Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
5 kuruş 10 kuruş deme gel vatandaşşşş gellll:)
- Konu Sahibi cagla2525
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?cnm haydı bızle bırlıkte sende basla beraber deva edelım ay bende azımlı gordu kendımı coktopiğin yeni elemenları azimli sanırım
kızlar biriktirin kesin zamanı gelince çok lazım oluyor
bende tekrar başlasam iyi olacak ama işte tembelim bu aralar
hım evet evet bencede mantıklı nasıl günlük gıderın ne mesela cn on tl yı neye harcamayı dusunuyırsunkızlar şuan tam gaz bende biriktirmeye karar verdim. aylık kyk kredim var 280 lira. o benim harçlığım ailem ona dokunmuyor
ben bu eylül ayında kitap aldım steteskop aldım vs ayın 7 si olmadan 5 liram kalmadı:26:
arkadaşlarımdan borç istedim.. ilk defa bu kadar parasız ömrü hayatımda ve ayın 7sine daha çok var
su alıcak param yok inanın.. cüzdanımda 50 kuruş var Allah büyük 1 hafta kaldı sabrettim..
neyse kısa ve öz ayın 7sinde 280 liramı 10 liralık çekicem ve her gün kendime 10 lira sınır belirlicem.. artan para direk kumbaraya. haa olurda o gün para harcamazsan hepsi kumbaraya :) böylece ay sonunda en az 1 çeyrek kalması gerekiyor. besmele çekip girelim bu işe bakalım para mı yaman ben mi yaman
Bende tam komsucugumun gazina gelmistim kiiii(cok guzel kucucuk bir krem kavanozu sanirsam getirdi ve sacma sapan seylere para verip durma topla biriktirde altin yap doldur bunu diyerekten) burayi gordum.bu bir isaret olmali)benide alsaniza araniza.
Oyle cok iddaali degilim iki ayda bir yapsam yeter bana.taper maper derken iyi acildim bu aralar
yaa bide benim bu sorunumda var arkadaslarimin hepsi bisey satiyo ve ben hicbir katalogu geri ceviremiyorum.avon oriflame tupperware ersag derkene cocugumun rizkisindan gidiyo
hım var bır hıket bencede
haydı anne olarak hartekete gecelım bende o zımbırtılara para verıyorum sımdı çeyrek olayına gırdım kucucuk bır sandık aldım kendıme ılk atını attım ınsalla devamı gelır
cnm haydı bızle bırlıkte sende basla beraber deva edelım ay bende azımlı gordu kendımı cok
r
canım cidden maşallah azimlisiniz siz
bende bu ay iş yok gibi ya
kendimi biriktirmeye hazır hissetmiyorum
ama yinede yazarım arada
biriktirdiklerimi harcayınca hevesim kaçtı sanırım yeniden başlamam lazım ama nasıl
hım var bır hıket bencede
haydı anne olarak hartekete gecelım bende o zımbırtılara para verıyorum sımdı çeyrek olayına gırdım kucucuk bır sandık aldım kendıme ılk atını attım ınsalla devamı gelır[/QUOTE]
Darisi basima insallahhh..bende baska bir topicte bi arkadas nasil tasarruf ettiginden bahsetmis uygulamaya basladim.market kismini uygulayabilirim en azindan
haydı anne olarak hartekete gecelım bende o zımbırtılara para verıyorum sımdı çeyrek olayına gırdım kucucuk bır sandık aldım kendıme ılk atını attım ınsalla devamı gelır[/QUOTE]
Darisi basima insallahhh..bende baska bir topicte bi arkadas nasil tasarruf ettiginden bahsetmis uygulamaya basladim.market kismini uygulayabilirim en azindan
mrb kızlar ogün eski topicleri karıştırdım millet ne tasarruflar yapıo ağzım açık kaldı resmen:) mesela biliosunuz elektrik faturalarımız çok yüksek miktarlarda geliyor.mesela böyle sarj aletlerimiz olsun prizdeki tüm esyalarımızı kullanacağımız zaman prize takarak (tv dahil) ay sonunda 15-20 tl daha az geliyormuş :) bunun gibi bir çok şey okudum onları toparlayıp burda sizlede paylaşmak istiorum:) madem bi topiğim var arkadaşlarıma faydam olsun:)
kızlar biraz alıntıladım diğer topiclerden paylaşıyorum şimdi:)
---Haftalık menü hazırlayıp buna göre mutlaka alışveriş listesiyle market alışverişi yapmak
---çalıştırmadığım hiçbir elektrikli aleti pirizde takılı bırakmıyorum. çalışmasa bile pirizde kaldığı sürece elektrik harcıyor. deneyin faturanızdaki farkı göreceksiniz.birde bulaşık makinası kurutmaya geçtiğinde makinayı kapatıyorum ve makinanın kapağını açıp kurumaya bırakıyorum. böylelikle kurutma için elektrik harcamamış oluyor.
aşağı kısım orman ve çevre bakanlığından alıntıdır.
