• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 aylık bebekle misafir ağırlamanın pratik yolları

baskabiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2023
65
40
3
30
Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesinin ailesi bize kahvaltıya gelecekler.11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?

Bebeği eşinize verin,siz hazırlayın. Veya tam tersini yapın. Çünkü bir kişinin çocukla ilgilenmesi lazım.
İkramlık olarak da omlet yaparsınız,buzlukta böreğiniz varsa onu kızartırsınız,sucuk pişirebilirsiniz. Varsa dolma sarma koyarsınız. Çok da kasmayın,çocuklu insanların evine gelenler de dört dörtlük ağırlanma beklememeli zaten

Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesi gil bize kahvaltıya geleceklere 11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?
pratik börek yada hazır da olabilir kızartma yada fırında işin varsa önce yapıp sonra hepsini peşpeşe pişirmeye başlamakta vakit kazandırır önceki günün akşamı da hazırlayıp sabah pişirebilirsin kahvaltiliklari tabağa koyup strecle sabah drekt masaya koy zaman kazanmak için

Son düzenleme:
Ya sorun bende mi anlamıyorum bebekli kişiyi bi zahmet kendileri kahvaltıya çağırsınlar 11 kişi diyorsunuz bunca insan nasıl düşüncesiz olabiliyor içlerinden birinde bile mi akıl yok?
Yazacaktım neyse yazmayım dedim siz dayanamamış yazmışsınız ağzınıza saglik. Kendi çocuğunu büyüten o günleri ne çabuk unutuyor. Bilmiyorlar mı yani bebek büyütmek ne kadar zor vicdan olacak insanda önce. İlla geleceğim başka yolu yok diyorsan sadece çay koy geri kalan herşey bizden dersin poğaçanı yaparsın fazlasını da bebekli kadına bırakırsın.

Neyse sen evinin huzurunu bozma güzel konu sahibi, işin başından aşmış zaten bir de kocanla aran bozulmasın. Dışardan simit, poğaça ne varsa doldur, suratın asık olmasın. Arkandan laf edip eşini doldururlarsa da bebekle bu kadar elimden geldi hayatım sen de görüyosun durumumuzu de sakince bitsin gitsin.

Ya sorun bende mi anlamıyorum bebekli kişiyi bi zahmet kendileri kahvaltıya çağırsınlar 11 kişi diyorsunuz bunca insan nasıl düşüncesiz olabiliyor içlerinden birinde bile mi akıl yok?
Teyzesigi uzaktan geliyor. Kayınvalidem de kocasıyla küs olduğu için bizde toplanılacak. Ben kahveye çağıracaktım da kayınvalidem kahvaltıya çağırın dedi ben de kırmak istemedim zaten kırk yılın başı geliyor teyzesigil. Napalım evliliğin cilveleri…..

Bebeği eşinize verin,siz hazırlayın. Veya tam tersini yapın. Çünkü bir kişinin çocukla ilgilenmesi lazım.
İkramlık olarak da omlet yaparsınız,buzlukta böreğiniz varsa onu kızartırsınız,sucuk pişirebilirsiniz. Varsa dolma sarma koyarsınız. Çok da kasmayın,çocuklu insanların evine gelenler de dört dörtlük ağırlanma beklememeli zaten
Buz dolabında hiçbir şey yok hepsini tükettik bebek olunca. Akşama bile yemek yok bebeğim kucağımdan inmiyor. Ama haklısınız zaten çok bşy beklemezler bence de

Teyzesigi uzaktan geliyor. Kayınvalidem de kocasıyla küs olduğu için bizde toplanılacak. Ben kahveye çağıracaktım da kayınvalidem kahvaltıya çağırın dedi ben de kırmak istemedim zaten kırk yılın başı geliyor teyzesigil. Napalım evliliğin cilveleri…..
birileri için çaba/emek harcamanın (kullanma olmadığı sürece) her zaman ruha artısı olduğuna inanıyorum
dönem bizi bence fazla bireysel ve konfor düşkünü olmaya itiyor
ellerinize sağlık şimdiden, herkes bebeğiniz olduğunu biliyor zaten merak etmeyin
kimse sizden fazla bir şey beklemez
eminim muhteşem fikirleri olan hanımefendiler önerilerde bulunmuşlardır💕
umarım birlikte güzel zaman geçirirsiniz

Yazacaktım neyse yazmayım dedim siz dayanamamış yazmışsınız ağzınıza saglik. Kendi çocuğunu büyüten o günleri ne çabuk unutuyor. Bilmiyorlar mı yani bebek büyütmek ne kadar zor vicdan olacak insanda önce. İlla geleceğim başka yolu yok diyorsan sadece çay koy geri kalan herşey bizden dersin poğaçanı yaparsın fazlasını da bebekli kadına bırakırsın.

Neyse sen evinin huzurunu bozma güzel konu sahibi, işin başından aşmış zaten bir de kocanla aran bozulmasın. Dışardan simit, poğaça ne varsa doldur, suratın asık olmasın. Arkandan laf edip eşini doldururlarsa da bebekle bu kadar elimden geldi hayatım sen de görüyosun durumumuzu de sakince bitsin gitsin.
Hahahha ahh hanımlar gelmesin desem eşim üzülür Kırk yılın başı Eşim için susuyorum O yardım edecek ona da yazık dinlenemiyor hiç

birileri için çaba/emek harcamanın (kullanma olmadığı sürece) her zaman ruha artısı olduğuna inanıyorum
dönem bizi bence fazla bireysel ve konfor düşkünü olmaya itiyor
ellerinize sağlık şimdiden, herkes bebeğiniz olduğunu biliyor zaten merak etmeyin
kimse sizden fazla bir şey beklemez
eminim muhteşem fikirleri olan hanımefendiler önerilerde bulunmuşlardır💕
umarım birlikte güzel zaman geçirirsiniz
Çok iyi geldi yorumunuz Gerçekten de fazla bireysel olduk Eskinin insanları ne misafirler ağırlarlardı Ben elimden geleni yaparım peynir ekmek çay da olsa yabancı değiller ne de olsa bebeğimi ihmal edemem 💜

En pratik kahvaltı menüsünü veriyorum;

Fırına minnak patatesler atın, bütün şeklinde - kabuklu.
Yumurtaları da haşlayın.
Peynir, zeytin , domates falan koyarsınız. Dışarıdan da simit alabilirsiniz.

Hem patatesi ve yumurtayı bu şekilde tüketmek daha sağlıklıdır. 🫣

Nimet börek alın a101 ya da bimde satılıyor. Onu pişirin fırında.
Patates kızartın, sucuklu yumurta. Zeytin, peynir, reçel tamam işte.
Aklı olan zaten 5 aylık bebeği olan kadından dört dörtlük sofra beklemez
su böreklerin çok güzel oluyor vala ,
ben arada alıyorum kendime 💕

Nimet börek alın a101 ya da bimde satılıyor. Onu pişirin fırında.
Patates kızartın, sucuklu yumurta. Zeytin, peynir, reçel tamam işte.
Aklı olan zaten 5 aylık bebeği olan kadından dört dörtlük sofra beklemez
Katılıyorum Teşekkür ederim 😊

Ben olsam geceden sodali börek yaparim. Böreği yapip tepsiyle buzdolabına koyun sabah çayı demlerken fırına atın mis gibi oluyor pratikte olur. Haslanmiş yumurta peynir zeytin bebekli insan yeterde artar. Fırından da simit vs. alirsiniz. Muhlama patatars kızartması hazır konserve menemen vs de olabilir. Ama bi zahmet kayınvalideniz yardıma gelsin kahvaltiya çağirin demek kolay.

Back