- 2 Temmuz 2009
- 6.357
- 15
Süper Bence her hafta bunu yapmalıyız prensesim, sadece anket açmak olmaz, o hafta anketi açan kişinin sinemadaki tercihlerini de öğrenelim. Hemen cevaplayayım sorularını da
atlantisciğim film seçimlerinizi neye göre yaparsınız?
Prensescim daha bilinçli film izlemeye başladığımdan beri kriterlerim; yönetmenler ve sanat akımlarının sinemadaki izleri. Önceleri oyunculara ya da türe göre film seçerdim, fakat sinemayı bütünsel kavramak için uzun zamandır öne çıkan yönetmenler, sanat yönü ağırlıklı filmler ve özellikle normların dışına çıkanlar. Tarihsel süreçte sinemanın gelişim ve değişimini de merak ettiğim için eski filmler, klasikler önceliklerim. Her filmin sinemanın bir halkası olduğunu düşündüğüm için bütünü görmek için o halkaları birbirine bağlayıp zinciri tamamlama ve kavrama uğraşındayım:) ( ben çok gevezeyimdir ya bana böyle sorular sorma yazar yazar dururum )
ilk 3 filminiz hangileridir ?
Nedir bu ciddiyet ben de sana soruyorum Ne zaman sizli bizli olduk
Sıralama olmadan;
Det sjunde inseglet
Inception
Das Cabinet des Dr. Caligari
(elemek çok zor yahu, aklıma gelenlerden bazıları ki birçok filmi yazmadığımdan vicdan azabı çekmeye başladım bile ,bir de 12 Angry Men, One Flew Over the Cuckoo's Nest, Big Fish, Arizona Dream eklesem )
hangi film seni bolca güldürdü ?
Komedi filmlerini pek tercih etmiyorum, maalesef izleyip de beni güldüren bir film de anımsamıyorum ama Little Miss Sunshine da eğlenmiştim, La Vita e bella ise ilk yarısı ile güldürmüş ikinci yarısında buruk bir tat bırakmıştı bende.
hangi film hüngür hüngür ağlattı ?
En son izlediklerimden "Le huitième jour", "Noi Albinoi" ilkinde birçok yerinde ikinci filmde ise sonunda boğazımda bir düğüm hissetmiştim:) Nedenini hala anlayamamakla birlikte "Finding Neverland" de beni çok ağlatmıştı.
türk sineması ve yönetmenleriyle aranız nasıldır ?
Pek iyi değil maalesef. Çağan Irmak çoğu filmini izlediğim tek yönetmen sanırım. Filmlerini izlerken hiçbir zaman sıkılmadım, sonunda da gözyaşım eksik olmadı lakin birşey eksik geldi hep, sanki biraz zorlama gibi.En çok son filmi "Prensesin Uykusu"nden etkilendim, en naif, samimi ve ruhunu kattığı filmiydi bana göre. Onun dışında çok övgü almış "Türev", "Bekleme Odası" gibi filmlerle de kötü tecrübelerim oldu Gişe filmlerinden hiç söz etmiyorum bile fakat eski Türk filmlerini hala beğenerek izlerim denk geldikçe.
benim adamım dediğin aktör ve yine sevdiğin hatun :))
Johnny Depp Tabi ki
Ingmar Bergman ve Alfred Hitchcock'un gözde kadın oyuncularını beğenirim, hepsi sinemaya çok yakışan ve duruşları ile asaleti temsil eden başarılı aktrisler.
süper cevaplar atlantisimmm ,biraz olsun merakımı giderdim
ama şunu söylemeliyim ki ilk üç filmine şaşırdım daha doğrusu inception filmini almana şaşırdım . bana göre orjinal bir konuya sahipti ama pek iyi aktaramamışlar.
türk filmleri konusunda haklısın gişe filmleri o kadar berbat ki (bazı filmler dışında) çoğu zaman önyargı yaptırıyor . Çağan Irmak konusunda söylediklerine katılıyorum bana göre müthiş bir ilerleme gösteriyor son iki filmi karanlıktakiler ve prensesin uykusu bambaşkaydı . Bundn sonra biraz daha fantastik türüne kayacağını zannediyorum:)
demek adamın johnny :) hadi ordan o benim adamım bi kere