, gördüklerimi benden baska kim anlaya bilir?kimse..
basit olarak, böyle dusundugumde ben lynch filmlerini anliyorum diyebilirim
ama sarsiyor, gerek yok sürekli dengelerle oynamaya..ruhumuzun dengesiyle yani..o yüzden biraz uzak duruyorum
atlantisin önerdiği filmlerden sevemediğim tek film:) konusu itibariyle çok çarpıcı ama beni biraz sıktı. sanırım filmi yeterince samimi bulamadım. izledikten sonra da yorumlara baktım, bu film sinema çevresini bildiğin ikiye bölmüş:)) bazısı hastası olmuş, en iyilerim listesine sokuyor bazısı da yerin dibine:)
sanırım liv de izledikten sonra anketimi açacağım değil mi..
şu etkinliklerinizi seviyorum ya =)
yeni filmler kesfetmemi saglıyor.
Mr. nobody'i indirdim merakla izleyeceğim
Kızlar filmi torrentle mi indirdiniz ? Şimdi torrentle uğraşmak istemiyorum.Bilgisayarı yeni formatladım bittorrent indir kur uzun iş . Uzun iş değil de üşeniyorum diyelim şuna :2: Bana biriniz filmin linklerini özelden yollayabilir mi ?
mulholland dr de bir sans verebilirsin prenses:)
bende mrnobodyi izledim..kesinlikle cok orjinal bir senaryosu vardi..zaman zaman dagiliyor insan yani aslinda konu dagiliyor ama kurgusu cekimleri tek kelimeyle muhtesem..secimlerimiz ve ardindan bu dogrultuda yasiycaklarimiz.
ince ince islenmis bir film..o sahneler neydi yaa..9yas cok basariliydi..ask burcu burcuydu,,renkler
hele müzikler 10 uzerinden 10
her ana yakismis bi bakiyosun pixies bi bakiyosun 99 luftballons "hö" diyosun
bu yönetmenin diger filmlerinede bakicam
evet yol sahneleri ve müzikleri harikaydı
ama uzun metrajlı film olmasına gerek yokmuş
kısa film yapabilrmiş çokta şahane olurmuş :)
film oldukça naifti sadece yolu agacı güneşi çekmiş Lynch
bilmiyorum ben bu yüzden önyargılıyım filmlerine
kesin izle dediğin bir filmi varmı ? :)
ben kısa filmlerinin bir çoğunu izledim
uzun metrajlı filmlerinden sadece the straight story izledim
Pia soundtrack albümünü (resmi olmayan soundtrack albümü nette bulunabilir) öneririm özellikle "Daydream" parçası ve "pavane" çok güzeldi, filmden sonra defalarca dinledim. Yönetmenin Le huitième jour filmini de öneririm, down sendromlu biriyle bir iş adamının çakışan yollarını, sevginin saf halini anlatan bir film, çok etkilenmiştim. Yönetmen bana guvastanema aksine çok samimi geldi, belki çok yoğun düşünceleri aynı potada eritmeye çalışırken kopukluk yaşadı ama onu da düşüncelerin devinimine bağlıyorum. Ayrıca çeşitli sözlüklerde Hollywood filmi sanılıp tepkisel yaklaşılmış ki önyargı böyle birşey olmalı, yönetmen Belçikalı ve film de Belçika yapımı