---4 kişilik bir aile, musluğun gereksiz yere akmasına izin vermeyerek, kısa duş alarak, bulaşıklarını makinede yıkayarak, gereksiz yere sifon kullanmayarak yılda 140 ton su tasarrufu yapabilir.
Çamaşır makinesini ekonomik kullanın. Tek bir çalıştırmada yaklaşık 175 lt. su harcayan çamaşır makinesi haftada 1 kez bile az kullanılsa, yılda 9 ton su tasarruf edilir.
Sifonu gereksiz yere çekmeyin. 4 kişilik bir ailenin fertleri günde 1 kez sifonu amacı dışında çekerse, yılda 16 ton su harcamış olur. Rezervuara su dolu 1.5 LT pet bir şişe yerleştirin. Bu basit önlemle, yılda 2 ton su tasarrufu sağlanabilir.(orman ve çevre bakanlığı)
---Alışverişte tasrruf etmenin ilk koşulu aç karnına kesinlikle alışverişe çıkmamak.
---Haftalık menü hazırlayıp buna göre mutlaka alışveriş listesiyle market alışverişi yapmak
---çalıştırmadığım hiçbir elektrikli aleti pirizde takılı bırakmıyorum. çalışmasa bile pirizde kaldığı sürece elektrik harcıyor. deneyin faturanızdaki farkı göreceksiniz.birde bulaşık makinası kurutmaya geçtiğinde makinayı kapatıyorum ve makinanın kapağını açıp kurumaya bırakıyorum. böylelikle kurutma için elektrik harcamamış oluyor.
aşağı kısım orman ve çevre bakanlığından alıntıdır.
---4 kişilik bir aile, musluğun gereksiz yere akmasına izin vermeyerek, kısa duş alarak, bulaşıklarını makinede yıkayarak, gereksiz yere sifon kullanmayarak yılda 140 ton su tasarrufu yapabilir.
Çamaşır makinesini ekonomik kullanın. Tek bir çalıştırmada yaklaşık 175 lt. su harcayan çamaşır makinesi haftada 1 kez bile az kullanılsa, yılda 9 ton su tasarruf edilir.
Sifonu gereksiz yere çekmeyin. 4 kişilik bir ailenin fertleri günde 1 kez sifonu amacı dışında çekerse, yılda 16 ton su harcamış olur. Rezervuara su dolu 1.5 LT pet bir şişe yerleştirin. Bu basit önlemle, yılda 2 ton su tasarrufu sağlanabilir.(orman ve çevre bakanlığı)
---Alışverişte tasrruf etmenin ilk koşulu aç karnına kesinlikle alışverişe çıkmamak.
Kizlarrr..bankada isim vardi bugun kiza altin hesabini sordum nasil acabilirim diye oda bana bosverin altin hesabini garanti degil o birikim artisi kadar eskisi var,ben size bireysel hesap acayim dedi vee hic hesapta aklimda yokken hem ogluma hem kendime 100 liralik actirdim.
Peki ben simdi iyimi yaptim kotumu yaptim.kizin dedigine gore kendiside yaptirmis diyoki sizi bilmem ama ben harciyorum biriktiremiyorum bu cok buyuk firsat diyo devlet katki payi yani.toydan sonra nara oldu benimkisi ama simdi sorayim bari icinizde yaptiran varmi
Peki ben simdi iyimi yaptim kotumu yaptim.kizin dedigine gore kendiside yaptirmis diyoki sizi bilmem ama ben harciyorum biriktiremiyorum bu cok buyuk firsat diyo devlet katki payi yani.toydan sonra nara oldu benimkisi ama simdi sorayim bari icinizde yaptiran varmi
Kizlarrr..bankada isim vardi bugun kiza altin hesabini sordum nasil acabilirim diye oda bana bosverin altin hesabini garanti degil o birikim artisi kadar eskisi var,ben size bireysel hesap acayim dedi vee hic hesapta aklimda yokken hem ogluma hem kendime 100 liralik actirdim.
hayırlı olsun canım ya. bol bol biriktirirsin inşallah.
ama anlayamadığım sen bankadan mevduat mı açtırdın yoksa bireysel emekliliğe mi giriş yaptın. devlet katkısı sadece bes te var çünkü. bes in şartlarından haberdar mısın tamamen.
Son düzenleme:
hayırlı olsun canım ya. bol bol biriktirirsin inşallah.
ama anlayamadığım sen bankadan mevduat mı açtırdın yoksa bireysel emekliliğe mi giriş yaptın. devlet katkısı sadece bes te var çünkü. bes in şartlarından haberdar mısın tamamen.
