Bir hadisinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: “Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da tıraş edilir ve çocuğa isim de verilir.” Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)
Bu ne saçmalık biri uydurmuş sizde inandınızmı yani tövbe bismillahBayanlar benim bildiğim kadarı ile bebek doğduktan sonra 7 ci gün saçı kesilir ve ağırlığınca altın verilir ihtiyacı olan birine. .
5 aylık bebek.. bence geç kalınmış saçı kesmek icin. .
Sacmalik oldugunu nerden biliyorsunuz.bu hadis dir hanimefendi.tabii sizin icin bir kiymeti varsa.bingildak meselesinde ise az bir tutam kesilip,agirliginca sadaka verilmesini tavsiye ediyor peygamberimizBu ne saçmalık biri uydurmuş sizde inandınızmı yani tövbe bismillah
Benim için bi kıymeti yok eminim bir çok anne içinde yoktur çünkü bebeklerin kafası ne kadar yumuşak ben kadar hassas bi fikriniz varmı kesilirmi minicik bebeğin saçıSacmalik oldugunu nerden biliyorsunuz.bu hadis dir hanimefendi.tabii sizin icin bir kiymeti varsa.bingildak meselesinde ise az bir tutam kesilip,agirliginca sadaka verilmesini tavsiye ediyor peygamberimiz
Uc tane kizim var .bebeklerin kafasi nasil olur biliyorum.kesilsin demiyorum.sacmalik dediğiniz durumun hadis oldugunu soyluyorum.bende birçok anne icin onemli oldugunu söylüyorumcocugun doğumuna bir sukur adedinden akika si kesilir.saçları dedigim gibi bingildkdan korkuluyorsa bir tutam kesilir ve sadaka olark verili.iyi gecelerBenim için bi kıymeti yok eminim bir çok anne içinde yoktur çünkü bebeklerin kafası ne kadar yumuşak ben kadar hassas bi fikriniz varmı kesilirmi minicik bebeğin saçı
Böyle şeylere dayanarak çocuk büyüten bir toplum var inanamıyorum gerçekten! inanmak istemiyorum.Bir hadisinde Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: “Her çocuk, akika kurbanı ile rehinelenmiştir. Bu kurban, (doğumunun) yedinci günü, onun adına kesilir. (O gün) saçı da tıraş edilir ve çocuğa isim de verilir.” Ebu Davud, Edahi 21, (2837, 2838); Tirmizi, Edahi 23, (1572); Nesai, Akika 5, (7, 166)
Sacmalik oldugunu nerden biliyorsunuz.bu hadis dir hanimefendi.tabii sizin icin bir kiymeti varsa.bingildak meselesinde ise az bir tutam kesilip,agirliginca sadaka verilmesini tavsiye ediyor peygamberimiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?