Bes benimki ve kesinlikle hicbir bilgim yok tamamen bankaci kizin gaziyla oldu.kiz gayet samimiydi ve sen hangi aracla 100 lira yatirirsinda devlet ustunede 25 lira verir diye sordu.
Sart olarakta her ay yatirmam gerekecek istersem limit arttirabiliyorum 5 yilda cekersem belli bir stopaj kesilecek ama 10 yil sonra cekersem daha karliymis.ama eger istersem emeklide olabilirmisim yasimi beklemek sartiyla.emeklilik icin degil ama biriktirmek icin super firsat oldugunu soyledi
Halkbanktan actirdim.benimkine direk ek kartimdan otomatik baslandi(axess)oglumunkini ben biriktirmek istiyorum.ekimde basliycak onunki.baktim olmuyo onuda otomatik yaparim diye dusunuyorum.tedirgindim aslinda kendi basima karar verdigim icin ama biraz once esimle konustum iyi etmissin dedi daha bi rahatladim
Ne zamanki para biriktircem dedim elimde para kalmaz oldu inanirmisiniz.olmadik seylere bile para bulan ben iki gundur kumbaraya 3.50 atabildim.bugun daha sabahtan 10 lira attim onu yoksaycam bugun.bune yaa resmen bereketim kacti
Bu mesajdan sonra cantamdan7 lira bozuk cikti.sonra ablam 20 lira oglusuma harclik verdi..markettende 4.20 kaldi
tovbe yarabbim isyan etmeseydim keske sabah sabah.
Daha yeni farkettim.ben sirf sizin icin uye oldum biliyomusunuz kk ya.tasarruf konulu topicte okudum sizi yazdiklarinizi uygulamaya karar verdim ve takibi kolay olsun diyede uye oldum.daha acemiyim biraz isimlerede dikkat etmemisim ama kendi adima tesekkur ederim size.hakkaten harfiyen uyguluyorum bakalim faturalara ve kumbaraya ne kadar yansitabilicem bu ay
Daha yeni farkettim.ben sirf sizin icin uye oldum biliyomusunuz kk ya.tasarruf konulu topicte okudum sizi yazdiklarinizi uygulamaya karar verdim ve takibi kolay olsun diyede uye oldum.daha acemiyim biraz isimlerede dikkat etmemisim ama kendi adima tesekkur ederim size.hakkaten harfiyen uyguluyorum bakalim faturalara ve kumbaraya ne kadar yansitabilicem bu ay
canım ya inan çok tatlısın. çok ta azimlisin. inşallah BES senin için çok hayırlı olur. aslında çok karlı gibi görünüyor. ancak ben bes e karşı mesafeliyim. devlet katkısı çok iyi ama yarın bu katkıyı kesebileceklermiş gibi geliyor bana. sanki devlet kullanmak için kaynak yaratıyormuş gibi geliyor bana. çok mu fesat düşünüyorum bilemiyorum. ama güvenmiyorum işte. birde bu bes te biriken paralara yarın bir gün vergi koyabilme ihtimalleri de yüksek gibi. ha sen 10 yıl çekmezsin o ayrı konu ama maaş almak için 56 yaş diye bir mecburiyet var. yani bu işte bir hin olduğunu düşünüyorum. tecrübem böyle düşündürüyor bana. inşallah yanlış düşünüyorumdur da sen çok çok kazançlı çıkarsın canım. Allah birikimlerinin bereketini versin.
bu arada başka bir topicteki tasarruf konulu yazımı okumuşsun. beğenmene çok sevindim. inşallah herkese faydam dokunmuştur.
Benimde aslinda aklima olumsuz seyler geldi ama esim biraz rahatlatti beni.60 gunde cayabiliyomusum zaten.ben emeklilikten cok 10 yil sonrasi icin plan yapiyorum.hic kar yapmasam bile mecburen para biriktirmis olucam cunku hic beceremiyorum.belki buranin havasiyla biseyler atabilirim kenara diyorum ama isteklerim hic bitmiyo.mesela dun saat ve resim panosu gordum oglumun odasi icin 120 lira dediler.alsammi altinmi yapsam dunden beri dusunuyorum.memleket meselesi oldu
bende ew hanımıyım
topikin baslıgı gibi 5 10 demwsen biriktirmek istiyorum sadece güzel bi geuba ihtiyacım var yardım ederseniz sewinirin
canım hoşgeldin aramızda herkese yer var burdaki amacımız cok para biriktirmek değil azar azarda olsa birikimin sürekliliğini sağlamak inan o azar azar paralar bile o kadar çok oluyorki sen bile şaşırıyorsun hiç anlamadan nası bu kadar birikti diye :)